reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
Kasia weź sobie coś na rozgrzanie
emocje33.gif
, bo jak cie polamie na dobre to nie dasz rady wstac jutro do Emmy.
dzieki za tłumaczenie , szczerze to żadnych konkretów nie napisali , co wymagaja ?nic!!!z tego co pamiętam to Agathe była asystentką, i podcierala kupki , ciekae czy przyjeliby taka osóbke jak ja?:confused:
a właśnie jakaś cisza , bawi się swoim sprzętem czy jeszcze nie wróciła od lekarza...:dry:

Kasia wrzuc fotkę kluseczki...

Aniu ja niestety nie znam ani slowa z tego :-(.
Ale nie zniechecaj sie, oni tak czasem gadaja a przyjmuja:tak:. JEst taka duza firma sprzatajaca nazywa sie "toma" to adres Toma :: Hovedside ::.
Sprzataja na gotowych budowach i nie tylko. No i helse bergen Helse Bergen - Haukeland Universitetssykehus - Karriere.
Napisz tylkoze Twoj norweski jest poczatkujacy to Ci pomoze:tak:.
Kasiu nie przejmuje sie ze jestes chora:tak: Emma sie nie zarazi na 100%. Bedzie Ciebie trzymalo gdzies tak z tydzien. Ja robilam sobie takie domowe parowki i wtedy nos mi sie odtykal. Zalalam wrzatkiem z 4 paczki herbatki z rumianku w misce, na glowe recznik i wdychanko ;-). Gdzies czytalam ze jak sie bedzie jadlo czosnek to dzidzia chetniej bedzie pila z piersi, podobno lubia ten smak w mleku:baffled:....no:-D
A wit D jest obowiazkowa (bynajmniej w PL)dla niemowlakow zeby nie dostalo krzywicy!!!!!! My mamy tej witaminy sladowe ilosci dlatego sie podaje doraznie. Natalka dostawala 2 kropelki na dobe. Pozniej jak juz ciemiaczko zaroslo 1 kropelke. A pytalam sie o wit K bo w PL niedawno to wprowadzili te zastrzyki dla noworotkow.

..a propos zabiegow upiekszajåcych! zobaczcie co przypadkowo znalazlam w necie!!
normalnie ludziom sie juz z glowach i dupach przewraca!!

Ostatnia edycja:
Marta ale mnie wkurw...:crazy::wściekła/y: z tym jezykiem , w sumie trzeba uszanowac to ich wola .już byłam na rozmowie przedszkolu i to rozumiem , bo kontakt z rodzicami i dziemi, ale do sprzatania.....gdzie pod biurkiem:baffled::angry: po norwesku:confused:, dzwoniłam do agencji i i wlaśnie mi wyjaśniła kwestie językową , TRZEBA BYŁO KŁAMAC.:-D

a to:Vikar, Dagtid, Heltid

Kasia ale przerażajace zdjecie :-(
ja sobie tez nieco upiekszylam jak bylam w PL...

Ostatnia edycja:
ale sie spienilam!! :wściekła/y:Malutka zasnela mi przed 15min a tu nagle doslownie za scianå WIERCENIE!!! :wściekła/y:tak bez ostrzezenia!! :wściekła/y:nawet nie zdåzylam Jej wyniesc do sypialni choc tam tez slychac ale mniej! :wściekła/y: a ze ta dziewczyna z gory niepomyslala! tez ma przeciez malenkie dziecko!!:wściekła/y: Emma przestraszyla sie i marudzi! dobrze ze nie placze tak jak kiedys ze sprachu w hotelu jak potrzåsali calym wielkim koszem sztuccy zeby osuszyc.. pierwszy (i poki co ostatni) raz widzialam Jå tak przestraszonå..

a co sobie upiekszylas? :-) tlumacze kolejno : zastepca, codzienny, na stale (chyba) lub ze na pelny etat.. musze do Malej. QRWA! a juz sie wzielam za inne rzeczy!! :wściekła/y: a Oni wiercå.. :(

Ostatnia edycja:
mnie tez zawsze wkurzało jak nagle nie wiadomo skad wydobywały sie głośne dźwięki a ja chciałam uspac Czarka , moja mam mnie tylko przestrzegała , ze jak bede sie tak nad nim pieścic to potem bedzie problem, najlepiej , zeby dziecko nie zasypiało w ciszy, bo potem wlaśnie będzie wystraszone jak podczas snu zacznie się jakiś hałas....no i trudno:rofl2:

reklama
biedna Emma:-(, pozniej nauczy sie ignorowac dzwieki i bedzie lepiej :tak:..ale co jej poziom adrenaliny podnioslo to podnioslo i problem teraz znowu z drzemka

Anka nie przejmuj sie, tak to tutaj jest. Znajdziesz cos zobaczysz:tak:. Ja nie zdazylam:-D...hi hi

Do góry