reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
Ja dołączam sie do opinii, Emma śliczniutka:tak:. Kasiu a to byl katolicki chrzest czy protestancki? Bo widze Twojego J. w uroczystym ubranku.
Z dobrych nowin to dostalismy dzisiaj przelew z NAV-u...no to mi sie humor poprawil;-). Nie poklocilam sie z Tomaszem(...na razie...).
Wiem dlaczego sie dzisiaj zle czulam, na zmiane pogody. Wlasnie sobie sprawdzilam i ma byc pochmurno i czasem popadac...normalnie jestem cala spuchnieta, paluchy i stopy jak balony:errr:.
Aniu to mozemy sie spotkac jurto. Ntatalke szybciej do przedszkola zawioze i przyjade do Ciebie. Tylko napisz mi gdzie sie spotkamy, jakis punkt charakterystyczny;-). Opracuje sobie plan dojazdu:-D.
A w Bergen wczoraj byl pozar...kolejny...nawet blisko tego co byl w czewcu :-(...zdjecia z pozaru sa n astronie ba.no.
Natalka juz chrapie:-D. To moge sie zajac soba...ostatnio zmienila mi sie skora na stopach i lokciach...strasznie sucha pomino ostrego i czestego kremowania kremami nawilzajacymi, macie tez cos podobnego?
A co tam u Was slychac dzisiaj? Jak minal poniedzialek?

Agathe , czyli w niektórych sytuacjach tak sie mówi , oki , widzisz wszystkiego w slownikach nie ma i niestety jest potrzeban pomoc od ludzi którzy ten język uzywaja na codzień, bardzo dziekuje:tak:.
Marta miejscowośc nazywa się KLEPPESTO, JAK JESTES W CENTRUM W BERGEN to ja widzisz:szok:, i jest centrum handlowe, możemy sie spotkac na parkingu przed restauracje chińską, w sumie czy pasuje ci okolo 13, bo meżus po mnie przyjedzie .

mi sie tez nagle zaczela przetluszczac skora na twarzy:-(
Lilka gratuluje przelewu z NAV, nareszcie:-)

a wogole to bylam u poloznej, mam leukocyty w moczu i kazala jutro wyslac na posiew. Wogole nie podobaja jej te moje bole brzucha i dolnej czesci plecow. Kazala mi przy okazji badania w szpitalu poprosic o sprawdzenie szyjki macicy, bo mowi ze jak ostatnim razem rozwarcie tak szybko poszlo to teraz pojdzie jeszcze szybciej wiec lepiej to kontrolowac. A brzuszek maly, wiec dzidzia tez moze byc mala wiec lepiej zeby sie jeszcze nie rodzila.

Wiem ze najlepiej donosic ciaze, ale szczerze mowiac to juz bym chetnie sie pozbyla tego brzucha. Mocno nie puchne. Dopiero dwa dni temu zobaczyla maly odcisk na nogach po skarpetach. Pierscionki zdjelam jakis czas temu, bo balam sie ze nagle nie zauwaze i bedzie problem:baffled:

znaczy przeciez

ale uzywa sie tego tez w takiej sytuacji np.

Har du ikke spist middag i dag? czyz nie jadlas obiadu dzisiaj?

jo, jeg har spist. tak jadlam.

czyli jezeli w pytaniu wystepuje ikke to jesli odpowiadasz pozytywnie to zamiast ja uzywasz jo

w sumie Marta poczekaj jeszcze musze pogadac z mężulem bo jakis plan tu wyszedł, dogamy się do godziny za jakąś chwilunię:tak:

reklama
helo wieczorowo

Agata,Ana,Marta jeszcze raz dziekuje wam za obiektywna odpowiedz w sprawie kasy..
ja dzisiaj Beacie powiedzialam ze jesli mysli,ze zarobi kokosy to dzis jej kupuje bilet powrotny :dry:
w sumie nie wiem,czy jest rozczarowana czy nie,widze ze rodzina jakas chora presje na niej wywiera,bo pytaja sie non stop (szczegolnie maz) ile zarobi :szok:
przeciez ona u mnie nie pracuje,to jak ma zarobic??:szok:
fakt byla dzis godzine na spacerku z malymi,ja w tym czasie pzresadzilam sobie wszystkie kwiatki w wieksze doniczki,bo po porodzie nie bede miala na to czasu

jedna znajoma (!) wczoraj powiedziala mi ze bez problemu mi pomoze i mam ją wolac w razie czego
no kurka ze tez wczesniej mi nie powiedziala :sorry2: achhh...

przypomnialo mi sie jak kiedys kolezanka wziela mnie do swojego domku w Hiszpani...oplacila bilet lotniczy,8 dni wakacji w Hiszpani za friko mialam w zamian mialam wypielic z chwastow big ogrod co zajelo mi z 8 dni tylko 2 i mialam wakacje :happy:
i teraz jak sobie mysle to Beata ma to samo
my wszystko oplacamy,a ona ma siedziec i czekac na TEN dzien porodu by zajac sie malymi..

no ja nie wiem co wogole zas wynikło?? nie rozumiem tego :no::dry:
ludzie maja niezle narabane w glowach :dry: (mowie o jej mezu)

Kasiu super zdjecia!!! Emma jest przesliczna :-)
a ty wygladasz naprawde ladnie :-):-) twoj J.tez niczego sobie :rofl2:
w jakiej wierze ochrzciliscie Emme? jesli pisalas to wybacz,musialam przeoczyc :sorry2:

Ana,Agata i dzieki wam kolejne slowko zapamietalam;-) fa-otrzymywac
dzieki hihiii :laugh2:;-)

Tampeza jestes w dwupaku jeszcze???

Marta jak sie czujesz??

Do góry