reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Agata wspolczuje wyjazdu:-(...i wi dodatku Sandra ma ciezki okres dorastania a Ty biedna w sumie juz prawie na ostatnich nogach...tak teraz sobie mysle ze urzodzisz szybciej niz ja:tak:...
Aga ty mi sil gratulujesz a sama meble w salonie ustawiasz:-D...a mnie wzial juz okres "sprzatanian gniazda", musze miec wszedzie porzadek i prawie wrzeszcze na Tomka jak nie pozbiera rzeczy po sobie, bo to w sumie racja, nie szanuje mojej juz teraz ciezkiej pracy, no....

Kaiu a jak myślisz co moglo Emmie zaszkodzic??? czy to od tej niby wirusowki co pisalas ze miala krwe w kupce...(?)

A ja sie juz dzisiaj wkurzylam bo mieli jutro przyjsc znajomi na grilla. Juz caly miesiac ich zapraszamy a oni z soboty na sobote przekladaja bo niby cos wypadlo i wogole. Iteraz tak samo, nie przyjda...korde sral ich pies normalnie, nie bede prosic kogos tysiace razy zeby przyszedl sie nazrec za free, kurde.
kolo jest ok ale jego zona jest o 10czy 15 lat starsza od niego i jest dziwna:baffled:, probuje bys zabawna i w moim wieku ale jej to nie wychodzi. Stwierdzilismy ze juz ich nie zaprosimy na nic, nawet na glupia kawe! tak:tak:
No a jak tam u Was weekend sie szykuje??

reklama
ja mialam tabletki "bromergon" ale przy ich braniu nie mozna juz karmic, ani kropelki...nie mozna pic alkoholu...i troche sie czlek dziwnie po nich czuje

A czemu chcesz zasuszyc piersi :-(? To chociaz sciagaj to tez jest dobre wyjscie a Emma dostaje najlepszy pokarma dla dzieci jaki moze byc:-(.

No a jak tam u Was weekend sie szykuje??
ja jutro jadę do mamy na wekendzik, mam u koleżanki obok zaraz imieninki to podrzuce mamusce malego i się odstresuje:-D. dzisiaj meżaus dzwonil i sie pytał kiedy ma zabukować bilety:confused::rofl2:ten ma pytania - jak najprędzej :-D

KASIU mi zanikł jak zaczęłam dawać Czarkowi butle na noc z modyfikowanym mlekiem , bo cięglę csie nie najadał i wisiał mi na cycku , non stop , więc lekarz zalecił jedną butle na noc i tak się zaczęło....potem coraz mniej i w koń:-(cu zanikł

ja cie Kasiu po części rozumiem, dla mnie to było naprawdę piękne przeżycie karmić piersią dzidzie no i wiele pozytywów dla zdrowia Czarka, ale też na męczące......
to każdego wybór i indywidualna sprawa każdej mamy, zreszta każdy inaczej to przeżywai ma punkt widzenia , pamietam jak w szpitalu kazali za wszelką cene podawać pierś nie ważne , że sutki pokrwawione , ale to chyba nie powinno tak wyglądac , dziewczyny płakały a pielęgniary pilnowały , to nie jest normalne, to nie moze tez być męćzące:dry:

Ostatnia edycja:
oczywiscie ze nie za wszelka cene, bo to przesada. A ja jestem zdania ze kazda Mama ma swoj instynkt do dziecka i wie co ma robic, czy karmic piersia czy nie.
Kasiu a Ty pisalas cos ze chcesz wrocic do pracy, a od razu po maciezynskim czy idziesz na troche wychowawczego. nie wiem jak to tutaj wyglada. A gdzie pracowalas przed maciezynskim bo ja chyba przegapilam ten watek :-).

Uciekam po d przsynic i spac:-).
Dobranoc Mamuski :-D!!!

ja sama nie wiem ile tak wytrzymam z tym pompowaniem bo przeciez musze co 4h.. a jak dluzej przetrzymam to albo eksploduje albo sie wlasnie redukuje a na to sobie nie moge pozwolic bo Malå karmic trzeba a i Jej potrzeby sie zwiekszajå.. ale nic przez to nie moge zrobic i mam wrazenie ze nic tylko pompuje.. no i tez boli..:zawstydzona/y:

kasiu piszesz: Jej potrzeby sie zwiekszajå.. ale nic przez to nie moge zrobic i mam wrazenie ze nic tylko pompuje.. no i tez boli..:zawstydzona/y:
co to znaczy nic nie moge zrobic ? co ty masz jeszcze na głowie?
podziwiam cie , ale pamiętaj nie jesteśmy supermenkami:-D
przeprowadzaj sie do tego ULVIK!!!!!!!

wiecie co jak czytam sobie o tym karmieniu Kasi to mi az jej troche szkoda:-( mi mala ciagnela od razu i z butelka spotakla sie moze ze 2 albo 3 razy w nocy jak ja bylam wykonczona i wtedy maz podawal jej w nocy odciagniete mleko. A tak to rzeczywiscie latwo mi poszlo.

Kasiu pamietaj zebys nie ogladala sie na to co inni mowia wokol Ciebie tylko zdecydowala sama czy i jak bedziesz karmic. To jest tylko i wylacznie tak naprawde Twoja decyzja.

A u mnie byli goscie, niedawno wyszli. Musze pochwalic Sandre bo dzisiaj byla naprawde spokojniejsza i obeszlo sie bez scen. Ale nie bede ukrywac ze tez nad nia pracowalam i reagowalam w odpowiednich momentach nie dopuszczajac do draki. Zdecydowanie ale spokojnie. Zobaczymy co kolejny dzien przyniesie.

Uciekam do spania. Spokojnej nocy wam zycze;-)

reklama
JA każdą chwile snu czarka wykorzystywałam i sam się kładłam na drzemkę , to też jest ważne , bo takie zmęczenie wprowadza chaos i poddenerwowania , myśl o sobie troszu więcej:angry:

Do góry