reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Agnieszko a czemu piszesz ze starania dlugo trwaly? to tak sie dzieje jak sie zaczyna wczesnie miesiåczkowac? :baffled:

Sory Kasia pomylilam sie, dostalam @ 5 miesiecy po porodzie i od razu zaczelismy starania i nastepne, ale zeszlo nam 4 miesiace, do grudnia. Dlatego pisze ze troche to trwalo.
Z mala nie bylo takiego problemu, od razuwyszlo;-)

reklama
Aniu, z tym moim karmieniem to jest tak ze Malå jak dostawiam to Ona wytrzymuje tylko chwile i ssie jakby chciala a niemogla wiec po dluzszej/krotszej chwili musze wziåc butle z odciågnietym mlekiem i heja! a zaraz potem biore sie za odpompowywanie reszty zeby mleko nie zaniknelo i bylo na nastepne karmienie..
..to myslisz ze to przez to? przeciez stymuluje sie..laktatorem ale zawsze cos..i produkcka pokarmu trwa.. ale to musi ssac dziecko?

meczåce takie cos na dluzszå mete, i nie wiem jak dlugo z takim systemem wytrzymam bo chcialabym karmic 8-10m-cy..:zawstydzona/y:

Kasiu no to rzeczywiście masz ciężko:-(, nie wiem ile bym wytrzymała,
i nie wiem też co mi sie w głowie ubzdurało , ze dostajesz m. jak pokarm sie skończył:confused:, ja dostałam po 5 miesiącach zaraz jak skończyl mi sie pokarm:confused:.
KASIU TO ZNACZY , ZE ONA NIE CHCE PIERSI ?(caps mi sie wł-sorki}

Kasia wierze, ze meczace, ja pare razy tylko sciagalam laktatorem, nie dosc ze trwalo godzine, to jeszcze potem dziad nie chcial pic z butelki i wszystko musialam wylac.
Niekoniecznie dlatego dostalas, rozne sa kobiety, niektore nie maja po porodzie okresu przez rok inne od razu dostaja

i nie wiem też co mi sie w głowie ubzdurało , ze dostajesz m. jak pokarm sie skończył:confused:, ja dostałam po 5 miesiącach zaraz jak skończyl mi sie pokarm:confused:.
}
No, ja karmilam rok a m dostalam po 5 miesiacach, wiec to tez mit, ze dopuki sie karmi to sie nie ma i jest bezplodnym, Lilka przykladem;-)

Witam wieczorkiem :-),
Z miesiaczka to ja dostalam rono po 6 tyg od narodzin Natalki. A karmilam piersia caly czs i wogoel nie sciagalam laktatorem...karmilam az do 11m-ca, powiedzialam ze mam juz dosyc...bo mialam...ale pokarm nie chcial sie skonczyc i musialam brac tabletki...ktore pomofly tylko czwsciowo bo pokarm zostal tylko ze nie wylatywal z piersi :baffled:
Takze mysle Kasiu ze to nie od tego ze sciagasz, po prostu tak masz. Moze byc tyklo ten jeden raz i na czas karmienia nc albo bedziesz dotawac tak jak ja w miare regularnie co miesiac :tak:

Aniu Emma zostala zabrana ode mnie po 10min na intensywnå, tam podlåczona pod rurki i w ten sposob karmiona przez 2dni..potem zanim ja dostalam pokarmu karmili jå mlekiem "z banku" przez strzykawke i kubeczkami wiec Ona od poczåtku rozleniwiona do ssania byla i akcje na caly oddzial.. po powrocie do domu troszke sie poprawilo ale mimo wszystko zeby cos jadla musialam dokarmiac butlå..moja troche w tym wina bo moze powinnam sie przelamac, wytrzymywac to wycie i poprostu siedziec z Niå 24/7 i na chama przymuszac do cyca.. ale z tym tez ciezko.... :zawstydzona/y: nie wiem sama jak to bedzie..

wiem , ze to nie jest regułą ,a z ta płodnością i niepłodnościa to to juz Kasia ma przemaglowane wcześniej przez nas i LILKę na NASZYM WąTKU:-D

reklama
Do góry