reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

witam kobitki
Testu nie robiłam nie musiałam niestety dostałam okres spoznioy tydzien ale jest :( moze teraz się uda jak tylko moj przyjedzie !!! Bo my nadal same siedzimy ale dobrze że mozna wyjsc a dwór na chwilke przynajmiej. Moja na szczescie jest na razie zdrowa- odpukac w niemalowane. życze zdrówka wszystkim chorym dzieciuszkom i cierpliwości dla mam :)

reklama
Fiatuszek, to bedziemy sie rowno o dzidziusia starac :) ja tez juz mialam nadzieje,ze tym razem bedzie, ale tez dostalam okres....tylko ja nawet nie jestem w stanie nigdy stwierdzic, kiedy powinnam dostac, tak bardzo mam nieregularne :/ i mam takie cykle po ponad 40 dni nieraz, i juz sie nastawiam,ze moze tym razem dzidzius, a tu nagle okres sie pojawia...przy Szymku to przez to chyba z 10 testow robilam :D

Beatris, ja tez mysle,ze mozesz Kawke slabiutka sobie wypic...Generalnie,z tego co pamietam ze szkoly rodzenia, to nie powiino sie rozpuszczalnej pic, sypana od czasu do czasu nie zaszkodzi ;)

Maniula, jak tam Mala? lepiej troszke?

gugula kup sobie w PL jak będziesz albo niech ktoś Ci przyśle tabletki ziołowe castagnus CASTAGNUS, 30 TABLETEK - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl
lekarz mi je polecił bo u mnie cykle strasznie nieregularne się po ciąży zrobiły
ech dzisiaj jakiś zdołowany dzień mam , muszę sobie chyba jakiejś koleżanki na miejscu poszukać żeby się na plotki umawiać ;) , chociaż to pewnie wpływ pogody bo leje od rana a Kuba mi coś spać ostatnio nie chce

Gugula ja ci kibicuje i trzymam kciuki,Fiatuszek tobie również i innym starającym się tez :tak::tak::tak:Martyna ma jak na razie tylko katar ale za to mega,cos pokasływała rano ale to raczej od kataru bo później już nie,w dzień kochana i nawet nie marudna za to nocka szykuje mi się znowu do bani,już się obudziła i płacz bo ona nie chce w łóżeczku więc spi u mnie w łóżku,znowu będzie kopać i szczypać

A w ogóle to litwinowi co mieszka pod nami od rana wybijałao szmbo tzn.on podoobno walczył od 2 w nocy z tym ale mnie dopiero powiedział sąsiad z góry około 13,no dekiel ten litwin bo ja w tym czasie włączyłam pranie,zmywarkę i inne duperele a woda się lała ale jego sprawa gorzej z nami siku trzymałam chyba ze 3 godziny,w końcu zrobiłam ale bez spuszczania wody,młoda tez wykąpałam ale korka z wanny nie wyjmowałam,młody z grubsza sprawą poleciał do znajomych ale ile tak można żyć :szok::szok::szok:okazało się że to jakies główne szmbo i wina jest niby komuny pół dnia robili i miło być oki ale wieczorem włascicielka zadzwoniła do nas że ciągle wybija i żeby nie używać nic,jutro rano posram się w gacie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Maniula, macie dla Martyni nocnik, to moze Wam sie teraz wszystkim przydac :p Moze przy okazji mala podlapie do czego sluzy :D

Ja juz mialam nadzieje,ze mlody wydobrzal,bo apetyt prawie wrocil, a wieczorem takiego puscil pawia, ze mi pol dywanu biedny zarzygal....i mnie przy okazji i wszytsko w promieniu metra chyba...ale nie wydaje mi sie,ze to od choroby, szybciej jakby mu cos na zoladku zostalo, podejrzewam skorke od parowki :/ mam nadzieje,ze jutro obejdzie sie bez takich rewelacji....Ale wierzcie mi lub nie, jzu tylko z grubsza wyczyscilam, a moj szanowny malzon pral dywan i myl podlogi, to od razu wykorzystalam i kazalam cale mieszkanie przeleciec :D

AniaSm, dzieki, jak bede w polsce to na bank zobacze te tabletki :) mowisz,ze pomogly? bo u mnie to juz masakra jakas....Ale ja od zawsze mialam tak, przy tabletkach anty chcac nie chcac bylo regularnie.....i tak bede sie do gina wybierac,wiec pewnie porusze ten temat :)
Masz racje, czasem taki dolek dopada,ze dobrze z kims pogadac....ja to sie bardzo ciesze,ze mam tu kilka Polek, z ktorymi mozne pogadac :)

Ide sie kapac bo smierdze jak rzyguś ;) dobrej nocy :)

No to Maniulka do wiaderka jak dawniej robili :) hihihi.
Wiem jak to jest jak wybija. Jak mieszkałam w Holandi to nawet na 10 piętrze wybijało masakra.
Gugula to powodzonka mam nadzieje że sie nam uda wkoncu :). Miłej nocki.

Maniulka, jak tam? macie wode czy dalej musisz wstrzymywac? :-D Moze Ci Martynia pampersa pozyczy ;-)

A moje dziecko dzis o 7 sie obudzilo juz, wiec mamy dzis dlugi dzien...ale to chyba przez to ze wczoraj spal 2 razy w dzien... ciagle bez auta jestesmy, wiec odpada pojechanie gdziekolwiek, chociazby do sklepu, a wyjscie na ploty nie wchodzi w gre, bo mlody kaszel ma jeszcze a ja smarkam, i nie chce zarazy rozsiewac :-)..Wiec jestesmy skazani na siedzenie w domu....i to az do 19:30 sami, bo Krzysztofek nadgodziny robi...

chyba cos sobie z tych nudow upieke :-D

Witam:-)
U nas nocka super małą wstała jak zadzwonił mój budzik czyli po 8 :-)
Gugula przyjechała jakas ekipa rano i cos grzebali na dworze w kanalizie teraz patrzałam to już ich niema ale czy zrobili nie wiem :confused:chyba będę musiała od tej Martyny wziąć pampersa :-D:-D:-Dbo on to maja ruchy
A mój dzisiaj to nie wiem czy ma nadgodziny czy nie,ale pewnie nie

reklama
Ale sie wyspalam :-) Szymon oczywiscie standardowo znsnal juz po 11 (swoja droga to nie wiem co mu sie pomieszalo, zawsze chodzil spac kolo 14, ale ostatnio to juz przed 12)...A ja wykorzystalam i razem z nim w kimono, i tak 2 godzinki prawie pospalismy :-) mam nadzieje,ze wiecej juz dzis nie zasnie, to go poloze normalnie o 20 spac, bo jak wczoraj spal mi 2 razy, to o 22 dopiero....

Wiecie juz co pieke? :-D wymyslilam sobie placek drozdzowy z dzemem (w roli dzemu powidla sliwkowe)

Maniulka, mam nadzieje, ze naprawili i nie musialas jednak korzystac z pampersow :-D

Do góry