reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Ana to maka razowa, moze sz sprobowac, ja na takiej robie pizze i jest super, albo mieszam pol na pol. A zwykla to hvete mel

reklama
Ano nie bardzo grzeczna, dzis bylismy na spiewaniu i znowu obrazala sie na mnie i dzieci, bo czegos jej nie chcialy dac, wyla i zabierala dzieciom "chlebek". Ale wstala dzis o 5 i chyba po prostu byla zmeczona wiec marudna. Tylko jak tam chodzimy to jest okolo 15 dzieci i tylko moja ma takie jazdy, normalnie wstyd mi:crazy:
Jutro robimy sobie wolne, zadnego przedszkola, jazdy itd, pewnie bede sprzatac i pojdziemy na spacer kolo domu.
Co tam u was Ana, jak Cezary? A z czym robisz pierogi? Ja uwielbiam ruskie, ale tylko samorobne albo z Frosta

no wlaśnie te jazdy , casmi doprowadzaja mnie do furii:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dzisiaj też miałam akcje z cezarym:szok:
no poczekamy zobaczymy.
a wiesz chciałam zrobic jakieś pierogi z nowym nadzieniem i na razie przymiarki i szukam przepisu, może z pieczarkami cebulka , tylko nie wiem ile gotowac , żeby sie nie rozpadły.masz coś fajnego?

No, nic innego nie pozostaje jak tylko poczekac, ale ta pielegniarka ostatnio mi mowila, ze to normalne u dzieci, tak wyrazaja swoje uczucia, trzeba czekac i nie reagowac jak nic sie nie dzieje. Mam nadzieje ze z czasem minie. moja ma ostatnio zle dni, spi kiepsko i rozwolnienie, moze zeby beda szly:dry:
Z pierogow nie mam zadnych przepisow, bo raczej nie robie, lubie tylko ruskie.

witajcie :-)

ja dzis padam na pyszczek i zaraz zmykam pod prysznic i spac
cala noc nie moglam zasnac bo mnie prawa noga tak łaskotala ze masakra :baffled:
mam andzieje ze dzisiaj tak nie bedzie

zrobilam dzis kopytka!!!!!!! a mezulo ukisil kapuste wiec mielismy typowo polski obiadek :-)
ale sie obzarlam :-p

musze sie pochwalic :rofl2: na finnie znalazlam lodowko-zamrazarke i Karlos jutro po nia jedzie
za 1tys.kr,kobitka powiedziala ze w sumie ja kupili rok temu i nie byla prawie uzywana :rofl2:
narazie mamy lodowke z wystawki pod expertem :zawstydzona/y::rofl2::sorry2: wkurza mnie na maxa
mala,drzwiczki od zamrazarki zawsze leca na mnie,jak sie lodowke otwiera..wrrr jak mnie to wkurza
wreszcie bede miala normalna lodowke!!
jeszcze na komfyr czatuje :-p bo mi piekarnik nie dziala i mnie drazni bo wiele rzeczy nie moge robic ani piec ciast

Ana zapomnialam ostatnio...ciesze sie ze maly sie dostal do przedszkola!!
i rozumiem co czujesz...ja dlugo tez nie potrafilam Milenki gdzies oddac,przerazala mnie wizja rozłaki
ale bedzie dobrze :happy: ciesze sie ze wam sie udalo

ok kochane lece
dobranoc i do juterka :happy:

No, nic innego nie pozostaje jak tylko poczekac, ale ta pielegniarka ostatnio mi mowila, ze to normalne u dzieci, tak wyrazaja swoje uczucia, trzeba czekac i nie reagowac jak nic sie nie dzieje. Mam nadzieje ze z czasem minie. moja ma ostatnio zle dni, spi kiepsko i rozwolnienie, moze zeby beda szly:dry:
Z pierogow nie mam zadnych przepisow, bo raczej nie robie, lubie tylko ruskie.

no pewnie , że normalne , ja podobno mamie rzucałam sie przeważnie w sklepie:-D:-D:-D, no ale mój maż twierdzi , ze to moja wina, co złe to ja oczywiście :wściekła/y:
a co do ząbków , to wspólczuje , a moze spr€buj jakiegos żelu na dziąsełka, jeśli tu takie są, bo ja zwiozłam z PL...:tak:, MÓJ ROZRABIAKA DZISIAJ O DZIWO WSTAŁ O 6.30, a ja troche siedziałam do nocy i teraz jestem nie przytomna:crazy:
no i jest wściekły na wszystko , jęczy i marudzi , więc witaj w klubie...

