reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

CZEŚC DZIEWCZYNY
jak tam nocka , dobrze spalyście i brzuszki wypoczęte:confused:
my dzisiaj wstaliśmy o 9 , wyspałam sie w końcu i zregenerowałam siły przez noc, u mnie pogoda zapowiada sie ładna , więc mysle , ze się wybiore na dłuższy spacer, moze nawet do sasiedniej wiochy, pójdę kupic paczki bo u nas nie ma, a jakos chodzą za mna niezmiernie od momentu jak tu przyjechałam. szkoda , ze tu troche inaczej smakują:rofl2:.
Marta moze masz ochotę przyjechac do KLEPPESTO to spijemy sobie gdzieś tam kawkę(jak cezary da posiedziec>>>:baffled:)
rzeczy58.gif

reklama
hej Mamusie! wrocilam! :-)
wczoraj wieczorem. nadrobilam jedynie pare stron. pozniej postaram sie poczytac wiecej i moze cos napisac albo przynajmniej na poczåtek wkleic jakies fotki. ale poki co musze do sklepu i przywiezc rodzinke na sniadanie..
milego dnia dla Was i buziaczki slodkie! :Ø***

witajcie

poczytam pozniej bo u mnie jest kolezanka,wczoraj przyleciala z polski i bedzie tutaj do dnia az sie rozdwoje...ale mamy problem
jej maz i rodzina mysla ze bog wie ile u nas zarobi :szok: fakt nie powiedzialam jej jaką dam jej za to sume,ale bylo mowieone ze to wakacje w sumie dla niej i ona wie o tym i wkurza sie ze wszyscy mysla ze zarobi tu kokosy :baffled:
no i tak :samolot w obie strony my oplacilismy,wyzywienie i spanie rowniez w naszym zakresie-normalka

no i mam prosbe
powiedzcie mi jaka sume w zł dalibyscie za np.2 tygodnie?? my myslelismy o 600-700zł,no bo zadna to praca u nas,poprostu sobie u nas odpoczywa i czeka az sie rozdwoje by z dziewczynkami zostac w domu
powiedzcie szczerze: smiesznie niska ta suma?? :sorry2: bo ja juz sama nie wiem...

z gory dziekuje za odp.,bo duzo mi rozjasni w glowie

wiesz co Lilka to nie jest żadnaśmieszna sumka, tak mi sie wydaje , no ale w pl maja jakieś dziwne wyobrażenie , ze tu sie żyje jak w raju bo i zarabia,
nianie w pl maja ok600-700 bez spania i jedzenia, ty to zapewniasz,
wiesz moze myślała , ze przyjeżdza do kraju gdzie bedzie zarabiac w koronach ok 15.000, pogadaj z nia jakie sa jej wyobrażenia, żeby nie miała jakieś ąsów za twoimi plecami ,
milo , ze zapewniasz jej cały pobyt, to tez sie liczy , bo chyba nie zdaje sobie sprawy ile to ja by wyniosło:szok::-D:-D
pozdrawiam i zmykam na pączki:-p

Lilka, ja tam bym sie ucieszyla gdybym przyjechala do kolezanki w odwiedziny zagranice, dostala od nich wszystko wraz z podroza i jeszcze 600-700 zl w reke. Ale to moja opinia i moze dziewczyny jeszcze sie wypowiedza na ten temat i bedziesz miala obiektywna ocene.

U mnie szaro za oknem, no moze sie troche przejasnia, ale ciezka atmosfera w domu, bo poznym wieczorem tak sie pozarlam z moim ze nie chce mi sie dzisiaj na niego patrzec:wściekła/y:
zawsze jak jestem zla to mnie energia rozpiera wiec pewnie sobie posprzatam zeby jakos wykorzystac ten naplyw energii a potem drzemka z mala i wyjde z nia gdzies na powietrze. Mowie wam z tymi chlopami to czasem jest tak przechlapane ze sie odechciewa. Ale znowu czasem sobie mysle ze samemu siedziec tez byloby smutno po jakims czasie:baffled:

a wlasnie jesli bys popatrzyla ile dagmamma czyli opiekunka zarabia max. 30-40 koron za dziecko na godzine. Wychodzi okolo 3000-4000 nok za miesiac za dziecko. Fakt ze zazwyczaj ma ich kiloro ale to nie zmienia faktu ze nikt jej nie zywi i nie placi za nia rachunkow...

baaaaardzo wam dziekuje za odpowiedzi
poczekam jeszcze na reszte co o tym mysla,ale wynika z tego ze cena jest ok co mnei cieszy,bo naprawde juz zglupialam :dry:

w wolnej chwili wlece i popisze z wami
teraz porzadkuje w garderobie,siedze w pralni,no i musze spakowac wreszcie torbe do spzitala (Marta :rofl2: )

Hej Babki;-),
Wyspana? nie :no:, W dobrym chumorze dzisiaj tez nie jestem, raczej w bojowym...Pewnie sie pożrę ma maxa z Tomkiem...i tak bywa
Mialam dzisiaj jechac do Centrum ale sobie odpuszczam. Dzisiaj wyzyje sie na zelazku.
Anka moze jutro albo w srode do Cieie wpadne:-D. Jutro Ntatalka doprzedszkola idzie a w srode maluchy moglyby sie pobawic:tak:.
A kiedy Cezary bedzie chodzil? Masz juz grafik?
Lilka ja na miejscu Twojej kolezanki bym byla cala w skowronkach:tak:ze kase dostane za czekanie:tak:. Wkurza mnie fakt ze ludzie mysla ze nie wiadomo ile kasy my tutaj mamy:angry:...ale nie widza tego ze np Tomek siedzi w robocie od poniedzialku do soboty...A tesciu zarabia o 12000nok wiecej od Tomka i mowi jeszcze ze ma malo:szok:...szczyt wszystkiego:angry:
Kaska witaj :-). Czekamy na opowiesci:tak:.
wpaden pozniej...

reklama
znam ten bol Marta, jak przyjezdzam do PL to wszyscy mysla ze niewiadomo jakie kokosy tu mamy. Tylko nie mysla ze tutaj trzeba tez sie utrzymac i wszystko tez kosztuje wiecej. A to ze przyjezdzajac do PL ide do dobrego fryzjera itp, to oni nie rozumieja ze tutaj mnie na takiego nie stac, wiec ide tam zeby mi porzadnie zrobili i dlugo sie trzymalo- dobrze obciete wlosy to podstawa. Nie mowiac ze bedac w PL zawsze jest kupa rzeczy do zalatwienia. Tylko nikt sie potem nie zastanawia nad tym ze my na taki wyjazd ostro oszczedzamy i czesto splacamy potem kilka miesiecy po trochu.

Jak dobrze pojdzie to w kwietniu chcialabym sobie zrobic zeby (mam 4 przednie na gorze bardzo krzywe) i mam mozliwosc zrobienia tego na miejscu raz i porzadnie, ale oczywiscie bedzie kosztowalo - ludzie beda gadac potem miesiacami:wściekła/y: tylko ze nie wiedza o tym ze zapewne zaplace master card i bede splacac potem, bo to nie tylko zeby, ale przeciez jeszcze podroz i tez trzeba zyc tam wiec zbiera sie kupa kasy:crazy:

och...... szkoda gadac, lepiej puscic takich ludzi za granice niech sobie zarobia te kokosy i potem mi je pokaza, bo moze ja poprostu nie wiem jak sie to robi:no:

Do góry