reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

witaj iwi :)
ja tez rodzilam w wejherowie, i ni byloby na co narzekac, gdyby nie to,ze strasznie cisna na porod silami natury... mnie na porodowce meczyli przez 6 godzin, w tym 3 godziny bylo juz pelne rozwarcie i brak postepow akcji porodowej az sie zdecydowali na cesarke...okazalo sie ze mlody byl za wielki i nie byllo szans zebym go urodzila sama....ale lekarz na izbie przyjec tego nie dopatrzyl, wg niego mial wazyc ok 3600, a bylo 4570 :szok:bylam tak wyczerpana ze zasypialam miedzy skurczami :-D a pod prysznicem na porodowce tez zasnelam i spadlam z pilki :-D bo dali mi ta wielka pilke do gimnastyki na ktorej siadasz i sobie skaczesz, i jak tak sobie skakalam troszke i zasnelam :-D ale opieka w szpitalu pierwsza klasa :-)
Mysmy sie przeprowadzali jak Szymek mial 5 miesiecy co prawda, ale to byla jedna z przyjemniejszych podrozy, bo ciagle spal, przerwy byly na cyca i zmiane pieluchy :-)
P.S fajny taki prezencik na swieta w postaci bobaska :-) powodzenia :-)

reklama
Gugula ja teraz Maciusia tez w WEJ. i to samopilka prysznic ,a le u mnie raz dwa poszlo ...no a to juz taki szpital , ordynator to jest chory jak słyszy cesarka!~~ja tez zadowolona....mega !!!
no ale waga niczego sama:)wow kawal chlopa ! gratki!

YouTube - Last Christmas - Taylor Swift

2zf5ybq.jpg

w święta Bożego Narodzenia najpiękniejszych snów spełnienia i miłości, i radości, w Nowym Roku życzliwości i wspaniałych chwil radości. bo Boże Narodzenie to święta, gdy każdy o kimś pamięta, więc nie zapomnij przypadkiem podzielić się ze mną opłatkiem…

wesolych, radosnych i spokojnych swiat.
taka bylam zabiegana ze nawet nie mialam czasu wejsc na bb. dojechalismy bez problemow w zeszly wtorek, byla straszna sniezyca jak juz jechalismy do domu i tiry stawaly na obwodnicy, ale jakos dalo rade. teraz codziennie jakies zakupy, wyprawy do miasta i oczywiscie pilnowanie moich troli. jedno zmajstruja, czlowiek zacznie po nich sprzatac, a one w tym czasie nastepna rzecz psuja. babci wszystkie sciany w salonie pomalowaly swiecowkami ostatnio, do tego serwetki i kanapy. oj mialam szorowania:)

witaj iwi :)
ja tez rodzilam w wejherowie, i ni byloby na co narzekac, gdyby nie to,ze strasznie cisna na porod silami natury... mnie na porodowce meczyli przez 6 godzin, w tym 3 godziny bylo juz pelne rozwarcie i brak postepow akcji porodowej az sie zdecydowali na cesarke...okazalo sie ze mlody byl za wielki i nie byllo szans zebym go urodzila sama....ale lekarz na izbie przyjec tego nie dopatrzyl, wg niego mial wazyc ok 3600, a bylo 4570 :szok:bylam tak wyczerpana ze zasypialam miedzy skurczami :-D a pod prysznicem na porodowce tez zasnelam i spadlam z pilki :-D bo dali mi ta wielka pilke do gimnastyki na ktorej siadasz i sobie skaczesz, i jak tak sobie skakalam troszke i zasnelam :-D ale opieka w szpitalu pierwsza klasa :-)
Mysmy sie przeprowadzali jak Szymek mial 5 miesiecy co prawda, ale to byla jedna z przyjemniejszych podrozy, bo ciagle spal, przerwy byly na cyca i zmiane pieluchy :-)
P.S fajny taki prezencik na swieta w postaci bobaska :-) powodzenia :-)

Słyszałam że tam cisną na naturalny i czekają jak najdłużej i tego się tez boje. Nadal z mężem czekamy, bo Franek uparciuszek się nie spieszy. Mąż przyjechał na poród na szczęście szef w pracy dał wolne i że nie musi przyjeżdżać w określonym terminie, ale czuję się jak na bombie zegarowej.
A wyjazd planujemy w lutym, bo mamy już dosyć tej rozłąki chociaż przeraża mnie podróż z tak małym dzieckiem.
Chciałam Wam wszystkim życzyć szczęśliwego Nowego Roku, aby był jeszcze lepszy niż ten co minął

iwi, nie martw sie, pewnie w kazdym szpitalu wola jak kobieta rodzi naturalnie- wiadomo, chodzi o koszty...ale jesli chodzi o opeke to nie ma na co narzekac :) chociaz powiem Ci ze jak tak sie zastanowic, to teraz uwazam,ze za szybko wypisali mnie do domu...po cesarskim cieciu wyszlam po 2 dniach...i gdyby nie to,ze akurat byl weekend i maz byl w domu, ton ie wiem czy bym dala sobie rade, ledwo sie ruszalam...wtedy wiadomo, cieszylam sie ze bede w domu, ale tak na chlodno to uwazam ze za wczesnie bylo...poza tm mlody mial spory spadek wagi po urodzeniu (z 4570 spadl na 4100) i do tego zoltaczke fizjologiczna, ale dosc mocna i polozna nam powiedzial pozniej,ze nie powinni nas wypuscic tak szybko... wiec mieszane uczucia... ale wiekszosc osob jest zdeydowanie zadowolonych z wejherowa :-)i gdybym miala rodzic drug raz w pl, to pewnie tez byl rodzila w wejherowie znowu mimo wszystko :)

ja rodzilam pierwsze wredłowie i po cc wyszłam po 5 dniach i tez oki z opieki , jestem w szoku gugula , drugie w wejh.silami natury opieka rewelka mistrzostwo swiata ,ale każdy musi sam zdecyowac bo opinie jak charaktery sa rozne ale jestem zadowolona:)
nie martw sie na zapas, dasz radę:) powodzonka:)

Witam po długiej nieobecności :)
Nie było mnie bo czasu nie miałam, byłam w Pl a tam to zawsze lepiej jest pogadac z rodzinka niz siedziec przy komputerze a teraz to mój Kamil mi tyle czasu zajmuje ze hohoho.. Jest taki ze cały chce żeby sire z nim bawic i pokazywac nowe rzeczy :) Heh taki fajny teraz jest :) Aż chce się go schrupać :)
P1100207.jpg

A chciałam życzyć Wszystkim przyszłym i obecnym mamusią udanego i szczęśliwego Roku 2011 :-)
No i oczywiście miłego dzionka i pysznej popołudniowej kawusi :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry