reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

na tobie Agathe zawsze można polegac:tak:.
a jak dzionek, udany?mała się wyhasała?
2nuua91.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki Ane za komplement;-) rzecz ma sie tak ze w Pl wiele lat temu walczylam z infekcja ktora sie przyplatala i ciagle wracala wiec chcac nie chcac czlowiek zdobywa wiedzie. A tutaj kiedys raz w pierwszej ciazy mi sie cos przyplatalo i wlasnie kazali mi uzywac Canosten, sprawdzilam ze to samo co w Pl za 3 zl wiec przywoze sobie, tutaj ten Canosten dwa lata temu kosztowal ponad 80 koron, wiec sie oplaca;-)

Śliczne zdjęcia Ryba, Anka :-D!!! Anka a to twoja chatka ta z trawą;-)?
Fajnie masz Ryba że masz parkę, ja też chciałam i wyszła Maya :-D.
Może za trzecim razem się uda:laugh2:, heh heh
A co tam porabiałyście dzisiaj ? Kasiu poprawił Ci się nastrój :tak:?
Ja się wzięłam za malowanie płotku i mam koniec, hurrra!!!
i dostałam wypłatę!!!!
Ale chyba zostawię sobie te pieniądze i wydam w Polsce, tam kupię więcej:-D.
Tylko niech skarbówka jeszcze nam wypłaci zwrot podatku i będziemy szczęśliwie "bogaci" chociaż przez chwilkę :-)!!!
A i witamy Nowo przybyłych :-)!! Cześc Ewelina!!! Ja mieszkam w Bergen :tak:.
I już mija 8-my miesiąc mieszkania w oazie szczęścia i rozkoszy:-D!!!

czesc mamuski :-)

ide nadrabiac co popisalyscie bo mam tyly :zawstydzona/y:

widzialyscie jakie bajery podawali w profilach?? hihiii :-) pobawilam sie troszke :rofl2:
zobaczycie potem :-D

bylismy w Trygdekontor
wreszcie sie zebralismy po te rodzinne i te 3300kr na Mile
pytanie ile miechow do tylu daje Nav te swiadczenia??
bo ja wyczytalam ze 3 miechy do tylu a Pani w biurze nie wiedziala ile,ale powiedziala ze chyba wiecej
no to ja na to jak na lato:-D:rofl2: mam juz wizje ze zrobie Milence pokoik na tip top
czyli nowe mebelki w pokoiku :-) i wogole urzedzenie pokoiku

pogoda nadal piekna
slyszalyscie moze jakies prognozy na pogode w Norkach???
bo ja wiem ze w PL ma byc lipiec mega upalny z licznymi burzami a sierpien ma byc mega upalny :-)
jakby i tutaj tak bylo to superrrrrr

Lilka te 3300 to nadpłacają tylko 3 miechy do tyłu :-( wiem bo sami się o to staraliśmy i tylko za 3 miechy do tyłu nam dali i poszłam sie spytac i kierowniczka powiedziała ze tak jest w przepisach.
A te 970 miesięcznie to 6 miesięcy do tyłu.

Lilka ja próbowałam cos wykombinowac z albumami, ale fotki sie nie pokazuja , i cos ty tam wykombinowała ....?

Mysle ze narazie starczy,jak znajde chwile to wam wysle wiecej.Lilka dzieki za pomoc i podpowiedz!

rybka nie ma sprawy :-)
ciesze sie ze pomoglam
a dzieci masz cudne :-) corcia to cala Ty :-)

moze bysmy sie raz spotkaly?? w koncu daleko do siebie nie mamy :-)

No wlasnie Aniu tak jak mowisz mam co robic przy dwojce dzieci i niejest lekko ale da sie!Tylko niema sie czasu dla siebie i to mnie troche:wściekła/y:!Z Dominika jest kluska,on ma prawie pol roku.Jak ja go urodzilam to on wazyl 3340 a Patrycja 3200.Tylko ja jestem niskiego wzrostu i szczupla.Jak bylam w ciazy to wcale takiego duzego brzucha niemialam i to jest dla mnie dziwne!Dominik wazy prawie 11kg to mam co dzwigac.Dobra ide zrobic cos do jedzenia.Odezwe sie pozniej.Milego dnia dziewczyny!:-):-):-)

