reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ja byłam dzisiaj w piaskownicy z Cezarkiem , potem gralismy w piłę w ogrodzie, ale ten mój szkrabik troche jak panienka sie zachowuje na dworzu, upadnie w pisku i nie wie co ma zrobic , padnie na trwe to panika, ale sie naśmiałam z niego, a w domku to pobojowisko , biega od sciany do ściany , dewastuje salon, zalicza wszystkie rogi i sie podnosi i dalej .....

my tez zakupilismy sobie komodę jak dzidzia sie pojawiła , ale poszlismy na łatwiznę i ikea na nas zarobila:wściekła/y:, niestety tyle mialam ciuszków , ze cała byla cezarego, tutaj trochę gorzej bo jeszcze tak do końca sie nie urządziliśmy:-(, wiecznie czegoś nam brakuje i musze o to walczyc , bo mój jakos ma zlewkę na to wszystko:-)

reklama
sprawdzalam w IKEA i nie za bardzo.. :no: my chcemy cos takiego klasycznego ale wykonanego w dobrym stylu i nawet nie musi byc z tych najtanszych..pozniej mozna wykorzystac gdzies do salonu.. a w BOHUS` widzialam jednå - taka ostateczna ewentualnosc ktorå raczej mozna wstawic potem do przedpokoju na buty,szaliki i czapki..

ps.sorry,ze znowu zajelo mi to tak dlugo..wpadl do domu na chwile J. i rozmowa znowu przeobrazila sie w sprzeczke.. coz..ciezki to czas..

hej hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wreszcie wiem,ze JESTEM W CIAZY :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
widzialam dzis na monitorku duzego ludzika machajacego nzokami,raczkami...ach cudowne uczucie
maluszek ma 17-16 tygodni,wiec tak jak podejrzewalam :biggrin2:
jestem strasznie szczesliwa ze wreszcie sie dostalam
mam podwyzszone cisnienie 155/83
samo usg trwalo z conajmniej 20minut
a w samym szpitalu spedzilismy ..4 godziny!!!!!
dziewczynki jakos to zniosly ale jak weszlismy do auta to obie padly od razu

potem pojechalismy na zakupy i dostalam dwie bluzeczki i spodenki,of kors ciazowe bo to ostatnimi czasy moja moda :-D
ale jestem happy ze juz wszystko wiem :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Kasiu jesli cos pomine to mi przypomnij

w POlsce na zapalenie ukl.moczowego FURAGINUM

na plesniawki kup sobie z 2 op.APHTIN w aptece
choc tu dadza ci taka masc na piersi,kosztuje 60kr
smarujesz cycuszki i dziecko potem pije i niby to pomaga,ale mi pomogl ten aphtin,nasaczalam nim gaze i palcem scieralam nalot,bo tak trzeba,albo na patyczkach do uszu

na bolace brodawki BEPANTHEN masc -boska boska boska :tak:
pomaga w trymiga

czopki glicerynowe na zatwardzenia,i dla ciebie i dla dziecka sie przydadza,jesli dzidzisu bedzie mial problem

czopki propolisowe na hemoroida,mi za kazdym razem po porodzie wychodzi,przez parcie

dla dziecka czopki paracetamol,sa przeciw goraczkowe,przeciw zapalne i przeciw bolowe-u nas przydaly sie po szczepieniu,Mili i Hania dostaly goraczki

tak mysle co jeszcze...hmmm
jak cos to pytaj :-)

dzieki lila!! :-) kolejne nazwy do dopisania do listy!!:-D
ciesze sie ze wkoncu Cie przyjeli, wszystko zostalo sprawdzone i jest w porzådku..teraz tylko dbaj o siebie bo to nie lada wysilek dla Twojego organizmu kolejna ciåza.. buziaki! :-)

Czesc dziewczynki, super wiadomosc Lilka, najwazniejsze ze z maluszkiem ok, kiedy nastepna wizyta?
Kasia, ja na plesniawki nic tu nie dostalam, powiedziala mi lekarka, ze jak zainfekuje mi piersi i beda bolec to dopiero wtedy dadza cos. Polecilabym ci tez paracetamol w plynie dla dzidzi. Ja czyszcze caly czas nosek gruszko i pozniej patyczkami do uszu. Przepis postaram sie wkleic jutro na Focaccie.
Ana dobrze, ze zdecydowaliscie sie od maja, podejrzewam ze byloby ci tak samo ciezko po wakacjach, a Cezary na pewno bedzie zadowolony z towarzystwa

no nie złe jazdy mialyscie z tymi pleśniawkami , mój cezary dostal jak miał 6 miechów , jak zaczął wszystko wkładac do mordki.
Tampeza chyba masz racje , trudno mi sie przyznac nawet przed samą sobą, ze nie chce go oddac:-(

dziewczyny czy macie ta samą date rozwiązania?
emocje17.gif

Ja mam od gina 15, z babyboom 17 wrzesnia, wiec pewnie cos kolo tygodnia roznicy do Lilki. Tak mi sie wydaje, ze to dla ciebie ciezko. Mi bylo bardzo ciezko pozegnac sie z cycem a mala bez problemow zrezygnowala, nawet tygodnia jej nie zajelo.

reklama
hej Dziewczyny.. mi chyba odbija..jakås depresje lapie i wciåz glupie mysli po glowie..martwie sie strasznie o Dzidzie..niby bez powodow.. chcialabym zeby juz przyszla na swiat, zeby zobaczyc ze wszystko jest ok. i sama bym nie byla.. duzo jestem ostatnio sama. teraz tez.. J.mial wkoncu dobre wiesci dzisiaj, zaczelo sie wszystko fajnie klarowac w pracy wiec zostal na piwie z kolegå..nie mam zalu - rozumiem i tez sie ciesze..
..jakås depresje mam Dziewczyny..nie wiem co robic.. moze tylko przechodze na nowo kryzysy ciåzowe..

Do góry