reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

z predkoscia to jest tak ze jak sie przyzwyczaisz przez chwile to nie bedzie ci juz przeszkadzalo. Ja raczej jezdze przez Niemcy to wogle nie patrze na licznik:-D tylko jade tak jak mi pasuje. Potem czasem z ciekawosci na gps sprawdzam ile jechalam to tak srednio 160km/h. Ale autostrady w Niemczech to nie co w Skandynawi. Mam wrazenie ze oni tutaj ogolnie boja sie jezdzic szybciej niz 80.

Ale ja jezdzilam wiele lat po Polsce, wiec to tam nauczyli mnie jak jezdzic, no i praktycznie po Warszawie, a tam to istny Teksas;-) ale jak czlowiek od razu jest wrzucony w to, to nie odczuwa tego tak bardzo.

reklama
Czesc Norweskie mamusie,
w koncu oficjalnie dolaczam do grona...
Urodzilam 24.06.08 o 12.40 sliczna brunetke.
jestesmy przeszczesliwi, ona jest CUDowna.
Porod fatalny, jak najszybciej chce zapomniec.
Kasia mam nadzieje ze Tobie pojdzie lepiej w tym szpitalu. Nie chce straszyc ALE walcz o znieczulenie !
Ja rodzilam 9 h, mialam akupunkture na poczatek, i to byl plus ale i minus. Bo b.szybsko zrobilo sie rozwarcie z 2 cm do 8 cm ( w ciagu chyba 4 h), i jak juz bylo 8cm to powiedzieli ze JUZ za POZNO na znieczulenie dozylne:crazy:
Tak wiec rodzilam w dzikich bolach tylko z gazem rozweselajacym, ktroy G. dal, bo ja nie umialam sie nim zaciagnac.
W koncu doszlam do 10 cm rozwarcia, skurcze ustaly, ja padnieta, mala daleko w polu....i od 1 h nie mialam juz wod plodowych.
Maz mowi ze zrobilo sie dramatycznie, nagle z 2 poloznych zrobilo sie 6 osob ( w tym 2 ginow), zaczeli szybko cos szykowac ( vacuum, proznociag), Maz byl swiadomy ze jest kiepsko, widzial ze akcja serca spada, a ja sie tylko dre z bolu i paniki, i nie potrafilam oddychac by mala wyprzec.
W koncu sie udalo... Nasz malutki CUDzik nie poddal sie i jest z nami po tylu latach czekania.
Jestesmy zakochani na maxa.
Karolinka miala 51 cm 3680g, duzo czarnych wloskow..:-)

Karolinka...wielki maly czlowiek :-)

Załączniki

• DSC00492.JPG
    DSC00492.JPG
    453,9 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC00489.JPG
    DSC00489.JPG
    285,9 KB · Wyświetleń: 46
Gratuluje Istra:-) Mala wynagrodzi cala ta meczarnie:tak:

Ja nie mialam akupunktury bo bylo za pozno na wszystko. Moje rozwarcie to od 5 do 10 cm poszlo w niecale 30 minut:szok: wszyscy byli w szoku. Czyli rodzilam tez na zywca tylko z gazem:baffled: masakra. Ale w z wiazku z tym ze rowarcie szlo tak szybko, to juz skurcze parte to dla mnie byla pestka. Najgorzej bylo na poczatku zeby dojsc do tych 10 cm:baffled:

Tyle ze sie nameczylas ostro, bo ja rodzilam pierwsze w 3 godziny od pierwszego bolu, a ty biedaku 9:szok: No i mi wody odeszly juz przy samym rodzeniu wiec nie rodzilam na sucho, co tez bylo zaleta. Pamietam tylko ze mala poprostu ze mne wyplynela.

