reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
Tak jak piszesz u mnie tez upał na całego , nic nie robie:-D, po prostu nic sie nie da robic, Ty pewnie masz co do roboty przy dwójce dzieciaczków , mój Czarek w przedszkolu grandzi na całego:rofl2:

No wlasnie Aniu tak jak mowisz mam co robic przy dwojce dzieci i niejest lekko ale da sie!Tylko niema sie czasu dla siebie i to mnie troche:wściekła/y:!Z Dominika jest kluska,on ma prawie pol roku.Jak ja go urodzilam to on wazyl 3340 a Patrycja 3200.Tylko ja jestem niskiego wzrostu i szczupla.Jak bylam w ciazy to wcale takiego duzego brzucha niemialam i to jest dla mnie dziwne!Dominik wazy prawie 11kg to mam co dzwigac.Dobra ide zrobic cos do jedzenia.Odezwe sie pozniej.Milego dnia dziewczyny!:-):-):-)

Witam serdecznie

Nie wiedziałam wcześniej o istnieniu tego wątku. Od 2 tyg. miszekam w Krisiansand. Wszystko tu dla mnie nowe, inne. Jeszcze nie wiem, jak tu wszystko wygląda od strony medyczej i prawnej. Mam nadzieję dziewczyny, że pomożecie mi się z tym wszystkim zapoznać.
20.VI. mam jadę na ost. wizytę lekarską do Polski. Potem każda kolejna będzie tutaj.
Jeżeli macie jakieś dobre rady to proszę, z chęcia wszystkiego posłucham.
Pozdrawaim wszystkich i zyczę miłego dnia.

Dzien dobry kobietki :-) ja pisze na innym watku bo wybieram sie do Anglii,ale moja siostra mieszka w norwegii i ma maly problem bo przebywa tam jako turystka i nie ma wykupionego ubezpieczenia zdrowotnego i pojawil jej sie troch wstydliwy problem otoz dostala zapalenia pochwy :zawstydzona/y: i niewie jakie leki mozna kupic w norwegii bez recepty.Jezeli mozecie to prosze was o jakies nazwy lekow ktore wlasnie tam mozna dostac.Bede serdecznie wdzieczna.Pozdrawiam.

WITAJ EWELINKA:tak:
MIŁO , ŻE DO NAS DOŁĄCZYŁAŚ, jest nas tu juz trochę, mam nadzieje , że sie pogubisz:-D.I napewno służymy radą i pomocą.Nawet jest jedna dziewczyna , Iza z Twojego miasta.

DOROTAA może iśc normalnie do lekarza , ale zapłaci za wizytę ok. 200 kr, jesli chodzi o leki bez recepty na te sprawy to sie nie mam pojęcia ,zajrzyj pod wieczór ktos napewno udzieli ci rady.

Ostatnia edycja:
reklama
na infekcje drog rodnych to w pierwszej kolejnosci stosuje sie Canosten dostepny w aptekach bez recepty. Jest to odpowiednik naszego polskiego clotrimatizolum, dlatego ja kupuje w Polsce jak jestem kilka tubek bo kosztuje grosze a tu kilka razy drozej, a sklad identyczny. Poza tym taki domowy sposob to podmywanie sie rumiankiem. Szczegolnie jezeli cos swedzi, to powinno szybko pomoc. Wogole to nie ma wiele lekow w Norwegii bez recepty i niech sobie kupi to bo najpierw lekarz tez jej to poradzi, a bez sensu placic. Jakby jej to nie przeszlo to niech idzie i niech powie ze uzywal juz Canosten i nie pomaga.

Powodzenia

Do góry