reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Tampeza apetycznie wyglada twoja salatka na slodko:tak:
napisz tylko czy piers gotujesz tylko w soli i czym przyprawiasz salatke :-)

matko glodna sie robie :szok: dzis nic nie jadlam bo wszystko mi zbrzydlo :sorry2: a teraz JESCCCCCCCCCCCCCCCCCC

reklama
de spac dziewczyny, jutro z rana znowu do przedszkola, troche to meczace, bo tylko w srody siedzimy w domy, a tak caly tydzien sie szlajamy.
Dobranoc

dobranoc
195ni.gif
, ja jeszcze troche posiedze na pogaduszkach;-) na BB

W pn i czw do przedszkola otwartego, zawsze tam siedzimy jakies 4 godziny, spiewamy piosenki, jemy obiad i mala bawi sie z dziecmi. Jedna wizyta kosztuje 20 koron

hej dziewczyny:-)

u nas na pomorzu beznadziejna pogoda, ale poprawiamy sobie nastroj innymi sposobami,,, dzisiaj kupilam malej pierwsze porzadne buty, bo tak naprawde to zaczela chodzic max 2 tygodnie temu tak bez trzymania, wiec nie widzialam sensu wczesniej kupowac jej butow. Oczywiscie miala takie do wozka kozaczki, ale to nie nadawaly sie do pierwszych biegow.... Kupilam jej firmy Bartek, bo zaplacilam tylko troche drozej niz w innych sklepach w centrum handlowym, a przynajmniej powiedzialy mi dokladnie czym sie kierowac przy kupnie butow takiemu maluchowi. Malej tez sie buty spodobaly i od razu zaczela w nich chodzic po calym sklepie. Nie miala problemow z nimi, wiec postanowilam ze zaplace to 30 zl wiecej i wzielam jej.

Poza tym w ciagu dnia bylam w hipermarkecie, jak jeszcze duzo ludzi nie bylo to fajnei bylo sobie tak polazic i popatrzec na polskie produkty i kupic sobie np. moje ulubione nalesniki z serem. Zazwyczaj robie sobie sama w domu, ale znalazlam taka jedna firme, ktora robi najlepsze jakie kiedykolwiek jadlam, wiec dalam sobie spokoj z moimi:tak:

A poza tym to wypoczywam duzo, mam sporo czasu tylko dla siebie, bo mala spedza duzo czasu z dziadkiem, co jej sie bardzo podba (moj tata to straszna gadula, wiec sobie gaworza calymi dniami). Poza tym ktore dziecko by nie lubilo jakby cala uwage im sie poswiecalo. Ja sobie czytam polskie gazetki i zajadam sie sernikiem:-) troche szaro za oknem, ale co tam - przyzwyczailam sie juz do tego w Norwegii:-D

Czytalam troche wczesniej, ze ktos pytal o farbowanie wlosow w ciazy, ja robilam sobie pasemka w 3 miesiacu ciazy oraz 3 tygodnie przed porodem. Nic mi nie bylo, dziecko tez zdrowe, a nawet powiem ze kobieta powinna sie zadbac jak jest w ciazy dla lepszego samopoczucia oraz dlatego ze po porodzie na poczatku nie bedzie na to czasu. Jednak zajmuje to 3 godziny, a dla niemowlaka to sporo czasu bez piersi. Mozna odciagnac, ale to juz nie to samo....

Jedna dziewczyna z Rosji powiedziala mi, ze jak ja obetne wlosy w ciazy to dziecko bedzie miec kiepskie wlosy bo czerpie dane z dna wlosa:-D nic jej juz nie wspominalam ze mam zamiar farbowac:szok:

Witaj Agathe fajnie ze wypoczywasz, dziecko zadowolone a to najwazniejsze. U nas tez pogoda do kitu, dzis prawie caly dzien padalo i okropnie zimno.
Niezle przesady z tym obcinaniem wlosow.
Ja chyba mam jakis kryzys II trymestru, jestem okropnie zmeczona, zasypiam wrecz na stojaco, a mala dzis na zlosc zrobila pobudke o 5.30:szok:. Moja jeszcze nie zaczela chodzic sama, dwa kroki byly w zeszlym tygodniu i kilka we wtorek i dalej cisza, ale chyba znowu jej sie przytylo, ledwo moge ja podniesc.

reklama
Fajnie , że sa takie otwarte dni w przedszkolu , super:-D
my wczoraj dostalismy pismo , że cezary został przydzielony do przedszkola i mze iśc od maja, szkoda, ze to nie jest te przedszkole za ściana:-(
ale dojazd spoko , tylko mi byłoby wygodniej , jeszcze musze sie dowiedziec czy musze od maja bo na razie to nie chcę , wolałabym jeszcze z nim jak najwięcej przebywac , zreszta zobaczymy , jeszcze nie zwonilismy tam.

Do góry