NO LILUŚ WSZYSTKO JASNE, fajny suwaczek:)
KASIU ODEBRAŁAŚ JUZ KOMPA , KIEDY DO NAS ZAWITASZ...?

hej Dziewczyny!
nie.komputera wciåz nie mam. ale nieodzywalam sie glownie dlatego ze poczåtkowo dochodzilam do siebie i spedzilismy wiecej czasu razem z J., a potem troszke zabiegana bylam.. wogole dosc aktywny to tydzien! i kolejne dni tez podobnie sie zapowiadajå.. w poniedzialek bylam w Kristiansand odebrac TV i chcialam kupic jakås komode na wszystkie ciuszki dla Dzidzi....ikomody nie kupilam za to J. kupil mi maszyne do pieczenia chleba i.. ania zgadnij!?..kupilam kolejnå pare butøw!! :)) :rofl2: i choc tym razem plasciutkie wiec moze bardziej na czasie dla mnie to wyglådajå tylko jak podeszwa i 9 cieniutkich paseczkow!! bioråc pod uwage warunki pogodowe w Hovden i to ze za oknem wciaz lezy snieg to bede musiala chyba jechac do Afryki! :-D a propos butow! jechalam do miasta wiec sie wystroila jak "strozwbozecialo" - na obcasach. caly dzien! :szok: przy koncowce juz ledwo chodzilam, wczoraj to nawet nie wspomne - cala w zakwasach, a dzisiaj nad ranem zlapal mnie skurcz i darlam sie i naszczescie 2sekundy pozniej zadzwonil budzik J. wiec nie mialam wyrzutow ze go obudzilam :-).. dzieki nowym butom zrobilam rowniez czystki w szafie.zawolalam dziewczyny wywalilam za male rzeczy i czesc obowia ktore zakladam moze raz w roku i porozdawalam.. im zrobilam dobrze, sobie tez bo przynajmniej "kompleksow" z szafy sie pozbylam - raczej nie wierze ze moje cialo
i figura wroci do poprzedniego stanu i rozmiaru nr36.. szafa jest teraz prawie pusta!! ciesze sie ze wkoncu sie odwazylam i to zrobilam! wywalilam prawie calusienkå kilkuletniå kolekcje..:tak:i dobrze! czas na WIOSENNE PORZÅDKI i na zmiane garderoby!a dzisiaj o 12 ide do fryzjera.. lekkie podciecie i prostowanie wlosow.. :elvis:

spring_break_2008.gif

no to ładnie nowa para butów , tylko pozazdrościc:-D:-D:-D
kupcie lepiej szafę trzydrzwiową:-D:-D:-D
ale serio , podziwiam cie z tymi porządkami , bo ja mam z tym problem , ciężko mi sie rozstawac z ciuchami , a pl to wszystkie szafy moje, i 80% nie używane prze ze mnie:rofl2:, raz tylko spakowałam naprawdę juz za małe rzeczy po urodzenu cezarka i dałam przyjaciółce, cały czarny worek jak do śmieci:szok: ale i tak mnie ściskało , bo żal , a moż e.... no ale niema co sie łudzic:tak:

reklama
hej ana79! a pewnie! nie ma co sie ludzic.. a wsrod tych rzeczy to niektore nawet i po kilka lat mialy!! a sukienka welniana to chyba jak mialam 19lat!! i nie chodze w tym! za kazdym razem patrzylam i mowilam ze kiedys zaloze.. bezsens.. tez powinnas! predzej czy pozniej odetchniesz z ulgå i miejsce na nowe sie zwolni!! ;)

..a ja teraz siedze na internecie..myslalam zeby sobie zamowic jakies ciåzowe ciuszki bo nie za wiele ich, ale zdecydowalam ze kupie u siebie w miescie - wiem napewno o istnieniu 1-go sklepu dla Mamus a moze i cos wiecej..mam tylko nadzieje ze fajne ciuszki majå.. wiec zaczelam sprawdzac staniki - takie do karmienia.. powiedz - za wczesnie jeszcze? ja nie wiem co zrobic bo widzialam takie ladne, nie chcialabym zeby wykupili rozmiary no ale zaczelam sie mierzyc i dodawac +/- kilka cm i bzdury mi wyszly przy sprawdzaniu z rozmiarami w opisie.. ja mam teraz 85B a jak sprawdziam to wychodzi 75D:szok: a przeciez mnie inne strasznie obcislkaly w obwodzie i ten teraz tez troszeczke - przez brzuch.. co ja mam zronic? nic z tego nie rozumiem!! przed ciåzå to bylo 75pelneA/maleB, nie wiem do jakiego rozmiaru naplynie mi pokarmu, co stanie sie z obwodem.. masakra!!:crazy: a tutaj to pewnie i wybor zaden!!

..a co u Ciebie?

Do góry