reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej dziewczyny, ale nastukalyscie, a zagladalam w ciagu dnia:szok:

wogole dzisiaj caly dzien do tylu, bo nagle nie mialam sily dzisiaj ruszac noga ani reka, ponoc dziecko od 5 miesiaca ostro przypierwa na wadze i moze dlatego. Poza tym czuje ze wszystko mi sie tam rozszerza, a jak stoje to czuje takie uczucie jakbym miala okres dostawac, ale oczywiscie wszystko w porzadku. Pamietam to oczucie z pierwszej ciazy.

Poza tym mala musialam bardzo rano obudzic, zeby cos zalatwic i nie stac w kolejkach, wiec przyszlam przed otwarciem czyli przed 8, i mala mi caly dzien marudzila, a pod wieczor to juz sama nie wiedziala czemu placze, poprostu plakala:-p a na dodatek do chwile chciala do lozeczka i z lozeczka,,, wypiluje jej ze dwa szczebelki zeby sama wchodzila, bo juz mam dosc po dzisiejszym dniu. W PL praktycznie wszystkie lozeczka maja wykrecane dwa szczebelki, ale tutaj sie nie spotakalam jeszcze. Co tam jak sie drugie urodzi, to mam kolyske na poczatek, a potem najwyzej kupie jescze jedno lozeczko. Nie bede sie meczyc calymi dniai wkladajac ja i wyjmujac:crazy:

Wogole jakis ciezki dzien mialam,,,, nawet kawa mi nie wchodzila,, chyba sie poloze wczesniej dzisiaj:baffled:

reklama
a przepraszam bardzo

po urodzeniu dziecka musicie wystapic o jego pozwolenie na pobyt (laczenie rodzin),wiec paszport wymagany
glupie ale prawdziwe :baffled: bo jak rodzice maja pozwolenie to dziecko urodzone powinno miec wg mnie automatycznie pozwolenie
i potem sie przyda do zameldowania tutaj :tak: tez od nas wzieli paszport :tak:
i to wszystko

czesc Agata

masz racje co za dizen...mnie od rana glowa boli i ide wlasnie po tabletke bo juz mam dosyc :baffled:

a wogole Lilka dzieki za zaproszenie do znajomych, ja jescze nie rozpracowalam tych wszystkich opcji.

Z tego co pamietam to moi znajomi jak im sie coreczka urodzila to musieli leciec do Oslo do Ambasady Polskiej zeby zalatwic paszport. Niby mamy konsulat w Stavanger, ale trzeba bylo do Ambasady w Oslo.
Miala pomoc ze strony jednej norweszki wiec rano polecialy i wieczorem wrocily. Zalatwily wszystko od reki. A paszport to chyba poczta doslali.

dziewczyny ciesze sie ze zaproszenia przyjelyscie :-);-)

sama bym nie wiedziala ze taką opcje wprowadzili,gdyby nie kolezanka,ktora mnie zaprosila :-)

a paspzort Ambasada wysyla jesli ktos mieszka ponad 100km od niej :tak:
wiem,bo sami mimo iz mamy 70km chcielismy by nam przyslali paspzort
no i przyslali ale przyjemnosc kosztowala nas dodatkowe 80kr :rofl2:

Czesc dziewczyny, naskrobalyscie strasznie od wczoraj.
Mnie mala od wczoraj tak denerwuje, ze juz nie wiem co robic, cale dnie drze buzie, a to na rece, a to z rak, sama nie wie czego chce. Zastanawiam sie czy to alergia, czy upaly, czy jeszcze cos innego, poza tym budzi sie w nocy pare razy a o 5 juz robi pobudke.
Co do pogody to slyszalam ze u nas ma sie oziebic w sobote, zobaczymy.
Kupilismy dzis samochod, audi kombi, ale odbieramy go dopiero w niedziele, gosciu prosil, zeby mu zostawic jeszcze na te kilka dni

Tampeza wiem cos na ten temat, bo moja taka sama byla caly dzien:-p

ale jak juz spi i jest spokojnie to tak mysle ze te upaly jej daja popalic, bo ciagle przepocona, ciagle mokra, tez ma doscyc,,,, ale ja tez mam dosyc tego placzu,, wiec kolo sie kreci:crazy:

dziewczyny probuje zarejestrowac Milenke do przedszkola na tej stronie
www.barnehageweb.no i kurka jak skumalam o co loto to wyskakuje mi taki komunikat
Ugyldig fødselsnummer. Vennligst prøv på nytt. :baffled:
nie do konca rozumiem co to znaczy....:confused:

pomozecie??

a dlatego chcialam zarejestrowac tam mala bo u nas w przedszkolu nie ma meijsc i slyszalam ze automatycznie tam Milenke przydziela gdzie meijsce jest,wiec jak dla mnie to duza oszczednosc w czasie...

reklama
Do góry