reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ja tez mam nadzieje ze przestane palic...zreszta glupota naprwde z mojej strony byloby powrot do palenia:tak:
Natalka przyszla do mnie, wlacze jej bajke na laptopie :-D
bede wieczorkiem
Miłego popołudnia:-)

reklama
..po tylu miesiåcach bez rzeczywiscie rozwaz czy jest sens powracac.. :tak: bo to duzo czasu bedzie i szkoda by bylo.. i napewno latwiej. pozatym jest przeciez jeszcze okres karmienia piersiå!! to jest to samo.. nawet jesli lekarze polecajå dla palaczek zeby miedzy przerwa miedzy karmieniem a paleniem ma wynosic conajmniej 45min. to i tak poziom nikotyny nie redukuje sie do zera!! pozatym nie oszukujmy sie - taka palåca mama nie pachnie zbyt przyjemnie dla malej dzidzi.. zresztå jak kto co lubi - kwestia wlasnego wyboru..

do zobaczenia!! :)

...a wiecie co ja mam od wczoraj..?? w trakcie jedzenia odczøwam gorzki posmak na koncu gardla.. cokolwiek bym nie jadla!! J. møwi ze to normalne.. ?? czy to normalne? wczesniej tak nie mialam..
emocje36.gif

w końcu jestem :-D
To naprawdę okropne to co masz Kasiu, pwenie związane z tymi ostatnimi tyg w ciąży...
Ja miała m okropną zgagę, nic nie pomagało...bleee
A co do tego palenia to bym jak już wróciła po karmieniu piersią ale wątpię...zresztą poczekamy zobaczymy ;-) ale ja już nawet nie chce:no: Tomek pali i jak przychodzi z fajki to normalnie cuchnie...a jak sobie pomyślę że ja tak śmierdziałam....fuuu :baffled:
Ten głupi krzyż mnie cały czas boli :wściekła/y: to chyba nie ze zmęczenia tylko kości mi się rozpulchniają:tak:
Ale takiego lenia to nie miałam juz długo... ale fajnie. Natalka buszowała po necie, znaczy po stronie minimini.pl, to będzie mały informatyk :tak: A ja leżałam na kanapie w salonie.
Polecam film "Przeczucie" z Sandrą Bullock, fajny.
A co Wy porabiałyście???

Ostatnia edycja:
hej wam

to sie nazywa zgaga kolezanko:-) dzidzius ci tak mocno juz na zoladek naciska ze moze sie cos lekko jakby wrocic juz z sokami trawiennymi stad ten gorzki smak. Pomysl ze niektore kobiety maja to przez wiekszosc ciazy:-( biedne...

a wiecie co, dzisiaj odwiedzilam znajoma norweszke, mamy mniej wiecej te same rozmiary ubrac i dostalam od niej z 3 pary dzinsow ciazowych, jedne rybaczki i spodnice - super, do tego mam jeszcze dwie pary spodni, wiec zyc nie umierac,,,,:laugh2:

fajnie bo mi szybko brzuch nie wychodzi a kupowanie wielu spodni na czas tylko konca ciazy nie widzi mi sie. Ona tez nie uzywala ich bardzo duzo. Z bluzkami to co innego, nie dosc ze nie sa takie drogie, to zawsze mozna kupic zwykle i nosic do konca, a potem tez sie przydadza zanim wroci sie do formy;-)

wiesz Marta ze mnie tez plecy bola tak od wczoraj, a szczegolnie po prawej stronie w dole, az sie zastanawialam czy to nie nerki. W nocy i dzisiaj to niezle mi dalo popalic. Wyslugiwalam sie caly dzien mezem, bo nie dalabym rady - tzn. dalabym jak bym musiala ale chyba bym z bolu wyla:crazy:

cos w tym musi byc, ale w pierwszej ciazy nie mialam takich przygod, owszem pod koniec bolal mnie dol plecow, ale caly a nie po jednej stronie:-(

Witaj Agato :-D,
Ja to myślę jeszcze że to Nasze Dzisciątka naciskają nam na krzyż. Ale piszesz że nie masz dużego brzuszka, ja to mam juz jak w 7dmym miesiącu...
a co do bólów to ja w dziewiątym m-cu z Natalką to miałam bóle głowwy z tyłu nad karkiem, coś strasznego:baffled:tylko okłady z lodu pomagały...a to dlatego bo dzidzia się tak ułożyła i uciskała nerwy i zamiast na dole bolało u góry :szok:.
Ale masz fajne koleżanki :-D ja tez chcę takie i to blisko mnie:tak:. Ile kaski
zaoszczędzisz :tak:, a co do bluzek to racja, można kupowac normalne, i tak rozmiar musi byc większy ze wzgledu chociażby na nasze cudnie pełne piersi, hi hi...:-D
Najgorzej mnie wkurzają jeszcze staniczki...co miesiąc nowe trzy pary:tak:. Dobrze że w H&M są promocje czasem, i już kupuję te bez gąbęk "podoszących" bo mi się wtedy wylewają i uciekają z miseczek co jest wkurzające :sorry2:

Ostatnia edycja:
oj z tym wylewaniem, bo wiem cos na ten temat.... mialam przed ciaza 75C w ciazy podeszlo do 80E a jak mleko naplynelo to bylo E!!!! nie dalo sie nigdzie biustonosza kupic, maz musial zaplacic kupe kasy za firmowke, a ja wolalabym takie np. z H&M albo Cubusa, bo pozniej do niczego sie taki biustonosz nie nadaje:crazy:

ale przestrzegam wszystkie mamy szczegolnie te po raz pierwszy ze naprawde lepiej kupowac biustonosze do karmienia z takim drucikami pod spodem, sa juz w H&M, bo piersi sa ciezsze niz zwykle i potrzebuja duzego wsparcia. Ja nosilam te zwykle i zbieram plony do dzis. Biust mi wogole zostal na D:crazy: a tak chcialam miec C znowu:no: a te biustonosze bez usztywnienia pod spodem, to po praniach sie rozciagaja i potem kiepsko trzymaja:crazy: nie mowiac o tym ze sa tzw. naplywy pokarmu gdzie biust jest wiekszy i tzw. chudsze dni, co potrafi rozciagnac taki staniczek co powoduje jakbyscie prawie bez biustonosza byly.

Moja znajoma ma ogolnie duzy biust to juz w ciazy powiedziala ze bedzie uzywac tylko sporotowych biustonoszy nawet do karmienia (nie widziala jeszcze tych z H&M wczesniej).

Uwazajcie na piersi,,, dobrze radze:tak:

Piersi
To racja porządny staniczek do karmienia:tak:
I jak już będziecie karmic to staniczek polecam nosic przez 24/h/7dni w tyg!!!!
Zeby się skóra nie zdążyła rozciągnąc i będą wtedy obwisłe :baffled:, a to trochę nieładnie wygląda ....
Ja się zastanawiam czy już nie zacząc spac w staniku:confused:...??

reklama
ja mialam tyle mleka ze nawet nie mialam mozliwosci spac bez stanika, bo nawet przec stanik, pizame i spiac na reczniku lozko bylo mokre:szok: spokojnie moglabym wykarmic dwojke:szok: dlatego bez stanika i wkladek laktacyjnych sie nie rozstawalam:laugh2:

Ps, kupilimy dzisiaj za 99 koron film ktory ogladalam w polskim kinie ze dwa lata temu. Nazywa sie Step up,,, calkiem fajny, jesli ktos lubi muzyczne:-p

Do góry