reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Dobra ana to sprobuje
Czy dziecko ma bole brzucha?
Czy dziecko miala mdlosci/wymiotowalo?
Jesli tak, jak czesto?
Kiedy sie zaczely?
Co moze pomoc: Jedzenie, picie mleka, co innego?
Co pogarsza, specjalny rodzaj jedzenia, stres, lezenie (plasko)?
Dzieki za pomoc....Siostra Marta

Juz myslalam ana ze tego uczycie sie na kursie norweskim:-)
U nas kasia ok, ale czuje sie fatalnie, zero energii, jestem tak spiaca, ze probuje nawet na podlodze kimac choc pol godziny po poludniu, a mala w tym czasie urzadza sobie tor przeszkod po mnie. Jeszcze 10 dni i mam usg, juz nie moge sie doczekac.
Dzis cala noc u nas lalo i mala obudzila sie i nie chciala spac od 3.00. Wzielismy ja do nas do lozka, ale nie umie z nami spac i po godzinie odnioslam ja z powrotem. Wszystko to nie przeszkodzilo jej wstac rano o 6.00:crazy:

reklama
dziewczyny jesteście niesamowite , dzieki za szybka odpowiedz , kochane mamuski.

jak na razie Tampeza to na kursie mamy podsatwy, ja mam na imie ....pochodzę z .... budzę sie o ... pracuję w .... i to wszystko.. no właśnie powoli musze sie zbierac.

MIŁEGO DNIA:tak:

WITAM POPOŁUDNIOWA PORĄ , JA JUZ PO KURSIE , OBIADKU I ODPOCZYWAM PRZY NECIE:-D, ALE MĄŻ MNIE POGANIA , BO JEDZIEMY W GOŚCI DO JAKIEŚ KOLEGI Z PRACY. OBLÓKAŁAM PRZEDSZKOLE CEZAREGO , SZKODA , ŻE NIE DA RADY DAC GO TU ZA ŚCIANĄ, BARDZO ŁADNE I DUŻE , WE WTOREK JEDZIEMY Z NIMI POGADAC , I KLAMKA ZAPADNIE:-(. DZISIAJ MIELISMY NA KURSIE PODSTAWY CIĄG DALSZY , TYLKO PEŁNO NOWYCH WYRAZÓW I MAM PEŁNĄ GLOWE , WSZYSTKO SIĘ MIESZA, DOBRZE , ŻE CZASEM CEZARY DRZEMIE TO TROCHE TO SOBIE UŁOŻE, ALE WIECIE CO CZUJE , ŻE BĘDE MIAŁA KLOPOTY Z WYMOWĄ, CIEŻKO:tak:

:-:)-:)-:)-(mój trzeci post pod rząd:-:)-:)-:)-(

myślałam , że pogadam z kimś:szok: a tu pustki:szok:
więc pisze
kubusspioch1sp.gif

Hej ana, ja wczoraj nie bylam w stanie zasiasc do kompa, w ogole ostatnio jakas strasznie zmeczona i spiaca jestem.
Zaraz zbieramy sie do przedszkola z mala, to sie pobawi z dziecmi. Mam nadzieje ze bedzie sie lepiej zachowywac niz ostatnio, bo wtedy ze zlosci ze kolega chcial jej zabrac zabawke, probowala go ugryzc:crazy:. Juz nie wiem co to za dziad.
Moge oglosic ze mala od soboty chodzi po kilka krokow sama, moze cos schudnie, bo wczoraj jej przymierzalam letnia sukienka i za ciasna w pasie:szok:
Pogoda u nas znowu do kitu, to taka czesc Norwegii ze codziennie musi padac, jak nie rano to chociaz z wieczora. Wczoraj tak lalo w nocy, ze mala obudzila mi sie o 3.00 i nie chciala spac, w koncu po godzinie zasnela, ale i tak wstala o 6.00

witajcie , i znowy poniedziałek i po weekendzie:-(

Tampeza ja sie też troche obawiam tych zachowań , nie daj boze podejdzie do jakiekoś dzieciaka i go pacnie, a mu ostatnio łapki lataja , jeszcze pomyśla , że u nas jakaś przemoc czy patologia:-D:szok::-D w domku, no it rzucawki na ziemie , juz nie wiem co robic, może doradzicie, macie jakiś pomysł.

