reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
hej Dziewczyny!! mam komputer - wzielam lapa od J. i chyba pozwoli mi go zostawic w domu.. :) u mnie byla dzisiaj przepiekna pogoda ale ja przesiedzialam w domu - za wyjåtkiem wyjscia do hotelu i sklepu.. haftowalam (Lila ja wlasnie krzyzykami haftuje!! :-)), pozatym dokonywalam ostatnich w internecie (ale za to duzych) zakupow dla Dzidzi - lozeczko, krzeselko do karmienia i inne.. jutro wybieram sie na basen, w czwartek z J. do Kristiansand - odebrac TV z naprawy, a po drodze do urzedu zarejestrowac sie jako ciezarna (w zwiåzku z pozniejszym macierzynskim)..

fajnie agata ze do Nas wpadasz! przynajmniej nie bedziesz w tyle z tutejszymi tematai i mniej do nadrobienia.. ja tez - jesli bede mniej pisala, to przynajmniej postaram sie Was babeczki na biezåco czytac.. :tak:

ana79. wroce do tematu sprzed 2dni.. bylo o decoupage`u. jak juz pisalam ja lubie takie elementy starego stylu.. wogole to mam wizje wlasnego domu - lubie mieszanke stylu czystego, nowoczystego, z elementami starymi lub folkowymi..taki styl romantyczny.. pisalas ze podobalo ci sie cos norweskiego.. wiesz - ja uwielbiem te ich skrzynie (chcialabym miec takå!! starå..:rolleyes: w tradycji - dostawala je kazda nowonarodzona dziewczynka - dlatego skrzynie så opisane - imiona, a potem przy jej zamåzpøjsciu wkladano tam posag.), meble, a nawet zastawe malowane w specyficzne kwiaty. to sie nazywa "rosemaling". dla zainteresowanych Rosemaling: Norwegian Decorative Painting

dobrej nocy Dziewczyny!! buziaczki!

no powiem ci , ze ja tez lubie taki styl , no ale do tanga trzeba dwojga i nasze mieszkanie w PL wyglada jak wygląda:rofl2::crazy:
a ostatnio jak tak marzymy sobie z M o domku na wsi , to nawet zaadoptował mój pomysł z kominkiem , lekki kompromis;nowoczesny ale wykładany kaflami w starym stylu, robinymi ręcznie w Zakopanym.:-DPIEKNE RĘKODZIEŁO , ZRESZTĄ FOLK JEST SUPER.

KAFLARNIA Wiktor Polak - Piece kaflowe, manufaktura

PATRZAŁAM NA TE SKRZYNIE , NO ROBIA WRAŻENIE, W BERGEN WIDZIALAM SKLEP Z TAKIMI RZECZAMI , NO I TE SWETERKI NA DRUTACH TEZ BYŁY:)

03%20HM%20PRO%20Catherine%20Coy.jpg
O TAKIE SKRZYNIE CI CHODZI?

U NAS TEZ TEMU SLUŻYŁY....i sie zużyły;)
bo w PL co zagraniczne to zajebiste , dla mnie to chore !

A JAK DZISIAJ SPĘDZIŁYŚCIE DZIONEK?
LILKA U WAS JESZCZE ŚNIEG....:szok:

Ana co u mnie stopnieje snieg i mam nadzieje na wiosne to snieg znowu pada :baffled:
porazka
narazie znowu topnieje i znowu mam nadzieje :happy:
dlatego ta twoja zielona trawa mnie zdziwila bo myslalam ze w bardziej snieznym rejonie mieszkasz:happy:

Kasiu ale ci zazdroszcze ze mozesz sobie wyszywac
uwierz ze po porodzie jeszcze znajdziesz czas ale po drugim zapomnij
ja tam mowie ze haftowac to zaczne spowrotem na emeryturze :-p:-p:-p

ja sobie obejrzalam jakis serialik i chyba smyram pod prysznic i spac
ale jakos mam leniaaaaaa...:zawstydzona/y::-p

No jak tam mauski , co tam porabiacie?
my właśnie wróciliśmy ze spacerku, słonko lekko schowane, ale nie jest źle:tak:
teraz ślęcze nad obiadkiem i robie na raty:szok:
miałam nadzieje , że ktos tu zajrzy....
no , ale trudno.pa
emocje10.gif

reklama
hej jestem!! :)
dzisiaj mialam taki troche nerwowy dzien..kupe telefonow w sprawie pracy (zalatwiam mojej kuzynce i jej chlopakowi na lato).. J. zaalarmowal rano zeby sie dowiadywac i organizowac a i tak przy koncowce dnia - kiedy mam za chwile dzwonic do PL i mowic co i jak - zostalam o niczym - wciaz brak konkretow! :wściekła/y:
pozatym bylam na basenie, w drodze powrotnej zajechalam do fryzjerki i umowilam sie na przyszlå srode na permanentne prostowanie i podciecie wlosow.. slyszalam ze to mity ze nie mozna nic robic z wlosami w trakcie trwania ciåzy - no moze lepiej nie ryzykowac na poczåtku ale potem to juz podobno nie ma wiekszego znaczenia.. co Wy o tym wiecie?
jutro mialam jechac do Kristiansand, niestety po raz kolejny moj Mily oswiadcza ze sie nie uda.. juz mu powiedzialam zeby choc przynajmniej do tutejszego urzedu - musze wkoncu zlozyc podanie o macierzynskie.. i tyle (po krotce) co u mnie..

ania - swietne te piece! tez tak chce!! :tak: pokaze J. - zobaczymy co powie.. a skrzynie? - tak - mniej wiecej cos takiego..moze tylko z polokråglym wiekiem i takå bardziej turkusowå.. zresztå jak zobacze to bede wiedziec! :-) np. na posciel bym miala..:rolleyes: J. obiecal ze kiedys,kiedys..

Do góry