Teraz wypoczywaj i upajaj sie pieknem corci:happy:

Jeszcze raz gratuluje:happy:

Kasiu bo ty lada chwila bedziesz rodzic i nie wiem czy ci powiedzieli praktyczna strone wybierania sie do szpitala. A mianowicie tutaj bardzo czesto odsylaja rodzace prawie juz do domu, bo mowia ze to sie jeszcze zejdzie i ze masz przyjechac jak skurcze beda regularne najrzadziej co 10 minut, albo oczywiscie jak wody plodowe w duzej mierze odejda, bo wtedy dzidzius juz nie ma takiego zabezpieczenia i musi byc kontrolowany.

Ale ja bym chciala ci cos do tego dodac, a mianowicie jesli myslalas o znieczuleniu to pamietaj ze jezeli przyjedziesz juz bardzo pozno czyli skurcze beda bardzo czeste i rozwarcie bedzie przekraczac 6 cm to raczej bedzie juz za pozno na epidural. Mowi sie ze epidural podaje od 4 cm. Za pozno tez nie dobrze, bo moze to rozciagnac w czasie porod. Ale jak tu dostac znieczulenie wczesnie, jak cie odsylaja do domu:crazy:

Jesli przyjedziesz do szpitala to kaz sobie sprawdzic rozwarcie i rzeczywiscie jak bedzie 2 cm to jest co innego ale jak bedziesz juz wymeczona i bedzie 4 cm to walcz o znieczulenie, bo nie wiem czmu niby nic sie za to nie placi, a wola zeby rodzic na zywca:crazy:

Tak czy tak, to pewnie juz rozmawialas z tym swoim jak chcesz rodzic i powiedz mu ze ty pewnie nie bedziesz w stanie i to on ma sie domagac, w koncu cos musi tam robic (moj maz tak mowil o sobie:-D)

Pozdrawiam i zycze by juz malenstwo bylo z Wami;-)

:tak:cześć dziewczyny, u mnie powolutku leci , pogode mamy w kratkę, ale i tak nie siedzę w domku , szkoda :-) mi dnia, więc cały czas w ruchu.mam nadzieję, że u was ładna pogoda.
gratulacje dla IZY , córcia prześliczna niesamowite włoski:tak:.
a co sie dzieje z Lilka i Tampeza , chciałam sie spotkac z Agnieszka, ale nie zdążyłysmy sie wymienic numerami, jak sie pojawi prosze przekażcie jej , zeby sie odezwała na PW, oki?
Kasia a jak przeprowadzka, no i nowy fryz , wyszedł kolorek:-D?

hejka

a chcialam sie pochwalic ze jakies 30 minut temu zadzwonila do mnie znajoma (ta z ktora wozek kupowalysmy) i powiedziala mi ze wody jej odeszly i ma lekkie skurcze, pewnie tej nocy urodzi:happy:

trzymam kciuki za nia. Ale beda mieli niespodzianke, bo przez cala ciaze nie dalo sie podejrzec kto tam w brzuszku siedzi, choc chcieli:tak:

Pracowita noc przed nimi:laugh2: ale za to jaka radosc pozniej:-D

HIP,HIP,HURRRRRA! IZA GRATULACJE!!!!!
CØRUNIA PRZESLICZNA!!! :))

ps. Dziewczyny, jestem w trakcie przeprowadzki.. jak sie uda napisze do Was pøzniej albo jutro z rana!!
buzialki dla Was wszystkich!!

no to gratuluje ze sie wkoncu doczekalas tej przeprowadzki:-)

a ta moja znajoma odeslali wczoraj do domu na noc, bo skurcze za slabe i wody nie odeszly cale wiec nie bylo zagrozenia dla dzidzi. Za to z rana juz pojechala na regularnych skurczach i trzymaja ja do tej pory. Jakies dwie godziny temu dostala epidural bo rozwarcie nie idzie i zeby dziewczyna sobie biedna odpoczela.

Jak narazie nie mam zadnych wiesci, wiec chyba jescze nie urodzila. Jej mama miala cesarki przy kazdym dziecku, wiec jak nie bedzie sie rozwierala to ja w koncu poloza na stol, bo przeciez ile mozna sie meczyc:baffled:

Nic trzymam za nia kciuki i oczekuje na wiesci;-)

reklama
Do góry