reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

czesc Dziewczyny!
ja tez od rana sie krzåtam. bylam na chwilke w hotelu, w sklepie, potem z samochodu wypakowalam czesc poscieli i ubranek dla Dzidzi i moze jutro albo pojutrze usmiechne sie do kolezanki i pojde do niej prac.. moja pralka oczywiscie niepodlåczona, pozatym kupujemy nowå i dopiero na nowym miejscu bede jå miala, hotelowej nie chce uzywac do tych malutkich dzieciaczkowych ciuszkow bo tam sie rozne rzeczy piorå i wogole to taka ogromna jak fabryczna pralka i nie chce..
..tez mamy pieknå pogode wiec wystawilam na taras løzeczko (a raczej wszystkie czesci bo nieskrecone) i materac zeby sie wietrzylo bo strasznie smierdzi nowosciå - lakierem i grykå wiec moze to niezbyt przyjemne byc dla malenstwa..
..przez to wszytstko i calå jeszcze reszte innych pudel,pudelek,pudeleczek dom wyglåda jak jeden wielki magazyn.. az sie plakac chce.. i nawet nie wiem z ktorej strony chwycic sie za normalne codzienne porzådki dlatego nawet sie nie chwytam tyle ze naczynia umylam.. poprostu masakra... qrwa dosc mam juz takiego zycia! w wiecznym syfie i pudelkach!!!

milego dnia Dziewczyny!!

ps.
Aniu! 3mam za Ciebie kciuki z tymi oparzeniami!! buziaczki!
marta! wody jest tak duzo ze trudno doradzic.. z gazowanych smakowych ja lubie zielony Farris LIME oraz pomaranczowy (mniej gazowany) Papaya/mango.i Farris BRUS white peach. reszta jest dla mnie nie do przelkniecia.. a jesli chodzi o zwykle niegazowane - szukaj na butelce takiej z napisem UTEN KULLSYRE. :)

reklama
właśnie wróciłam od lekarza , zbadał przy okazji małego i dał oczywista diagnozę : zdrowy , osłuchowo jesd b. dobrze.Szkoda, że wczoraj miał taki atak kaszlu w nocy , że sie obudził i nie mógl zasnąc .Możliwe , Że przyczynĄ moze byc refluks, moze miec zapalenie przełyku, juz nawet mi sie nie chce o tym myślec , dobrze , Że niedługo jedziemy do PL.A U mnie tylko zmienił opatrunek i powiedzial , ze nie mam niczym smarowac, ale nawet nie mam zamiaru go słuchac , kupie sobie jaką dobra maśc i tyle:wściekła/y:. Jeden plus , że był delikatny i nic nie bolało:tak:.mam nadzieje , ze szybko o tym zapomnę:-(, ale wczoraj to dziko czułam sie w kuchni, normalnie trauma mie dopadła:-D.

KASIU NIE WIEM JAK CIE POCIESZYC , przeżyłam dużo przeprowadzek i wiem o czym piszesz , graty , pudła i ta niepewnośc, nie martw sie jak J obiecał to sie jakos ułoży , przetezymaj ten syf:rofl2:. ja tez w masakrycznych warunkach mieszkam, wstyd ....i tez z niecierliwością czekam na przeprowadzkę.

a tak na marginesie przypomiała sie mi moja obietnica wobec Ciebie (co do ubranka żyrafki:-D)musze wyczochrac z ciuszków Czarka jak pojade do PL ....:)NO ALE NIE WIADOMO KTO TAM SIE W BRZUSIU UKRYWA....?

Marta w poniedziałek nie byłam na długim spacerku jak pisałas , tylko zlekka sie oparzyłam i wylądowałam na pogotowiu:-(.ale jak to mówia do wesela sie zagoi:)

a GDZIE SIĘ UKRYWA RESZTA MAMUSIEK?

hej

a ja wlasnie wrocilam z zakupow, udalo mi sie kupic buty i troche ciuchow, ale tak sie nachodzilam, ze szok,,, padalm

ale jestem zadowolona bo nawet nie siedzialam caly dzien a kupilam co trzeba:-)

chyba jakis relaksik teraz znogami w gorze, bo nic mi sie nie chce teraz....jednak zakupy tez moga byc wyczerpujace;-)

hej!
..a ja dopiero wstalam z drzemki.. wczesniej grzalam sobie w mikrofali gofry i zajeta innymi rzeczami niechcåcy troche je spalilam.. w domu wielogodzinny smrød palonego cukru az mnie glowa rozbolala wiec sie polozylam.. chyba juz jest lepiej - z glowå i smrodem.. :-D
..Ania! spoko!spoko! jak bedzie chlopiec to juz ja Ci sie przypomne!!! a piszesz do wesela... hmm..wszystko mozliwe bo przeciez ja jeszcze nie zamezna!! to w takim razie w ramach kobiecej solidarnosci i zeby przyspieszyc roche (ale tylko Twoje ozdrowienie!!) to ja bede musiala Go pierwsza poprosic o reke!! :-D:-D
..sama w domku siedze..zaraz ide uwarzyc sobie zupki.. pøzniej (choc nie wiem o ktorej) ma przyjsc J., jego przyjaciel i moze jeszcze Marcin i bedziemy jesc chipsy i oglådac film.. chipsy.. hmm.. ja juz chyba swoj limit syfiastego jedzenia wyczerpalam - na dzisiaj, jutro i wogole do konca ciåzy.. Dziewczyny znowu jem czekolade kilogramami.. juz nawet mnie to nie cieszy wrecz tak mi potem zle.. znowu pewnie dlatego ze wlasnie dookola tak a nie inaczej i czuje sie sfrustrowana.. i normalnie znowu wyrzuty mam!!! :-(

a to od razu trzeba sie obrączkowac..?
my się hajtneliśmy jak czarek miał 2 miesiące:-D, ja uważam , ze to nie czasy średniowieczne.
a co do jedzenia różnych smakołyczków i nie zdrowych rzeczy ja chyba ostatnio bije rekordy:szok:

..u Nas nie wiadomo jak to bedzie z tym slubem i kiedy.. nie mialo to dla Nas wiekszego znaczenia, zresztå tu w Norwegii wolne zwiåzki z dziecmi så rzeczå naturalnå i nawet zalegalizowanå.. oczywiscie ze rodzina i znajomi przy okazji wiadomosci o Dzidzi pytali co dalej ale do niczego Nikt nas nie przymusi.. rodzice z obu stron i Babcie wciåz w zartach podgadujå, my te zarty podlapujemy i kto wie - moze rzeczywiscie sie wydarzy.. poki co zgodnie wiemy ze slub i wesele odbedzie sie w PL - ktoregos dnia przy okazji wizyty w PL i wyjsciu z Mamå i ze mnå do kawiarni J. po piwku i kieliszku zolådkowej nawet zaczål juz wstepnie liczyc gosci i wydatki!!! ja powiedzialam ze chce impreze w Zamku Ksiåz i powøz z konisiami, a Mama powiedziala zeby moze jednak dal sobie z tym spokøj bo Go z torbami puszcze!!! :)))))) :-D pozyjemy-zobaczymy!!

royalty.gif
princess_100.gif
cinderella_2.gif

a pewnie!! a Dzidzia jesli juz bedzie chodzic bedzie Mamie welon niesc!! a ksiådz za glowe sie zlapie i Nas przechrzci!! :-D dobrze ze za plany i marzenia nie idzie sie do wiezienia bo ja dostalabym chyba dozywocie!!
..ale tak na powaznie.. trudny to bedzie orzech do zgryzienia bo i duzo przy tym organizacji - transport dla gosci ze strony J., spanie.. jakås kapele co to møwi i spiewa po angielsku i wogole moze jakiego wodzireja bo z racji tego ze zwiåzek mieszany o kontakt miedzy goscmi moze byc trudniej.. chyba ze wiecej wødki sie kupi i wtedy to juz niewiele bedzie mialo znaczenia!!:rolleyes2::-D

no wlasnie! agata! jesli moge Cie zapytac, i jesli mieliscie slub i jakås zabawe - jak to u Was wyglådalo? :-)

reklama
Do góry