a z tym wstawaniem to nieciekawa sprawa, ale był taki okres , że mały też tak wcześnie wstawał i nagle sie przestawił i nieraz 10 była jak sie zwlókł z łłżeczka , ale średni to o 8.30, nie martw sie ureguluje sie wszystko , ale pewnie teraz jak jestes w ciąży to marzysz tylko , żeby sie przekimac:tak:
miłego dnia:-)

w koncu odważyłam sie i poszłam na pocztę , dziadek za bardzo nie gadał po angielsku ale jak coś po norwesku to go zrozumiałam , więc udało mi sie wysłac list , gorzej było poprosic o kopertę z takimi pęcherzykami:):)
najlepsze jest to , ze wracając złapała nas okropna ulewa, ale z gradu!!!!!!

No i super, ze sie dogadalas, grunt to sie przelamac:-D a ulewy wspolczuje. U nas pogoda w miare, rano oczywiscie padalo, ale teraz slonce swieci.
Bylismy dzis w przedszkolu i akurat byla pielegniarka, wiec spytalam sie co z ta zloscia malej zrobic. Powiedziala, zeby na krzyki i rzucanie nie reagowac, tylko reagowac jak zacznie kogos gryzc albo bic, nie pozwolic i tlumaczyc. Ale dzis o dziwo mala zachowywala sie dobrze, nikogo nie pobila, tylko troche sie na mnie obrazala, ale nawet bez krzykow:-p

hej dziewczyny

u mnie na wybrzezu polskim pogoda niczym w Norwegii:wściekła/y: Sandra juz tak zasuwa sama, ze nie da jej sie utrzymac w domu i ciagle chce na dwor, a ja nie mam dla niej "norweskich" ubran,,, tzn. nieprzemakalnych. Wychodzi na to ze co jakis czas podchodzi do drzwi i wali rekami zeby jej otworzyc bo chce wyjsc:crazy:

pogoda ma sie poprawic dopiero od piatku,,, nie wiem co z nia do tego czasu zrobie. W dzien tez nie chce spac w lozeczku, wiec dzisiaj po deszczu z nia zasuwalam zeby zasnela,,,, brakuje mi tutaj takiego otwartego przedszkola, wyszalalaby sie i byloby troche latwiej:baffled:

ale nic, trzeba przeczekac,,, teraz zrozumialam roznice miedzy dzieckiem, ktore juz chodzi, a ktore raczkuje. Wczesniej ja az tak na dwor nie ciagnelo, teraz to najchetniej by tam sie przeprowadzila.... no nic podbija swiat;-)

a ja dalej poza checia popoludniowej drzemki to nie czuje, ze jestem w ciazy,,,, dzisiaj sobie rosol zrobilam,,,, nawet mi dobry wyszedl:-D

No i super, ze sie dogadalas, grunt to sie przelamac:-D a ulewy wspolczuje. U nas pogoda w miare, rano oczywiscie padalo, ale teraz slonce swieci.
Bylismy dzis w przedszkolu i akurat byla pielegniarka, wiec spytalam sie co z ta zloscia malej zrobic. Powiedziala, zeby na krzyki i rzucanie nie reagowac, tylko reagowac jak zacznie kogos gryzc albo bic, nie pozwolic i tlumaczyc. Ale dzis o dziwo mala zachowywala sie dobrze, nikogo nie pobila, tylko troche sie na mnie obrazala, ale nawet bez krzykow:-p
no to ja wiem , ignoruje to jego brzydkie zachowanie, trzymam sie tego , i dochodzę do wniosku , że trzeba trochę czasu.mam nadzieje , że sytuacja sie wyklaruje.

mam pytanko czy mąka :GROVBAKST
GROV MEL AV
HVETE OG RUB

taki jest napis na opakowani, czy ona sie nadaje na pierogi?

reklama
NO ZAPOMIALABYM DZIEWCZYNY POGRATULOWAC CHODZĄCYCH DAM:-D:-D:-D, TAMPEZA SCHUDNIE , SPOKO:tak:, CEZARY TO TAKI PARÓWEK, jak to mój mąż zwykle mówił, potem do parowki mu daleko:szok:

dobranoc

Do góry