reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kasiu wyrzuc tego doła z siebie,
moze jesteś smutna bo siedzisz sama bez J,ja przeszłam całą ciąze bez mojego faceta , może widzieliśmy sie przez te wszystkie miesiące 2-3 tygodnie i bardzo bardzo było mi źle:-:)-:)-(.
nie mozesz tak się zamartwiac bo dzidzia wszystko czuje:tak:, chyba nie chcesz nerwuska urodzic bo nie bedzie pasaował do tutejszych :-D:-D
zyrafaav4.gif

głowa do góry

reklama
hej Aniu..
dziekuje Ci za ciepla slowa..tak wlasnie mi sie wydaje, ze przechodze takie stany bo przebywam wiekszosc czasu sama i tylko samotnosci przypisuje calå wine za to co sie we mnie wyrabia..

boze. przeciez inni ludzie naprawde majå gorzej, zyjå w nieszczesciu, ja jestem szczesliwa, doceniam to co mam,zyje w dostatku i prognozy na przyszlosc przewidujå ze bedzie jeszcze lepiej..nawet J. powiedzial wczoraj ze przeciez wszystko idzie po mojej mysli, moje plany a nawet niektore marzenia powoli sie spelniajå.. mam ogromne wyrzuty do samej siebie, rzeczywiscie stresuje tego malusiego Skarba w moim lonie i nigdy niewybaczylabm sobie jakby cos przez to wszystko co sie ze mnå dzieje poszlo nie tak..kolejny powod do bezpodstawnych zamartwian, ze przez to wszystko jeszcze cos wykracze..

..niespalam do 4rano.dzisiaj zapuchnieta jak prosie od placzu..wzielam juz prysznic i zrobilam makijaz zeby mniej bylo widac.. wlasnie zadzwonil J. zebym przyszla do hotelu i zrobi mi jakis dobry lunch. potem mamy wrocic do domu i razem spedzic reszte dnia..

nie czuje sie za dobrze i dalej zaliczam niziny ale gdzies tam glebiej siebie wierze ze mi sie poprawi..i mam nadzieje ze naståpi to szybko..

milego weekendu Dziewczyny!

czy mozecie mi to przetłumaczc bo rozumiem kilka wyrazów , ale to bez sensu:
1HVOR OFTE HAR BARNET AVFÓRING?

2HAR DERE NOEN GANG SETT BLOD, ELLER SLIM I AVFÓRINGEN?

3HVORDAN ER AVFÓRINGEN?HARD, NORMAL(SOM EN PÓLSE), GRÓTAKTIG ELLER RENNENDE?

4HAR AVFÓRINGEN VEAR HELTSVART ELLER NESTEN HVIT NOEN GANG?

nie mam literek norweskich i moję ó to o przekreślone

avføring nie bylam pewna, mam tylko slownik synonimow i wychodzi ze to odchody (kal)
Jak czasto sie dziecko wyproznialo?
Czy kiedykolwiek widzieliscie krew lub gluty w odchodach? (nie wiem jak to po polsku, gluty- taka ciagnaca konsystencja jak bialko jaja)
Jakie sa odchody (jak wygladaja?) twarde, normalne (jak parowka) grudkowate, czy wodniste (lejace)?
Czy odchody byly kiedykolwiek calkowicie czarne lub prawie biale?
Mam nadzieje ze to zeczywiscie o te odchody chodzi:sorry2:

dzięki dziewczyny, naprawdę nie wiedziałam , że o to chodzi:szok:
ale to bardzo ważne , bo mały w końcu dostał wezwanie do specjalisty do Bergen w związku z jego skaza bialkową, bo nie chcą nam dac recepty na mleko. a te pytania to wywiad załączony doskierowania, naprawdę dzięki za pomoc i prosze o jeszcze:-D

HAR BARNET MAGESMERTER?

HAR BARNET KVALME/OPPKAST?

I SĄ FALL: HVOR OFTE?

NAR STARTET DET?KIEDY SIE ZACZEŁY??

HVA KAN HJELPE?SPISE, DRIKKE MELK, ANNET?

HVA FORVERRER?SPESIELLE MATSORTER, STRESS, LIGGE FLATT

PĄ FARHĄND TAKK FOR HJELPEN!VENNLIG HILSEN MARTA.....

DZiewczyny sorki , ze was tak napastuję z tym , noale nie mam tego słownika , tylko taki biedny , troche coś kojarzę , bo takie slowa podobne do angielskiego , ale wole sie upewnic, żeby nic nie przeoczyc. troche mi będzie trudno jej wytłumaczyc nawet po angielsku - jak wygląda kupka cezarego:-D
mam nadzieje , ze po tych wszystkich badaniach i testach mój mąż w końcu będzie sie mnie słuchał i zacznie przestrzegac diety małego , bo ostatnoi to przegina, daje mu czekoladę bo go kocha , :szok::szok::szok:
szkoda słow na to moje starsze dziecko!!! z tym sie ie spieszy bo mam tam wizytę 20 kwietnia, z góry dziękuję , kiedyś sie odwdzięcze, a teraz śle całusy....
14frqp3.gif

hej, juz piszemy

Jak czesto dziecko ma bol brzucha?

Czy dziecko mdli/ wymiotuje?

Jesli tak to jak czesto?

Kiedy sie to zaczelo?

Co pomaga, jedzenie, picie mleka, co innego?

Co pogarsza sytuacje? Okreslone jedzenie, stres, lezenie na plasko?

Z gory dziekuje za pomoc, Serdeczne pozdrowienia Marta

reklama
a tak wogole to dopiero wstalam, bo maz wzial mala rano, a ja leniuchowalam. Ostatnio mala mi sie przebudza w nocy, spala kilka nocy na nowym miejscu, ale miala wczoraj bardzo duzo wrazen, wiec moze to reakcja.

Lece sobie cos zjesc. Jesli mialabys jakiekolwiek pytania jeszcze to pisz, nie mam slownika ze soba, ale jakby co to mam meza, a on bardzo interesuje sie zdrowotnymi rzeczami, wiec nie bedzie problemow z jakimkolwiek pytaniem:-)

lece, ale zajrze niedlugo dzisiaj jeszcze

Do góry