reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

brzmi calkiem logicznie;-)

w takim razie musisz poczekac na przesylke listowna,,, przy was dzisiaj sie troche podszkolilam i jak bede wysylac swoja do przedszkola to bede obcykana:-D

zbieram sie do spania, bo ciezki dzien byl, a nigdy nie wiadomo jaka noc przede mna..

reklama
no przesla, na pewno :tak:
a jezeli chodzi o te pieniążki to jak już długo czekasz to idź do Nav i spytaj się o co chodzi?? Bo czekacie na ten zwrot 970 czy już 3300?
Bo od daty tecyzji tydzieź czasu mają a raczej 5 dni roboczych albo 7 juz sama nie wiem jak liczyc te dni :baffled:

oko już mi spuchlo, jutro chyba przejade sie na pogotowie po recepte bo juz mnie wkurza to oko:wściekła/y:
a w aptece Tomkowi dala sol fizjologiczna, ktora mam w domu :-D haha!

Ostatnia edycja:
no przesla, na pewno :tak:
a jezeli chodzi o te pieniążki to jak już długo czekasz to idź do Nav i spytaj się o co chodzi?? Bo czekacie na ten zwrot 970 czy już 3300?
Bo od daty tecyzji tydzieź czasu mają a raczej 5 dni roboczych albo 7 juz sama nie wiem jak liczyc te dni :baffled:

Marta ja czekam na te becikowe,ok. 34tys,kr za urodzenie Hani
jutro moj maz zadzwoni do NAV sie dowiedziec co jest bo miesiac mija a my w systemie nawet nei ejstesmy :confused: ojj dziwne
az sie zmartwilam

Agata jeszcze raz dzieki za probe pomocy :-):-)
dobrej nocki

Bo od daty tecyzji tydzieź czasu mają a raczej 5 dni roboczych albo 7 juz sama nie wiem jak liczyc te dni :baffled:!

Marta te wnioski na rodzinne i te 3300,zlozylismy dzisiaj
a powiedz mi pamietasz jak dlugo ty czekalas??
bo ja na forum Norwegi czytalam ze niektorzy czekali nawet ok.roku :szok: bo sprawdzaliw PL czy pobiera sie jakies zasilki itd.

my mamy pismo z MOPSu ze nie pobieramy zadnych swiadczen,wiec mysle ze tak dlugo az nie ebdziemy msuieli czekac :rofl2:

Lilka my na becikowe czekalismy na pewno krocej niz miesiac, ale na 970 strasznie dlugo, a to dlatego, ze na policji dlugo szlo

Tampeza to tym bardziej zaczynam sie martwic :-:)-(
bo na forum N. tez laski czekaly krocej...ojjj :-(
no ale chyba by pismo chociaz przyslali ze z jakichs tam powodow sie np. nie kwalfikujemy na te becikowe...

oby Tampeza oby
jutro maz zadzwoni z pracy bo teraz maja tyle pracy ze nie uda mu sie wyrwac

kochane ja mowie dobranoc bo fajny film na faktach leci na TVNie :-)

ale w\g przepisów powinnaś dostać te 34 tys miesiąc przed narodzinami dziecka, tak czytałam bynajmniej :baffled: może coś źle cholipcia...
a tam najlepiej chodzić i ich gnębić:angry:, wiem sama po sobie
ja chodzilam co dwa tyg z pytaniem dlaczego nie ma jeszcze decyzji:-D i za 3-cim razem przyszlam a ona mówi ze juz wlaśnie ma :-D

Z rodzinnym, hmmm Tomek złożył wszystko w sierpniu a decyzja była w sumie równe za pół roku. Ale mówię jak masz czas to jak minie miesiąc chodź co dwa, trzy tyg i pytaj. W mordę Ci nie dadzą a będą widziec że Wam zależy na tych pieniążkach.
Tak jak w Polsce jak się nie pomnisz to będą przedłużać ...
Powodzaonka i dużo cierpliwości:-D!!!
przypomniało mi się. dostałam z Nav z Bergen jak byłam jeszcze w Polsce papiery . I musiałam jechać do Urzędu Marszałkowskiego. Oni jakoś poświadczali czy coś. potrzebowałam jeszcze akt małżeństwa, akt urodzenia dziecka, z urzędu miasta o meldunku ze Natalka tam mieszka razem z nami i z Mopsu ze nie pobieramy żadnych zasiłków na dziecko. Ni e wiem jak to jets jak wszyscy są tutaj, może trochę dłużej wszystko potrwać..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry