reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Tampeza jesli chodzi o quinny buzz to na zakupy super, lekko sie prowadzi, skretny, ale niestety nie rozklada sie wogole oparcie, czyli jak ci mala zasnie to spi na siedzaco..... ale za to jest bardzo maly i lekki,,, cos za cos

ja kupilam mutsy spider, tez maly, ale oparcie sie rozklada na polsiedzaco. Kupilam go w Pl bo tutaj za bardzo nie ma:-)

reklama
hej agata! bylam w Norwegii juz na 2 slubach z weselami i jak tak czytam to Twøj w Norwegii organizowany i zrozumiale na modle norweskå!! :-) qrcze zaczelas pisac o jedzeniu i ja znowu zglodnialam!! ide cos wszamac.. a pozatym wciåz czekam na J., przy kompie, z haftowankå w reku - skonczylam jablka i czesc drzewka, zaczelam prosiaczka.. slucham dyskografii U2, troszke podspiewuje a Malenswo w brzuszku dokazuje.. i tyle ciekawego sie u mnie dzieje..

..ja tez lubie obcasy! kilka razy nawet zaryzykowalam i zalozylam ale moje nogi ciezko to teraz znoszå..zresztå ostatnio jak nosze tez balerinki czy sandalki mimo wszystko po pewnym czasie nogi bardzo bolå i puchnå.. aaaa..odbije sobie po ciåzy!! na spacerkach z Dzidziå i wogole!! ..hmm.. tzn.takå mam nadzieje.. no bo te stuki mogå Niuni w spaniu przeszkadzac a potem jak zacznie chodzic to zeby do råczek dosiegac a nie taka zgarbiona na szczudlach.. :-D

u nas na placach zabaw jest tak pusto, ze biore ja do Sandve Parken w Sandnes i do otwartego przedszkola,,, ale tutaj jest pusto jak na odludziu, wszystkie dzieci sa w przedszkolach,,,,

popoludniu tez nikogo nie ma:-(

Tampeza , ale mnie zaskoczyłaś, z tym , ze mąż tyle tu siedzi:-D, fajowo:-D.
nie martw sie z tym obżarstwem, juz ci pisałam kiedyś , że ja wszystko , wszędzie i obojetnie co ...i miałam nadwage jak cholera jak byłam w wieku twojej sumo:-) a potem chuderlawa, ale do tej pory uwielbiam jeśc:-p. a co do Czarka i jego przygodt z przedszkolem , to sparawa wygląda tak , przez pierwszy tydzień w ogóle sie nie interesował brakiem mojej osoby, potem zaczął płakac , ale przedszkolanki twierdza , ze to trwa 5 min i jest dobrze , bawi sie i funkcjonuje normalnie.myśle , ze mu to dobrze robi, bo na początku miałam obiegcje , zreszta pamiętasz, ma kontakt z innymi dzieciakami no i powoli normalnieje , chodzi mi o jego rzucawki i histerie:rofl2:.

Agathe to miła impreza:-D:-D:-D, bardzo fajnie zorganizowane:tak:.
a co do butków to z checia kupiłabym sobie podobne, napewno wygodne, bardzo bardzo ładne.ale ja chce w końcu na obcasiku:-D bo mi tęskno za tymi czasami:-D

Kasia a jak dzisiajsze śniadanie z M, narzekał czy juz sie oswoił?

jak zalozysz czasem buty na obcasie to nic sie nie stanie, co najwyzej po kilku godzinach poczujesz w pietach:-)

gorzej jak kobiety chodza cala ciaze, to mozna sobie kregoslup uszkodzic, a to mi sie nie pisze, wiec balerinki sie przydadza:-)

a teraz codziennie do jakiegos przedszkola chodze, tylko w soboty i niedziele nie, ale wtedy jezdzimy do Stavanger na spacery z malzonkiem. W Dale za to ruch i pelno dzieci kolo 20 jak moja juz sie szykuje do spania

ja chodze narazie 2 razy w tygodniu z mala do przedszkola, bo ciagle cos mi wypada.... dzisiaj np. kvadrat i zakupy, we wtorek znowu kolezanki,,, probuje wychodzic z domu ostatnio wiecej bo zwariuje, a poza tym przy takiej pogodzie to grzech siedziec w domu. Tutaj nie chce mi sie wychodzic bo pusto:baffled:

Agathe przegladalam przed chwila allegro, chodzilo mi o zapp i tego nie moglam dzis znalezc w sklepach:no:

..Marcin nie je u nas sniadan od 2 dni bo stoluje sie w hotelu albo na wlasnå reke - tylko tak na poczåtku bylo, choc oczywiscie czasami go jeszcze zaprosze.. bylam dzisiaj w hotelu, pracy bylo bardzo duzo!! J. mu mial pomagac. jakkolwiek. wciåz uwazam ze w ciågu kilku lat ludzie sie zmienili bo jak ja przyjechalam to zeby zacisnelam,rekawy zakasalam i heja do roboty!! i jezyk sie zagryzalo i usmiechalo zeby tylko przypadkiem nie pogonili albo zeby szansa na nastepny sezon byla.. (jak sie okazalo bardzo sie to oplacilo, bo wyrobilam sobie doobrå marke i zostalam az do dzisiaj).. a Ci moi ostatnio zatrudniani pracownicy troche pojekujå, a ze ciezko, a ze wolne (a ja w 3m-cu ciåzy 2tygodnie bez wolnego!! - fakt ktos powie "bom durna" ale wyjscia nie bylo pozatym przezylam).. ale czego mam sie spodziewac po chudawym spiewaku ktory nawet jak wraca z pracy spozniony na obiad 0,5h to takim niespiesznym krokiem.. nie uwazam nikogo za wyrobnikow - niewolnikow, nikogo tak nie traktuje ale tak jak mi moj tata w zartach powtarzal "twardym trza byc a nie mietkim" i dawal przyklad "zobacz - ja taki silny jestem, ze jak scisne w garsci gøwno to mi miedzy palcami wylezie!! :-D "nie wiem - moze sie czepiam, moze trafiam na takich ludzi.. moze,moze.. nie wiem..

reklama
ja tez uwazam ze trzeba byc silnym czlowiekiem. Moj maz czasem narzeka ze ja taka zimna jestem, ale ja poprostu skupiam sie na faktach i na zadaniach do wykoniania. Z moim poprzednim chlopakiem duzo przezylam i nauczylam sie co to znaczy byc twardym!!!
Na dobra sprawe powinnam mu podziekowac ze tyle sie nauczylam przy nim zanim jeszcze wyszlam za maz,,, oj to sie oplaca. Mimo iz wiele ciezkich dni bylo, ale szkola zycia tez sie liczy:-)

Do góry