reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Melduje sie wieczorowo
Moja mala dzis wyjatkowo upierdliwa, caly dzien marudzi, na szczescie poszla juz do lozka, bo chyba bym nie wytrzymala nerwowo. Zreszta ja tez mam jakis zly dzien, chodze zla jak osa, choc zadnego powodu konkretnego nie mam.
Agatha mieszkalismy w Stavanger wczesniej, moze dlatego tak myslalas, teraz wynajmujemy dom w Dale, niestety troche daleko od centrum, ale nic innego nie znalezlismy. Troche sie rozgladamy zeby z powrotem wrocic do Stavanger.
Kasia u nas wesela nie bylo, tylko slub, caly czas planujemy impreze, ale tez ciazko z goscmi, zeby zaprosic z 2 stron.
Ana fajnie, ze nie bolalo przy zmianie opatrunku, pewnie jak masz masc to smaruj. Nam powiedziala pediatra tu w szpitalu w marcu, ze mala moze miec alergie, ale trzeba zaczekac az skonczy 2 lata.

reklama
Rano poszlam umowic sie na wizyte z polozna i znowu zastalam kartke ze dzis nieczynne:wściekła/y:. Mogliby od razu wywiesic ze nie bedzie nikogo przez 2 tygodnie, bo od 2 tyg probuje sie umowic i codziennie nowa kartka:crazy:. Chyba szybciej pojade do PL niz tu cos zalatwie.
Bylismy tez w Brytyjskiej szkole pobawic sie z dziecmi, ale mala jakas marudna byla i caly czas plakala jak widziala ze inne dzieci jedza a ona nie. Tylko ze tuz przed wyjsciem wciagnela obiad, owoce i jeszcze tam dostala warzywa i owoce. Normalnie caly czas by jadla. Idziemy w poniedzialek do przychodni to pewnie mi powiedza ze ma super nadwage i na diete.
Pozniej pojechalam do sklepow z wozkami w poszukiwaniu parasolki, a glownie chcialam zobaczyc jak sie jezdzi Quinny, chyba buzz (taki maly), ale nigdzie nie bylo, a nie chce kupowac w ciemno przez internet, wolalabym najpierw obejrzec go.
Jak tam ana u was z przedszkolem, Cezary chodzi chetnie?

hej aga!! no wlasnie!!? to Twøj måz tez jest Norwegiem!? to bylaby Ci nowina bo wczesniej nic o tym nie wspominalas.. a jesli chodzi o Lamie to jak tak Ciebie od dluzszego czasu czytam to chyba rzeczywiscie to Jej jedzenie jest juz dla Was tak nie na zarty.. coz moge powiedziec - moze Jej to przejdzie?? rzeczywiscie zeby nie bylo jakiejs ogromnej nadwagi bo z tego to tylko niepotrzebne komplikacje i nieprzyjemnosci.. dopytaj tej lekarki i zobaczymy co Ci powie.. wspolczuje z tymi bezskutecznymi codziennymi wedrowkami do poloznej..rzeczywiscie jesli dalej tak bedzie to nie martw sie - sprawdzisz sobie wszystko w PL. :tak: notabene kiedy jedziesz?
..a Quinny Buzz tez mi sie bardzo podoba choc na moje gory nie za bardzo praktyczny.. no ale Ty dziewczyna z miasta mozesz sobie na niego pozwolic!! ;)))

ania przeglådalam troszke te pogaduszki! przyjemny i wesoly wåtek.. potem zjadlam zupe i wciågnelam sie w haftowanki..

U nas tez gory i lasy wiec na spacery mam Phil&Teds, podwojny na pompowanych kolach, ale chcialam parasolke na zakupy i na wyjazdy:no:

hej

ja nareszcie jestem, bo wybralam sie na plywanie dla ciezarnych, ale nikogo tam nie zostalam, wiec Tapmeza ty przynajmniej karte u polozenj zobaczylas, a ja nic:wściekła/y: zamkniete drwi:wściekła/y:

A tak wogole to mam mnostwo znajomych polakow w Dale w Sandnes:-D Ladnie tam jest, ale rzeczywiscie bez samochodu to sie nie da,,,,, ale masz gdzie wypuscic dziecko zeby sie wybiegalo,,,, chyba ze mieszkasz w innej czesci.

U mnie byl slub w PL i potem kameralny obiadek w restaruacji, tylko rodzice i chrzestni. Oczywiscie swiadkowie i moj maz ze swojej strony zaprosil kilku przyjaciol z PL, zeby nie bylo tak lyso:tak:

Jesenia dopiero 2006 roku mielismy tu przyjecie. Poltora roku musieli tutejsi czekac, az sie zbirzemy w koncu. Bylam w 6 albo 7 miesiacu ciazy wiec wiedzialam, ze wtedy albo juz nigdy pozniej.
Przyjecie prawie nam przygotowali przyjaciele. Pamietam tylko ze smazylam mnostwo kotletow i mrozilam bo nie dalo sie tego tak wszystkiego na raz. Kupilismy do tego tzw. mandel poteter - takie ladne male ziemniaczki, ktore norwedzy bardzo lubia. Nie pamietam jakie warzywa byly, ale byl oczywiscie brazowy sos, bo oni to lubia. Desery, ciasta itp przyniesli przyjaciele ze soba, wiec my tylko napoje (kawa, herbata, soki i gazowane).

Program tez oni zorganizowali, bo mamy takiego jajcarza ze tylko boli zrywac. Oczywiscie byly przemowy, film ze slubu w PL i dwa skecze (jeden o mnie, drugi o mezu). Poza tym taniec grupowy - linedance.

Sprzatac tez nie musialam bo mialam farta ze ciezarna, wiec lezalam na kanapie po takim wieczorze z nogami w gorze:-) jak sie wiele osob zebralo to sie uwineli ze sprzataniem w ponad 2 godziny:-)

a tutaj jest link to butow

nie kupowalam drogich, bo ja raczej nosze na obcasie, ale przy ciazy to sie nie da,,, tzn. znam takie co daja rade, ale ja nie bede ryzykowac moimi plecami:-) poza tym sa jasne wiec i tak sie szybko ubrudza - sukienka tez bardzo jasna, wiec nie moglam kupic ciemnych bo bylyby za ciezkie

DinSko - Dame Farger Hvit Skor Ballerina

reklama
Fajne buciki Agatha, lubie takie proste
Podobaja mi sie przyjecia weselne tu zawsze z kims od toastow i zabaw. Moja kolezanka z Irlandii bierze slub w czerwcu, ale niestety bede wtedy w PL, szkoda, zaliczylam chociaz panienski:-)
W Dale nie znam zadnych polakow, mamy sasiadow Norwegow i jednego Amerykanina, ale jak mowilam ja raczej tu nie chodze na spacery bo nie ma gdzie z wozkiem. Teraz jak mala zaczela chodzic to moge pojsc na plac zabaw przy szkole czy przedszkolu

Do góry