reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

super ze dostal miejsce ana, zadzwon i dowiedz sie czy koniecznie od maja, ale chyba nie.
Te przedszkola otwarte chyba we wszystkich miastach sa, kazdy moze sobie przyjsc na ile chce, i kazdy zajmuje sie swoim dzieckiem. Maja tez jakis program, raz robia pizze, raz wycieczka itd. Musialabyc dowiedziec sie w Helsestation gdzie u was takie jest. Moja jest tak zadowolona, ze jak tylko tam przychodzimy to ma mnie w nosie, ignoruje calkowicie, bawi sie z dziecmi, albo wypuszcza sie na zwiedzanie.
Ogolnie fajnie ze tam chodzimy, tylko po przedszkolu zawsze jakis spacer, zakupy i do domy zjezdzam na 18 i padam

reklama

12cc9.gif
HEJ, JAK POGODA U WAS , JA ZARAZ PĘDZĘ NA SPACER, U MNIE ŁADNIE I SŁONKO ŚWIECI , AŻ SIE CHCE HASAC:-D.
LILKA GDZIE SIE PODZIEWASZ , JAK ZDRÓWKO?

hej Dziewczyny!
..nieodzywalam sie bo mialam wczoraj takiego dola..troche to nerwowy czas dla J. w hotelu, nie ma go calymi dniami i troche mi samotnie.pozatym juz chcialabym zeby nasze sprawy (nowe mieszkanie) wkoncu jakos sie wyklarowaly.. i Dzidzia znowu od3dni jakas taka cichutka w brzuszku no to mi sie z tego w szystkiego glupie mysli w glowie rojå - czy aby wszystko jest i czy bedzie dobrze..paranoja. w tej calej sytuacji latwo o zwady i ostatnie 2dni bardzo napiete miedzy obojgiem nas..
..dlatego sie nie pokazywalam bo i o czym Wam tu pisac.. ale poczytalam i ciesze sie, ze u Was wzystko w normie!! z wakacjami i przedszkolami!! buziaczki dla Was Kochane! ;-)

CZEŚC KASIU, nie martw się:tak: , moze przez newy dzidzia jest spokojna, u mnie odwrotnie kopal jak szalony:szok:

no a my przegadalismy sprawę i od maja damy Cezarka , ja sie troche buntowalam, bo uważam , ze to za wcześnie , myślałam , że po wakacjach....no ale mój mąż mnie przekonał , w sumie cezary nie ma żadnego kontaktu z dziecmi i na pare godzin mozna go tam zoastawic , ale szczerze to serucho mi inaczej podpowiada , i boli krwawi ....:-(nie wyobrażam

..rozumiem Cie Aniu.. ze ciezko Ci bedzie zostawic gdzies z obcymi Cezarka..ale nie martw sie - On da sobie napewno doskonale rade.. a rzeczywiscie kontakt z dziecmi tez mu swietnie zrobi.. a to co czujesz to mysle ze normalne jest.. jak moja Mama byla u mnie na Nowy Rok w odwiedzinach i na wspominki jå wzielo to sama mowila ze jak oddawala mnie do zloba to plakala.. poczåtki i zmiany zawsze så trudne.. ale zobaczysz - bedzie dobrze!;-)

no chciałabym , ale to nie jest takie łatwe, :-(

Kasiu wklej te swoje przepisy na nasz nowy wątek , bo mi gdzieś umknęły:szok:

kasiu czy jesteś bo masz zielone oczko?

a cos zielonego....proszę

dziewczyny!
lecialam z naszym wåtkiem od poczåtku (wiem-szalenstwo!:oo2:) ale chcialam przejzec co mi doradzalyscie - a propos zakupøw, innych rzeczy zwiåzanych z PL, no i te nieszczesne przepisy..

