reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
helo :-)

przepraszam ze dawno sie nie oddzywalam ale ostatnio mialam kiepski okres,totalne zmeczenie materialu....nie mialam sil na podstawowe funkcjonowanie stad ta cisza z mojej strony....pozatym teraz jest u mnie moja przyjaciolka,jak i chrzestna Milenki :-) nie widzialysmy sie rok,odkad tu wyjechalismy

u mnie brzusio lata juz na wszystkie strony :-) maluszek rosnie na sile
zaczyna mnie mega interesowac co to sobie rosnie

Agata gratuluje syneczka!!!! ale wam sie udalo :-) moj to bylby szczesliwy po niebo jakby teraz urodzil sie synek

wybaczcie ale nie mam jak nadrobic wszystkiego..:-(

Iza szybkiego porodu!!!!

my po ok.2 tygodniach od zlozenia dokumentow,dostalismy becikowe:-)
poszalelismy sobie na zakupkach troszke,milo tak :-)
teraz dostalismy pismo ze kasa za rodzinne nam wplynie juz od czerwca plus zalegle do tylu,ale jeszcze ich na koncie nie ma
kiedy wy dostajecie rodzinne??

ok ja uciekam bo dziwnie tak pisac jak sie ma goscia

Kasiu ogromnie dziekuje za pw:-) :******​

Ryba ale sie usmialam z tej golej baby :-D:-D:-D:-D:-D:-D

P.S. u mnei dzieci chore
a Hania wczoraj zaczela raczkowac :-):-):-):-)

rodzinne przychodzi 30 albo 31 miesiaca, a to kontantstøtte (ze dziecko nie chodzi do przedszkola) 28 dnia miesiaca.

Fajnie Lilka ze masz kogos do towarzystwa i pomocy jak trzeba;-)

Agata dzieki za info
fajnie wiedziec :-)

a pomoc to prawda:tak: ach jak milo,wreszcie mam luzik
praktycznie nie musze robic nic :rofl2:

mam jeszcze jedno pytanie
jakie lato sie zapowiada u nas? bo kurka juz mi opalenizna schodzi:blink:i tego søloneczka brak

moj maz to sie smieje ze lato to juz za nami:happy: ale ja mam cicha nadzieje ze nie bedzie tak jak w zeszlym roku..... przynajmniej u nas lalo....:baffled:

a wogole to ide na urodziny dzisiaj do znajomych i nie do konca mi sie chce, ale znamy ich tak dobrze ze nie wypada nie przyjsc. Nie lubie za bardzo gdy jest bardzo duzo ludzi, bo tak naprawde z nikim sobie nie pogadasz, tylko kazdy gada o pogodzie, no bo i niby jak przy takim tlumie i gwarze:confused:

ale zaczyna sie o 18 wiec dlugo nie posiedzimy zeby mala nie robila nam scen potem,,, wcale nie jest zle miec dziecko, zawsze mozna wyjsc jak jest dretwo;-)

Witam Babeczki ;-),
Kasiu dzisiaj nie dało rady poleżeć:no:, Nie dośc że moja męża chrapała i co chwilkę w nocy musiałam go budzic żeby zmienił pozycję :crazy:. A Natalka zrobiła mi pobudkę o 8-mej:-( no i tak sobie poleżałam do 9tej....
A wczoraj po 24 jechałam po mojego męża do centrum Bergen:tak:, nawet dobrze się trzymał...he he :-D. Natalka została w domku z dziadkiem...nie była sama...
Agata gratuluję kupna samochodziku:-D!!!! My też robimy remont w PL bo tutaj to strach cenowy...a to dlatego bo tutaj raczej nie wstawiają używanych części tylko nowe...
Ryba to naprawdę dziwne :baffled:...chyba nacpana była albo chora :szok:///

Ja dzisiaj miałam gości...przyjechała kolegi żona z PL w odwiedziny z dwójka dzieci(15 i 2,5 roku). Natalce na początku się podobało ale późńiej już się wkurzała że bawił sięjej zabawkami:angry:....no i o 20 poszła z tych nerwów spac...nawet się nie pożegnała z "kloegą":-(
A zrobiliśy grilla sobie ale ONI byli po pizzy i nie wiedzieliśmy a ja się przygotowąłam na dużo jedzenia i teraz bedziemy jeśc trzy dni :-(

Izka spokojnego i szybiego porodu:-Dpamiętaj żeby za szybko so szpitala nie pojechac:tak:!!!

jesli chodzi o remonty samochodu to juz moji znajomi rozpracowali tych norwegow (polak to wszystko potrafi;-)) a mianowicie niektore czesci sa w takiej samej cenie jak w PL np. chamulce (mozna kupic np. w Biltema) i nie oplaca sie przywozic, ale rzeczywiscie niektore czesci sa drozsze.

To co robi najwieksza roznice to, robocizna, bo po pierwsze ruszaja sie jak muchy w smole i kazda rozpoczeta godzina sie liczy. Moj znajomy pojechal to najpierw mechanik szukal klucza dlugo, potem okazalo sie ze wzial nie ten co trzeba i wrocil sie zeby znowu poszukac, a na koniec to powiedzial ze nie wie co by tu zrobic:wściekła/y: wogole zapytal sie czy to diesel czy benzyna:crazy: przeciez to ja dziewczyna na pierwszy rzut oka bym rozpoznala:angry:

fakt ze w PL tez mozna natknac sie na partaczy, ale ogolnie jak sie wie gdzie pojechac to mozna sobie zrobic ladnie samochod w PL.

reklama
typowa norweska posiadowa, ale potem przyszli znajomi z ktorymi swojego czasu spedzalismy duzo czasu, wiec mozna bylo sie posmiac, ale moj maz tak sie spolszczyl, ze jednak woli polskie imprezki;-) mowi ze norweskie sa nudne:-D

udalo mi sie polozyc mala, bo spala w samochodzie i balam sie ze nie da sie ulozyc w lozku, ale przeszlo, wiec sie zbieram tez do spania. Nie wiem co noc przyniesie bo mala napchala sie ciastek na kolacje, wiec wole sie polozyc i pospac ile moge;-)

Do góry