reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Czesc Mamuśki :-),
Anka to bedziesz miala fajnie...Mały wyszaleje sie w dzien i w nocy da Ci pospac:-D. Po Natalce widac od razu ze chodzi do przedszkola, po wieczorynce kompu i spac, tylko przylozy glowe do poduszki i jej nie ma. Ja dzisiaj tez mialam ciezki tylek do wstania. Wcinam sniadanko, zamiast kawki zrobilam sobie kakao. Wogole jakos poped na kawe mi zmalal prawie do zera, a jak sobie zrobie to tylko pol wypijam.
Milego dnia Wszystkim:-D!!!

reklama
hej Dziewczyny!!
a co Wy mi tutaj tak wszystkie - i z sobna i razem imputujecie, ze sie obrazilam!! :crazy::-D a niby za co? zresztå - tak jakbyscie mnie nie znaly.. obiecuje, ze jak sie obraze to Wam powiem!a uwazajcie bo normalnie obraze sie zaraz!! :-D

u mnie ok. w nocy i nad ranem wstawalam do karmienia bo Mala do pobudki raczej sama nieskora..wogole ja mam z Emmå dobrze bo Ona w nocy i rano mi pieknie spi!! ja tylko czasem schizuje ze sie nie budzi na jedzenie, ze moze za duzo godzin minelo, ale wszyscy uspakajajå ze widocznie ma taki rytm..:baffled: coz - okaze sie jak tam z tym przybieraniem na wadze jest w poniedzialek - pojedziemy na szczepienie i wazenie..dzisiaj w nocy pochlipala tylko x2po 40ml (jak dla Niej to bardzo malo) a teraz jak o 11-tej troche wiecej to mi biedna zwymiotowala..za oknem ladnie, mialam isc na spacer, ale pøki co Jå uspilam, potem obudze i sprøbuje nakarmic i poczekac zeby sprawdzic jak tam z tym zolådeczkiem..wiec spacer odloze raczej na pozne popoludnie..przy okazji zajde na obiad do hotelu bo juz 2 dzien sama - J. ma bardzo duzo pracy.

..czytalam o tym co pisalyscie na temat antykoncepcji..mi moja jordmor rowniez polecila CEZARETTE bo to jakis nowy ,bezpieczny w okresie laktacji wynalazek.. choc musze Wam powiedziec ze moje libido to pozostawia teraz wiele do zyczenia..codziennie kladziemy sie bardzo pøzno i tacy wymeczeni ze juz o fikolkach nie mysli sie wogole.. pozatym pisalam Wam o tych spieciach, a to tez nie sprzyja.. mam tylko nadzieje ze obie te rzeczy sa raczej przejsciowe...
Marta. a Ty pisalas o jakis precikach w ramie?? co to jest??

O tych precikach czytalam w PL(tam sa jeszcze nielegalne), podobno jest to w Norge...to sie wszczepia pod skore w ramie i stamtąd wydziela swoje chormony...ma sie to na jakies dwa lata...nie pytalam sie tutaj jeszcze czy cos takiego maja...ale z tym to tez trzeba poczekac az sie przestanie karmic..za duzo progesteronu ktory szkodzi naszym dzidzią:sorry2:
ja padam na twarz normalnie...posprzatalam dwa domy...zostaje mi obiad dla mojego Kochanie i mam dosyc...odpadam z gry do jutra rana:-D

hej hej

ja po kontroli w spzitalu
mam co 2 tygodnie robione usg teraz bo ze nie mialam @ to oni chca byc pewni terminu narodzin :sorry2:
w polsce moj gin na dzien dobry okreslil termin porodu,bo ja pamietam kiedy doszlo do zaplodnienia a tutaj to robia z tego jakis mega problem :dry:

ogolnie wkuta jestem po wizycie dzisiaj bo w spzitalu spedzilam....3 godziny!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy: nie mielismy dzisiaj z kim dzieci zostawic i normalnie dobrze ze nie wariowaly ze zmeczenia,ale ja za to mialam ochote wyjsc i isc w pizdu :crazy:

na dzien dobry okazalo sie ze mamy tlumacza :szok: ok,no to super :-) ino nikt nam nie powiedzial ze bedziemy go miec,wiec sie zaskoczylismy z lekka
teraz za kazdym razem bede miala tlumacza i to mi gra,bo jednak jest lzej

rozmawialam z jordmor na temat antykoncepcji,sama zreszta zaczela ;-)
i okazuje sie ze spiralka hormonalna jest tu tansza niz w polsce :szok: bo kosztuje tylko 1 000kr z zalozeniem
sa tez te tabsy anty,wiec tez je wezme na czas karmienia,ale w 8 tygodniu po porodzie zaloze sobie spiralke