i znalazlam jeszcze kilka Waszych..podaje Wam strony - cofnijcie sie i powklejajcie!:tak:

lila - str.5 -påczki
agathe - str.105 -krokiety
ana - str.106 -zapiekanka szpinakowa i zapiekane jaja, a na str.170 zamiescilas link do przepisow znalezionych na innym wåtku.. no i co z tym murzynkiem!!? :-D
tampeza - na str.142 wspominalas o Focacci (mini pizze z czerwonå cebulå)..moze przepis? ;-)

a co do zakupøw.. Dziewczyny polecalyscie mi kilka rzeczy.. tampeza - jakas masc rumiankowa - na co to bylo?. ana79 - FRIDA do noska - na co?-przeziebienie?to jakas masc jest? a "tantum rosa"? i mowilas zeby cos na plesniawki - jakie?gdzie? a czopki - na stany nerwowe i zatwardzenia.. takie rzeczy zdarzajå sie czesto? lila - to chyba bylas Ty (nie moglam znalezc) - podawalas jakås nazwe czegos (masci?) jak wspominalam o swoim swedzeniu (tam na dole).. chyba tabletka od lekarza pomogla, jeszcze sprawdze w PL ale pytam tak - bo byc moze istnieje cos bezpiecznego i bez recepty co mozna stosowac profilaktycznie - bo chyba w tym celu wspominalas..

i dodatkowe pytanko Dziewczyny.. czym czyscicie noski swoim Bobaskom? co mam kupis? gruszke?

dziewczyny!
lecialam z naszym wåtkiem od poczåtku (wiem-szalenstwo!:oo2:) ale chcialam przejzec co mi doradzalyscie - a propos zakupøw, innych rzeczy zwiåzanych z PL, no i te nieszczesne przepisy..

i znalazlam jeszcze kilka Waszych..podaje Wam strony - cofnijcie sie i powklejajcie!:tak:

lila - str.5 -påczki
agathe - str.105 -krokiety
ana - str.106 -zapiekanka szpinakowa i zapiekane jaja, a na str.170 zamiescilas link do przepisow znalezionych na innym wåtku.. no i co z tym murzynkiem!!? :-D
tampeza - na str.142 wspominalas o Focacci (mini pizze z czerwonå cebulå)..moze przepis? ;-)

a co do zakupøw.. Dziewczyny polecalyscie mi kilka rzeczy.. tampeza - jakas masc rumiankowa - na co to bylo?. ana79 - FRIDA do noska - na co?-przeziebienie?to jakas masc jest? a "tantum rosa"? i mowilas zeby cos na plesniawki - jakie?gdzie? a czopki - na stany nerwowe i zatwardzenia.. takie rzeczy zdarzajå sie czesto? lila - to chyba bylas Ty (nie moglam znalezc) - podawalas jakås nazwe czegos (masci?) jak wspominalam o swoim swedzeniu (tam na dole).. chyba tabletka od lekarza pomogla, jeszcze sprawdze w PL ale pytam tak - bo byc moze istnieje cos bezpiecznego i bez recepty co mozna stosowac profilaktycznie - bo chyba w tym celu wspominalas..

i dodatkowe pytanko Dziewczyny.. czym czyscicie noski swoim Bobaskom? co mam kupis? gruszke?

Kasiu jaja juz są , ale murzynka nie jarzę:-D:-D:-D

frida to taka rurka do odciągania glutków małej dzidzi, tantum rose to taki roztwór do rozrobienia do higieny intymnej-dwie rzeczy dostaniesz w aptece
czopkina stany niepokju jak dzidzia ma kolki albo wyżynaja sie ząbki, to sie nazywa viburcol czy coś podobnego.
na pleśniawki też w aptece dostaniesz specjalny preparat, mó raz miał, a tu nic nie pdaja , pleśniawki pojawiaja sie czasm na języku albo na podniebieniu.

reklama
dzieki aniu! buziaczki!!
..a o murzynku wspomnialam tak przy okazji, bo jak przeglådalam strony natrafilam na nasze opowiesci o nieszczesnych doswiadczeniach kulinarnych sprzed lat - Twoj murzynek i moja dwukolorowa babka piaskowa!!:-D:-D
..jak mija Ci dzien? ja siedze na necie. szukam jakiejs fajnej komody (takiej w klasycznym i eleganckim stylu - ja i J.lubimy takie rzeczy). chce dla Dzidzi na ciuszki i takie tam - zeby wszystko miec pod rekå..wiec musi byc troszke wieksza..no ale to oczywiscie nielatwa sprawa..wybor taki troche kiepski..:dry:

Do góry