reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no witaj , powinno sie kupowac staniki jak calkowicie uksztaltują sie piersi , po urodzeniu dzidzi , bo wiesz jaki maja ostateczny rozmiar , ale kto mysli o kupowaniu staników!!!ja kupiłam sobie w 6 miesiącu i był dobry , a z ta rozmiarówka to rzeczywiście dziwnie ,nie wiem co ci doradzic , ja szłam na ryzyko i trafiłam, ale to jest ważne bo jak bedzie za mały to mozesz zapchac kanaliki i a jak za duzy to piersi źle potem beda wyglądały , powiem szczerze to ja spałam nawet w staniku , ja miałam bwełniane , wiec wygodne. po zaprzestaniu karmienia robilam masaże i balasmowałam a teraz są jak u pietnastki , no oczywiscie troche przesadzam:-D

reklama
hmm..ja i tak musze kupic wczesniej niz po porodzie bo wåtpie zebym byla w stanie isc na zakupy.. a tutaj (w Hovden) nie mozna kupic kompletnie nic, ani nawet jednego!! NAWET BARCHANOWEGO!! :wściekła/y::crazy::zawstydzona/y:

7720100061.JPG

wybrażasz już sobie jak to bedzie.....

NO BUZIAKI , JA TEZ ZMYKAM , BO MAM ROBOTĘ,,,,,,:szok:
MILEGO PIECZENI , NO I POTEM SKROBNIJ NA NASZYCH KULINARNYCH WYCZYNACH INSTRUKCJE:tak:
PA

hmm..chleb sie piecze ale cos tak czuje ze chyba nam nie wyszlo bo zrobilismy miks z måk i jedna z nich to takie cale nasionka - nazywa sie hvete helkorn i chyba dalismy za duzo.. jakkolwiek. przepiow na chlebki mam duzo - specjalna ksiåzeczka dolåczona do maszyny, moge Wam napisac ale nie wiem czy to wlasnie nie trzeba tej maszyny do tego.. ??? i nawet nie wiem jaka tam temperatura jest, poprostu wlåczasz na jeden z programow - ten co teraz trwa az 03h48min..

..hmm. a tutaj Nikogo..
..posurfuje sobie jeszcze troszke po necie i szykuje sie do løzia..
dbnoc.. :happy2:

Czesc dziewczyny
Ja dzis jakos wyjatkowo zmeczona, normalnie nie moge sie dospac, a wieczorami mam problemy z zasnieciem. Gdzie ta energia II trymestru.
Moje zlote dziecko wygrzebalo sobie dzis olej z szafki i wypilo. Pierwszy raz udalo jej sie otworzyc butelke, juz przelozylam do innej szafki:-p
Kasia ja tez kupowalam staniki przed porodem, chba w 6 miesiacu i tak na oko, byly ok. Kupowane na allegro i bawelniane i niestety niewiele warte, potem kupilam sobie w Lindex, do tej pory nie zniszczone. Na poczatku tez w nich spalam, zwlaszcza, ze nocna produkcja jakas olbrzymia byla.
Czytalam ostatnio artykul w norweskim magazynie "Foreldre.." Wg najnowszych badan karmienie nie wplywan na pogorszenie ksztaltu piersi. Pare dni temu tez wypowiadal sie jakis lekarz, ze wrecz noszenie stanikow przy malym biuscie deformuje piersi.
Ana super zdjecie, ja tez jakos ciezko rozstaje sie z rzeczami, zawsze moze sie przyda na pozniej. Nie mam tez za bardzo komu dac wiec tak lezy w szafie, ale wiosna idzie i przydaloby sie cos z tym zrobic

Czesc dziewczyny
Ja dzis jakos wyjatkowo zmeczona, normalnie nie moge sie dospac, a wieczorami mam problemy z zasnieciem. Gdzie ta energia II trymestru.
Moje zlote dziecko wygrzebalo sobie dzis olej z szafki i wypilo. Pierwszy raz udalo jej sie otworzyc butelke, juz przelozylam do innej szafki:-p
Kasia ja tez kupowalam staniki przed porodem, chba w 6 miesiacu i tak na oko, byly ok. Kupowane na allegro i bawelniane i niestety niewiele warte, potem kupilam sobie w Lindex, do tej pory nie zniszczone. Na poczatku tez w nich spalam, zwlaszcza, ze nocna produkcja jakas olbrzymia byla.
Czytalam ostatnio artykul w norweskim magazynie "Foreldre.." Wg najnowszych badan karmienie nie wplywan na pogorszenie ksztaltu piersi. Pare dni temu tez wypowiadal sie jakis lekarz, ze wrecz noszenie stanikow przy malym biuscie deformuje piersi.
no moze masz rację z tymi piersiami....
widocznie to nie ma związku , tylko czymś innym jest uwarunkowane:tak::tak::tak:

no widze , że mała dużymi kroczkami sie rozkręca:-D, u mnie jak mały stanąl na dwie nogi to sie zaczęło, pamietacie historie z kaskiem , i tez wszystko wyjmuje do teraz, co niebezpieczne przyrządy pochowałam a reszta teraz służy mu jako zabawki , i to najbardziej atrakcyjne. cezary wczoraj za to zjadł kredkę świecową, a raz w jego pieluszcze znalazłam logo "orange go" czyli mały posmakował kart doładowującej, na szczęści w małej ilości, bo jakby mi całą gazetę zjadł to juz nie ma żartów , farba drukarsa jest trująca. jeden wniosek trzeba miec oczy i uszy otwarte:rofl2: , ciekawe jak cezary bawiłby sie z Grubcią:-D , mam nadzieje , że bez obrażeń...skończyłabo się spotkanie. ja jestem troche zaniekojona bo dzisiaj sąsiadka dostałapac po włoskach,wstyd:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dobra kończę moje pisanie i skoczę na chwile na pogaduszki i do łożeczka:tak:
dobranoc

reklama
HEJKA DZIEWCZYNY , MNIE DZISIAJ SŁONKO OBUDZILO, ZWYKLE TO ROBI CEZARY , ALE DZISIAJ MIAŁ OCHOTĘ TROCHĘ POSPAC:)))
NIC TYLKO SIE UBRAC I NA SPACEREK GNAC.....

Do góry