pozatym mam wpisane zyczenia co do porodu :-p:-D
a wiec ze chce epidural i pokoj 1 osobowy
z pokojem sie z lekka rozczarowalam bo mowil mi ktos ze mozna sobie wykupic pokoj dla siebie a tu dupka
pokoj jednoosobowy maja mamy po cc,mamy blizniakow,mamy dzieci chorych itd.
jesli jednak beda mieli wolne pokoje 1os. to wedle zyczenia mnie tam poloza :rofl2:

termin porodu jest na 22 wrzesnia :tak:
czyli tuz tuz :sorry2:

hej dziewczyny

ja dalam sie namowic w srode pozno wieczorem na wyjazd do domku w gorach nad fjord zeby zostac na noc i na caly dzien i bardzo zaluje. Sandra w nowym miejscu chciala sie tylko bawic i wcale nie chciala spac, co doprowadzalo mnie do szewskiej pasji bo dwojka malych inny dzieci spala i balam sie ze sie obudzi. W koncu poprostu sie przewrocila i zasnela. Ale co tam takie spanie co i raz sie budzila albo plakala przez sen wiec ja bylam taka wnerwiona nastepnego dnia ze myslalam ze ich wszystkich tam pozabijam. Do tego moj maz mial sie dobrze i bawil sie na calego zapominajac ze ma dziecko:crazy: poplynelismy potem lodka i sie troche odstresowalam, ale mowie wam, co za wyjazd. Caly dzien musialam jechac na kawie, a wieczorem to praktycznie padlam jak przyjechalismy. Dobrze ze sie zdrzemnelem, bo mala przed spaniem taka jazde zrobila ze szok:angry: darla sie ponad godzine bo nie chciala zebrac tego co rozwalila.

Za to dzisiaj nie zapeszajac byla grzeczna i nawet zebrala kredki ktore rozrzucila. Ale nic doszlam po wyjezdzie do siebie, wiec juz nad nia pracuje. Staralam sie ja aktywizowac caly dzien to chyba to pomoglo ze nie robila tylu scen. Dzisiaj takie male tylko na zakupach, ale takie 10 sekundowe wiec da sie przezyc.

Wogole w dzien jak z nia ide na spacer to nie biore wozka i kaze jej isc, wykancza ja to i wtedy jest grzeczniejsza. Ale jak wraca do domu to siedzi w wozku pol godziny:-D

hmm..wyglåda na to Agatko ze Mala Sandra zaczina pokazywac Ci rogi.. :( niefajnie, bo to napewno ciezko jest i zaloze sie ze czasammi niewiadomo co zrobic..ja to az sie boje jak taki czas nastanie z Emmå, bo znam siebie - albo sie poddam i sama bede plakac z niemocy albo przeistocze sie w mame-france.. mam nadzieje ze tak sie jednak nie stanie i zycze zeby Twojej Sandrze przeszlo...:tak:

..a moje Malenstwo boli dzisiaj caly dzien brzuszek. na spacerze wkoncu nie bylysmy..siedzie w domu zmulona bo "ciezkiego stanu" mam ciåg dalszy.. wlasnie wrocil J., zajmuje sie troche Emmå, ja zaczne pompowac.. i tak w kølko od nowa - "polskaludowa"...

Witam weekendowo
Lilka super ze wrocilas i wielkie gratulacje
Co do antykoncepcji to jakos mnie spirala osobiscie nie przekonuje, ale faszerowac sie hormonami przez pare lat tez bym nie chciala, bedzie ciezko sie na cos zdecydowac.
Kasia ja tez dostalam @ jakos 5-6 tyg po porodzie, tylko potem starania dlugo trwaly.
Marta nie haruj tak, zazdroszcze sil, ja dzis ogarnelam tylko jako tako w domu.
Agathe u mnie podobnie, ciezko malej zasnac w nowym miejscu, zwlaszcza ze nie ma swojego lozeczka. Awantury tez urzadza, dzis uciekla wieczorem jak chcialam jej dac mleko i polozyc do spania. Zlapalam dziada, wsadzilam do lozeczka i dalam kubek w rece i sama zaczela pic, a potem bez problemow zostala sama w pokoju. Tyle ze zasniecie zabralo jej godzine.
My dzis kupilismy reszte mebli do salonu, wszystko obmylam i poustawialam, wiec moge powiedziec ze urzadzanie skonczone. Teraz musze zabrac sie za przygotowywanie rzeczy dla malucha i chyba dla siebie do szpitala juz czas. Pokoj goscinny tez skonczylam juz malowac.

reklama
Do góry