reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej Dziewczyny troche Was zaiedbalam i Nasze rozmowy "w tloku" :-D - Agata swietne okreslenie!! a ropos! TY i Marta rzeczywiscie swietnie wyglådacie i wcale nieduze a po agacie to juz wogole niewiele widac!! :tak: boze to ja juz wiem i rozumiem dlczego Wy wszystkei møwilyscie ze mam duzy brzuch! :-D ja tez juz teraz postanowilam ze przy nastepnej ciåzy az tak laskawa dla siebie nie bede i zeby opychac sie bez pamieci a potem wyglådam jakbym z tego firordu na brzeg zostala wyrzucona..:-D Agnieszka zamiesc zdjecie!! Lila czekamy na fotki!! tak, ja uczylam sie z "på vei 1" (notabene - kurs znowu mi sie zaczyna - wlasnie jutro) i do lekcji 10 napisze Ci tak z pamieci co jest: ogolne informacje o sobie, czynnosci zycia codziennego, zakupy, praca i ze szkolå i zajeciami pozaszkolnymi, jedzenie, przyjazd i mieszkanie w Norwegii, pogoda.. wiec oczywiscie slownictwo to wszystko co sie z tym låczy np. z kuchniå, ubranka, ze sprzåtaniem etc.etc.. dasz rade napewno i napewno warto na to isc bo mi choc chodzilam tylo ok2.m-cy dalo to baaardzo duzo! :tak: a z tå pogodå wczoraj Dziewczyny zupelnie tak jak piszecie!! :tak: po raz pierwszy niemoglam swojego aniolka rano dobudzic!! jak nieprzytomna! :-D mowilam do niej, butla w dzøb a Ona mi minki i zasypiala na rekach. smiechu mielismy z J.. ale potm to juz nie bo bylysmy wczoaj na 1-szym szczepieniu (gruzlica,zoltaczka).. jak ja sie balam! moja Myszka po raz pierwszy tak bardzo plakala ze az lezki w oczkach staly.. a ja plakalam jak bøbr razem z Niå! a jeszcze france pielegniarki dopiero w ramie wbily za 3razem a potem jeszcze w udo!! tym razem nic nie powiedzialam ale nastepnym jak to sie powtorzy to chyba skomentuje!! :crazy: bidulka Emma, tak mi Jej bylo szkoda..:zawstydzona/y: na szczescie obylo sie bez zadnych skutkow ubocznych - jakis alergii po szczepionce choc to moze objawic sie do 48h.. ale mysle ze juz nie.

My Dziewczyny dzisiaj w poludnie jedziemy na 2dni do Ulvik. jorgeir szyje sobie na chrzciny te nowe "ichnie" wdzianko i musi przymierzyc. komputera nie biore bo musze sie "odtruc".. a jak przyjade to mam Wam cos do powiedzenia!! milych kolejnych dni! buziaczki! :ø***

reklama
CZEść DZIEWCZYNY
KASIA i tak będziesz nas trzymac w niepewności przez dwa dni:crazy::-D
z tego co piszesz to w mojej książce to samo w pierwszych lekcjach.
żcze miłego wyjazdu i ładnej pogody, pa:tak:
ja dzisiaj popołudnie mam misje u lekarza z cezarowoą biegunka , w nocy znowu sie refluks przypomniał , więc zasnelismy o 4 a mój srajdek obudził sie o 8 i na trampolinke , ten ma siły:-D

Hejka:-(, chyba bede chora...mam katar i mnie zaczyna gardlo bolec:-(. Kurde:wściekła/y:, a czuje sie jakgy ktos po m nie przejechal. Moze to tez skutek dzisiejszej super nieprzespanej nocy dzieki mojej Natalce, nie wiem co jej odbilo ale non stop mnie wolala do czegos: a to poduszka a to skarpeka, itd w koncu o 4tej sie wkurzylam i powiedzialam jej pare slowek to sie uspokoila. A rano sie pytala czy jestem jeszcze zla. tomek oczywiscie spal jak zabity i nic nie slyszal:baffled:.
Ale przeziebienia nie sa takie grozne w trzecim trymestrze na szczescie, tylko kurcze nic niemozna brac..bede sobie w lozeczku lezec...ale od jutra bo ide jeszcze zarobic do gory i koniec:tak:. Na dworku troche chwastow powyrywam, moze swieze powietrze dobrze mi zrobi.
Kasiu milego wypoczywania:tak:. A ostatnio sprawdzalam i Ulvik lezy w moim i Anki regionie:tak: Moze keidys sie do Ciebie wybierzemy:-D. Mi tez jest zawsze szkoda maluszkow na szczepieniach :-(...
Agtata to rzeczywiscie mialas pecha z ta makrela:baffled:. Ale najwazniejsze ze zaspokoilas smaka...:-D.
U mnie w nocy przeszla pompa...doslownie jakies potezne urwanie chmury :szok: walilo po oknach strasznie...ale za to teraz jezt cieplutko i sloneczko:-).
Milego wtorku...do pozniej ;-)

