reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Lilka ta nasza piaskownica nie sprawdza sie w Czarkowym wydaniu , wysypał cały piah , a tak sie starałam :ninja2:, nalałam teraz wody, trochę się pochlapie razem z kaczuchami skaczącą żabą i wsio , nacieszony!moze za mały...

reklama
Ana u nas to samo
piasek jakos jest ale regularnie musze go uzupelniac :ninja2: wiadomo skad :laugh2:
Mila co jakis czas gdzies wysypuje ten piasek
jednak normalna piaskownica to piaskownica
ale coz....

Ana u nas to samo
piasek jakos jest ale regularnie musze go uzupelniac :ninja2: wiadomo skad :laugh2:
Mila co jakis czas gdzies wysypuje ten piasek
jednak normalna piaskownica to piaskownica
ale coz....
ja mam dosyc , jak przyczjony tygrys wędrowac za piachem:-D

a dziękuje za zaproszenie , ale z lekka jeszcze jestem w tym zakręcona , a o co chodzi z jakimis kolorami ?

sama nie mam pojecia o co chodzi z tymi kolorami :confused:
ponoc profil mozna jakos ''udoskonalac '' sobie
hmmm
trzeba by sie pobawic :laugh2:

Hejo hejo, właśnie dostałam dodatkowe 500 nok za pomalowanie płotku:-D
przyszła i powiedziała że czuje się zobowiązana mi za to zapłacić :szok:.
Nie ma za co Lilka i dziękuję za zaproszenie :-D. Sama się nałaziłam i musiałam pytac o wszystko urzędasów, niektórzy mili a niektórych angielski to nic tylko norweski, złośliwcy!!! Może polskiego chcą się pouczyć, hmmm??
Natalka też mi wysypuje ten drogi piasek. 25kg za 60 nok, kupiliśmy jej 2 worki, w sklepie dziecięcym z zabawkami kupiliśmy
beczka, kupować piasek, he he ale piaskownicy to tutaj z lupą normalnie szukac i nie mam skąd odsypywać :tak:.

Marta my tez tutaj wszystko sami sobie zalatwialismy :-)
czasami meilismy ochote komus zaplacic by za nas formalnosci pozalatwial ale jednak sami tracilismy czas i latalismy po urzedach
i dobrze bo dzieki temu duzo wiemy :-)

a z tym ze niby angielskiego nie umieja to trafilismy na taka babe w banku
zakladalismy konto akurat u niej,potem jeszcze karte...wszystko po angielsku
przychodzimy innym razem po cos a ta udaje ze niby angielskiego nie umie i moj maz po angielsku do niej a ta mu po norwesku odpowiadala :eek::eek::evil::oo::oo2::oo2:
a ze to byly nasze poczatki tutaj to nic nie rozumielismy z tego jej gadania :-D:-D

I jak tutaj normalnie pozałatwiać :wściekła/y:!!!
Jurto mamy godziny konsularne w szkole kolo kosciola katoickiego.
Takze Ana ja masz jakies pytania doytczace spraw w norwegii do mozesz przyjsc. od 18 bedzie do 20. Ja ide sie wypytac dokladnie o te paszporty, wtedy zostane sobie w kosciolku na mszy i pojade po pijanych chlopakow z imprezy :-Djak ono ze mna maja dobrze to nawet nie wiedza:-)

Marta fajne takie spotkania :-)
a co do paszportu to moze moge pomoc?? bo sami zalatwialismy dla Hani tutaj :happy:

Bo mi chodzi o moją druga córę, urodzi się w październiku i czy będę musiała jechać do Oslo czy nie bo to cała wyprawa będzie. I czy ona będzie go potrzebować od razu czy na razie do formalności wystarczy akt urodzenia?? bo zima przez góry jechać to średnia przyjemność...

reklama
niestety paszport zalatwicie tylko w Oslo w ambasadzie
na poczatek dostaniecie ten tymczasowy,przysla wam do domu po 2 tygodniach,byscie drugi raz nie musieli jechac skoro mieszkacie tak daleko

nasza Hania urodzila sie w listopadzie i dostala akt urodzenia od razu z stalym nr personalnym,wiec o swiadczenia (rodzinne) mozecie wystapic
nam Hani paspzort nie byl potrzebny tutaj do zadnych formalnosci

Do góry