reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej Dziewczyny!!
dawno mnie tutaj u Was niebylo choc musze przyznac ze kilka razy zajzalam tyle ze bez komentarza..

..rzeczywiscie z tå pogodå u nas tez tak na zmiane..od wczoraj wieczor pada juz bez przerwy..ja deszcz lubie bardzo, nastraja mnie tak nostalgicznie bardzo choc z racji tego ze lato jest raczej wolalabym bardiej slonecznie..a propos ubran przeciwdeszczowych - mam ich troche bo z J. chodzimy na ryby, polowania,biegøwki tyle ze wczoraj prøbowalam i najwieksza kurtka nie dopiela mnie bo brzuszysko a buty przyciasnawe wiec musialam zalozyc inne rzeczy i czesc Pieknego :-D - probowalismy nowy wedkarski sprzet co to przyszedl 2 dni temu :)) niestety za bardzo wietrznie bylo, no i moze za mokro tez..

..na weekend bylismy w Ulvik. bylo bardzo milo. wyjscie ze znajomymi do kafejki, otwarcie wystawy fotograficznej jednego z naszych bardzo dobrych znajomych, pozatym odpoczywanie, jedzenie domowych obiadkow i lodow.. :-p
..w poniedzialek odpoczynek, we wtorek wizyta u poloznej (dzidzia juz bardzo nisko osadzona przez co zresztå coraz silniejsze bole w kroczu odczøwam - szczegolnie po dluzszym siedzeniu), pøzniej zabralam chlopaka mojej kuzynki na wycieczke do Odda. wczoraj raczej zbijanie båkow tyle ze chatke posprzatalam, pozalatwialam czesc zaleglych telefonow do rodziny i znajomych, wieczorem te ryby a potem TV z pudlem lodøw (qrcze i gardlo mnie troszke pobolewa - mam nadzieje ze to nie angina jest!! :-()..
..dzisiaj moze za godzinke wybiore sie troszke na basen ale pewna jeszcze nie jestem.. pozatym u mnie bez zmian, tyle ze coraz ciezej mi, a w nocybezsennosc (szkoda matra ze blizej siebie nie mieszkamy bo bysmy razem w nocy na ryby albo na spaceruchy-pogaduchy chodzily!! :-D) te nogi no i bøle bioder.. juz tak mysle ze chcialabym urodzic, choc szczerze mowiåc po filmie ktory dala mi do obejzenia polozna to taka troszke wystrachana jestem - a wcale nie bylo jakiegos wielkiego hardcoru bo kobieta nawet sie nie darla.. :szok::no: nawet myslelismy ze moze Dzidzia przyjdzie tej nocy bo pelnia ksiezyca byla (najwieksza w tym roku, przez astronomow nazwana Truskawkowå/Røzanå) a podobno to ma jakis wplyw i duzo porodow sie wtedy wydarza.. nastepna bedzie 18lipca..

..agata czytalam o tym Twoim weselu.. tak, rzeczywiscie, bylam juz na 2norweskich i te ktore Ty opisujesz niczym od nich nie odbiegalo (razem z tym bezsensownym powrotem do domu).. pozatym ja glodna chodzilam, a zatanczylam moze z raz!! zalosne i nudne! no ale cøz "co kraj to obyczaj" dlatego ja glosno zapowiedzialam ze jesli sie wydarzy, to nasz slub i wesele wydarzy sie w PL..

.. ciekawa jestem co u Lili bo juz dawno sie nie odzywala..i czy Iza urodzila..
..a Tobie Ewelina przyjemnej podrozy i pobytu w Polsce!!

reklama
Cześc Kasiu :-D!!!!
W końcu sie odezwałaś :-)....Jak dobrze że wszystko dobrze u Was:-D!!!
No szkoda że tak daleko mieszkamy...Robiłybyśmy sobie kina nocne, he he;-).

A po co położna daje filmy do oglądania tuż przed porodem?? Normalne przecież że może wystrszyc przyszła Mamusię:baffled:, nie wszyscy mają ciężkie porody, albo bardzo bolesne...albo nie krzycza(chociaż to dziwne...jakiś dziwksię z siebie przecież wydaję jak się chociażby prze ...:confused:)
Zyczę Ci Kasie żebyś szybko urodziła(chodzi mi o sam poród:tak:)!!!,
Wogóle to Wszystkim tego życzę!!!

Ostatnia edycja:
milosne19.gif
dzieki Marta!!
ja tez bym chciala szybko, ale tak nie za szybko - zeby do szpitala zdåzyc dojechac!! :-D no i bezbolesnie.. a film dala zeby pokazac jak sie zachowywac jak sie wszystko zacznie i jak dalej wszystko moze sie potoczyc.. wiesz taki "suplement rozmowy" dla pierworødek.. nic strasznego tam nie pokazywali zeby wlasnie nie przestraszyc ale i tak wyobraznia mi dzialala! :-D
..ale mimo to juz bym mogla rodzic, albo zeby w terminie (a juz najlepiej 4-go!!), tyle zeby dluzej nie musiec czekac.. dlatego tez chodze na spacery i z seksem tez ie daje na wstrzymanie (choc J. troszke sceptyczny, ale ja mowie ze i tak sie predzej czy pozniej wydarzy a zagrozenia wielkiego juz nie ma..)..

na basen chyba jednak nie ide.. a Ty jakie plany?

ja nie moge za duzo dziiaj robic bo mnie w krzyzu troche mocno boli:baffled:tabletek zadnych nie biore, a po drugie i tak nie pomoga...wiec relax z laptopem w sypialni:tak:...
Dobrze że Natalka już sie sama soba zajmie, tzn wlączyłam jej bajeczki i siedzi jak zaczarowana:-D i jeszcze w piżdżamie bo nie chciała się ubierac, czasem dobrze jest miec dzień piżamowy, he he...
fajnie by było gdybyś naprawdę 4-tego urodziła:-D, ale suuper
A ja mam termin na Tomka urodzinki:-D
I nie palę juz ponad 5 misięcy, bo nasza ciąża to mała nieplanowana wpadka:-D, chcieliśmy drugie bubu ale rok temu :tak:, no i przestałam jak tylko test pokazał że ciąża:tak:...

Ostatnia edycja:
..dobrze ze przestalas.. :tak: znam takie co nie przestajå!! :wściekła/y:
..ja palilam 10 lat!! i to jak
postacie06.gif
!! a zucalam okrågly rok!! zwiåzek przez to przechodzil ciezkie kryzysy a nawet prawie sie rozpadl!! normalnie gorzej mialam niz z wlasnå Mamå czy w szkole..!!
pozatym roznych rzeczy w zyciu poprøbowalam no ale uwazam ze co jak co przy ciåzy to panny powinny dac sobie na wstrzymanie!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Marta. nawet ja czasami mysle o papierosku.. zeby tak moze chociaz jednego.. albo tylko kilka chmurek.. ale po pierwsze to zaraz przychodzi mi Dzidzia do glowy, i Jorgeir ktory wystarczajåco ze mnå przez to przeszedl, i obietnica ktora mu zlozylam juz tyle razy i tym razem chce juz dotrzymac.. pozatym jak zaczne o tym doglebniej myslec to w ostatecznosci dochodze do wniosku ze to nie ma sensu - szczegolnie po tyyyylu miesiåcach abstynencji..

Ostatnia edycja:
Do góry