11kg:szok::szok::szok: kobito to masz co nosic
mi juz Hania za ciezka a wazy moze kolo 9kg:confused:
ja tez nie mam lekko
maz non stop w pracy od rana do wieczora...ja sama z dwojka plus dom :nerd:
no ale duza rodzine sie chcialo miec to trzeba pocierpiec troszke az pociechy podrosna :blink:

Witam serdecznie

Nie wiedziałam wcześniej o istnieniu tego wątku. Od 2 tyg. miszekam w Krisiansand. Wszystko tu dla mnie nowe, inne. Jeszcze nie wiem, jak tu wszystko wygląda od strony medyczej i prawnej. Mam nadzieję dziewczyny, że pomożecie mi się z tym wszystkim zapoznać.
20.VI. mam jadę na ost. wizytę lekarską do Polski. Potem każda kolejna będzie tutaj.
Jeżeli macie jakieś dobre rady to proszę, z chęcia wszystkiego posłucham.
Pozdrawaim wszystkich i zyczę miłego dnia.

witaj Ewelinka
zagladaj czesciej
a co do pomocy to oczywiscie ze ci pomozemy
nie jest tak strasznie :happy:

Mamusie.. mam tylko jeszcze jedno pytanie..

..czy stosowanie w okresie laktacji srodkow zwalczajåcych cellulitis - mowie TYLKO o kosmetykach i stosowanie ich TYLKO na dolne czesci ciala np.uda, NIE jakis pigulkach czy innych suplementach diety nie wplywa ujemnie/szkodliwie na karmienie piersiå? wiem ze odchudzanie sie na sile czy wykonywanie cwiczen fizycznych moze spowodowac utrate pokarmu, czy slyszalyscie lub wiecie na ten temat cos jeszcze? :)

Kasiu rozne sa mity,ale ja czytalam artykul (pisal go lekarz),ze mozna sie kremowac takimi kremami ale omijac piersi :tak:
a cwiczenia wykonywac 2 h przed karmieniem,bo cwiczenia powoduja ze cos tam sie wytwarza chyba jakis kwas i dziecko potem moze meic kolki:happy:

a zdjecia wkleje ino leniwa jestem :-p ale wkleje,obiecuje ale nie dzis :rofl2:

Pogoda cudna :-D. A ja słyszałam ze w Norwegii lata nie ma? Co za bzdury:angry:!:

marta mi sie to tutaj podoba ze zima to zima a lato to lato :-)
boskoooooooo :-):-):-)

Lilka te 3300 to nadpłacają tylko 3 miechy do tyłu :-( wiem bo sami się o to staraliśmy i tylko za 3 miechy do tyłu nam dali i poszłam sie spytac i kierowniczka powiedziała ze tak jest w przepisach.
A te 970 miesięcznie to 6 miesięcy do tyłu.

kochana bardzo ci dziekuje!!!!!
czyli juz wiemy o co chodzi :tak:
wielkie dzieki za info :-)

Lilka ja próbowałam cos wykombinowac z albumami, ale fotki sie nie pokazuja , i cos ty tam wykombinowała ....?

pw :ninja2::ninja2::-)

reklama
my teraz tez planujemy dokupic jakies zabawki ogrodowe,bo caly dzien na podworku spedzamy
mamy chustawki i trampoline (naszych Norwegow,ale sami nam zaproponowali ze Mili ma korzystac :-) )
ale planujemy dokupic wlasnie jakis basenik i taki namiot z tunelem

w lipcu na 2 tygodnie przylatuje tesciowa z chrzesniaczka nasza (rok starsza od Mili) to tym bardziej zalezy mi by dziewczynki mialy duzo atrakcji na podworku:happy:

cale szczescie ze nasi Norwegowie nie maja nic przeciw mimo iz maja piekna trawke na ogrodzie (Agata)

Do góry