witam

a ja dzisiaj spalam nawet dobrze, mala mnie tylko o 6 obudzila bo smoczka zgubila, a potem wstala okolo 9. Ja nie spalam, ale leniuchowalam w lozku do 10, bo slyszlalam ze maz wzial mala, to co ja sie bede wyrywac;-)

chyba czas sie ubrac, bo w pizamie siedze.

jakos za spokojnie jest, mala siedzi w swoim pokoju i sie bawi, az niemozliwe:szok:

u nas ladna pogoda wiec trzeba korzystac i dac sie wybiegac Sandrze to moze mniej sie zloscic bedzie

milego dzionka dziewuchy:tak:

Witam wieczorkiem
Ana wspolczuje znowu masz przeboje z kupami:wściekła/y:, bakterie to normalna sprawa, moga przejsc do przewodu z rak, odbytu, czy jedzenia, zalezy tylko co to za cholera.
Agatha ja tylko ta makrele w pomidorach toleruje, no chyba ze polska pasta z twarogiem. Narobilas mi smaka, az sie slinie do monitora:-p
Kasia milego wypoczynku, wracaj szybko i pisz co to za nowiny:happy:
Marta, biedaczko, zawsze mozesz wziasc paracetamol i wszystkie naturalne srodki jak miod, czosnek, cebula i oczywiscie nie zapomnij o tranie:-D
Ja dzis mialam fatalna noc, strasznie bolal mnie brzuch i chodzilam do wc chyba z 10 razy, na dodatek mala oczywiscie wstala juz przed 6:crazy:

no to mialas jazdy Tampeza:szok: ja bylam z mala na basenie w Stavanger i padam juz, ale musze dotrzymac jeszcze z pol godziny do godziny i ja polozyc, to moze tez padne.
A mala prawie wogole nie spala w dzien, padla po basenie ale spala tylko troche wiec jest strasznie marudna.

Biedna ta Marta z bolami glowy:-(

ps. przypomnialo mi sie ze podobno zaleca sie picie duzej ilosci wody przy bolach glowy, moze warto sporobowac. Chociaz przy ciazy to nigdy nic nie wiadomo. Mnie przez jakis czas bardzo oczy bolaly, az chcialam isc do optyka i sprawdzic, ale lekarz powiedzial mi ze zanim ciaza sie nie zakonczy to nie ma sensu, bo wszystko moze byc od hormonow. I rzeczywiscie przeszlo mi po 2-3 tygodniach samo. Chociaz raz uslyszalam od lekarza tutaj, cos co sie sprawdzilo:-D

Tez slyszalam cos, ze w czasie ciazy wiecej krwi sie pompuje i trzeba wiecej pic na bole glowy.
Ja wlasnie czekam na jajka, generalnie nie lubie ale dzis mam ochote na miekko;-).
Agathe chodzisz na ta duza hale na basen w Stavanger, czy cos mniejszego. Ja jezdze czesto do Randaberg bo tam maja bardzo ciepla wode w brodziku

ja dzisiaj bylam na Stavanger svømmehallen w centrum. Woda bardzo ciepla dla dzieci. Jest brodzik, ale moim zdaniem troche tandetny (moze dlatego ze ja w PL chodzilam do Wodnego Parku i stad moje oczekiwania niespelnione). My najwiecej czasu spedzalismy w takim srednim basenie tez z bardzo ciepla woda na 80 cm, wiec trzeba bylo trzymac dzieciaka caly czas. Ale mojej to odpowiadalo bo ona czesto nie byla na basenie wiec troche sie bala na poczatku i kurczowo trzymala.

A fajny brodzik jest w Randaberg? Znajomi mnie w czwartek wyciagaja do Klepp, ktos im powiedzial ze tam jest fajnie dla dzieci. Sprawdze to dam znac jak bylo.

reklama
Ja chodzilam z kolezanka co tydzien do Randaberg, maja dwa brodziki (jeden tez ok 80cm), na razie przestalam bo mam zajete srody a ona chodzi do pracy. Do centrum sama chodzilam plywac, ale brodzikow nie testowalam:-D
Daj znac co tam w Klepp, chociaz teraz to w najblizszym czasie sie pewnie nie wybiore juz

Do góry