reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Martycha wcale nie spała w dzień:szok::szok::szok:ale godzina 20 i odpłynęła dosłownie,wiecie co w dzięń jej przeszło i uspokoiła się po kupce nie wiem już sama czy jej czasami brzuszek nie bolał,wczoraj kupki nie robiła ale u nas się to zdarza,mnie cos pobolewa brzuch normalnie jakbym jakies skurcze miała może cos nam zaszkodziło,te norki starocie sprzedaja może nie popatrzałam na cos:szok:mam nadzieję że już będzie ok
Ania może go denerwowała ta masć a to taka dla maluszków była,nie jakas za mocna????
Ale ci dobrze winko :-p:-p:-p

reklama
Hej dziewczęta!

Witam się zmęczona, niewyspana i przysypiająca nad kubkiem kawusi. Chcecie? :-)

images

Jak tam Wam mijał dzionek wczoraj? Nie miałam czasu Was poczytać.

Boooże, jestem tak padnięta, ze szok!!! :szok::szok::baffled::nerd::nerd::nerd::nerd: Wczoraj ledwo stałam w sklepie, i jeszcze 5 minut przed zamknięciem jakaś baba zaczęła szukać w stercie dzbanków jednego o najbardziej niebieskim odcieniu!!! :szok::szok::angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Całe szczęście, ze M. mnie zabierał, bo na zaden pociąg bym nie zdążyła, nie mówiąc, że autobusu juz zadnego nie miałam tak późno. :baffled: Mówię Wam, to jest takie denerwujące, jak ludzie przychodzą 5 minut przed zamknięciem, i nawet się nie spieszą, nie obchodzi ich, ze ktoś może się spieszyć na autobus, pociąg czy coś... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::oo::oo::growl::growl::growl:

Dziś w pracy do 20, jutro do 18, potem niedziela wolna i znów prawie cały tydzień. Ogólnie jestem zadowolona z pracy i cieszy mnie kontakt z ludźmi. :-D:happy2: Ale nie 5 minut przed zamknięciem. :-D

3dc cyklu dziś, mam nadzieję, że brzuch da mi spokój... Bolał jak cholera wczoraj. No i troszkę mam doła, bo tyle dzidziusiów dookoła, albo pięknych brzuszków... Jeju, jak ja bym chciała być mamą...

Jojob - dzięki, kochana! Mam nadzieję, ze uda nam się znaleźć chatkę zanim ja będę w ciąży! :tak: I taką nie do remontu, bo to jednak czas, kasa, sporo roboty... Tak więc teraz czekamy na rozwój wypadków. :tak: A jak tam Tobie dzionek mija?

Ania, Maniulka, Ela, Beatris i wszystkie mamusie - miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Witam sie piatkowo i Zobacz załącznik 286492

Mala dzisiaj tez w domku! Moze chociaz troche ten katar jej "zejdzie"!

Mary-beth dzieki za kafke!;-):-D A co do "ostatnich klientow" to rozumiem cie doskonale! Niektorzy po prostu sa bezmyslni ale sa tez i tacy ktorym sie wydaje, ze skoro on jest klientem to ma do tego prawo!Gdyby jednak ludzie chociaz troche zwracali uwage na to ze osoba za lada to tez czlowiek...:confused2: No ale dobrze, ze twoj m. ma mozliwosc aby cie zawiezc do domu! Milego dnia w pracy i oby szybko zlecialo! Chociaz teraz "blizej swiat" wiec pewnie troche zamieszania bedzie w sklepach!

Ania a wy to na Swieta do PL? Nie ma to jednak jak zakupy w Polsce, chociaz my zima to rzeczy welniane uzywamy a wiadomo, ze tego w PL niet. A jak chodzilam po sklepach w PL i pytalam o welne to patrzyli na mnie jak na Alfa!

:-):-):-)

Hey Kobietki okładam piersi kapustą tak jak pisała Maniulka.. Ale i tak boli, wiec dziś jadę do lekarza.. Myślałam o odciąganiu mleka i podawaniu go Kamilowi w butli co wy na to??
No a ja dziś padam, Mały nie spał całą noc, chodziłam z nim, bujałam - masakra normalnie.. :-( Przydałby się ktoś do pomocy :no:
Teraz śpi już 10min a ja korzystam i jem kanapkę..

mary-beth dziękuję i również życzę miłego dnia..
Wszystkim mamunią na forum zycze miłego i pogodnego dzionka :*

Beatris dzieki i wzajemnie! Jak najbardziej mozesz odciagac! Tylko pamietaj o zasadzie im wiecej sie odciaga tym wiecej sie produkuje! Ja tez jak czulam ze mi piersi twardnieja od nadmiaru a Mala wtedy np. spala to odciagalam tylko troszeczke aby mi piersi zmiekly. Mleko mozesz zamrozic jak masz pojemniczki tylko napisz date. Bo jak dobrze pamietam to odciagniete mleko w lodowce chyba 24h moze stac. A do tego zamrozonego jesli jest malo mozesz "dolac" odciagniete i zamrozic. Tylko lepiej zeby nie bylo miedzy nimi duzych odstepow czasowych. jeszcze troche i laktacja sie unormuje! Z odciaganiem moze byc trudno jesli Malenstwo caly czas na rekach, ale ja Mala kladlam na sofie i lezalam obok niej odciagajac mleko. Mam taka ksiazke polskiego "terapeuty" i tam jest pokazane jak dzidzia na mamy/taty kolanach na brzuszku lezy. Tez tak mozna sprobowac bo mozna delikatnie je wtedy kolysac no i na chwilke zwolnic rece. Niestety, aby Dzidzi "dogodzic" to czasem naprawde trzeba troche pokonbinowac, "posluchac" roznych sposobow i "wypracowac" wlasna metode. To powodzenia u lekarza i kciuki za Malenstwo!

Hej!

Klikam z pracy. Jeszcze 2 h i do domu! Maaaatko, padam na nos!!! :baffled::szok::szok::baffled: Ufff, obym jakos dostala do konca...

Dol jak 150 dzis u mnie... @ sie wlecze jak flaczki - juz bym chciala, zeby sobie poszla... Do tego mialam sen - ze rodzilam dziecko!!! :szok::szok::confused: Ale to byl wczesniak i okazal sie chory... :-:)-:)szok:

Beatris - mam nadzieje, ze z Twoim malenstwem bedzie coraz lepiej i ze da Ci jednak odsapnac choc chwilke w ciagu dnia!

hello
u mnie też ostatnio Kuba zajmuje sporo czasu :tak: i w ciągu dnia ledwo udaje mi się zajrzeć i poczytać co u was , chyba zaczął mu się jakiś etap bliskości bo nie mogę się nigdzie bez niego ruszyć :szok:
Beatris Kuba też nie chciał spać w dzień więc kupiliśmy huśtawke ,dzięki temu mieliśmy przynajmniej jedną drzemkę 1,5h :tak:
Mary beth dobrze że pracujesz to przynajmniej możesz głowę zajać innymi myślami ;-) no i głowa do góry @ w końcu minie :-)
JojoB jedziemy na święta bo tutaj to nie to samo :tak: ,w tamtym roku zostaliśmy no bo Kuba miał ledwo 3 tygodnie , ale strasznie mi brakowało moich rodziców i brata z rodzinką :tak: , choć tutaj była cała rodzina mojego to niestety to nie to samo

u nas nocka dużo lepsza niż poprzednie i mam nadzieje że tak już zostanie , dzisiaj spaliśmy do 10 30 :szok::szok::szok::szok: normalnie nie mogłam uwierzyć jak patrzyłam na zegarek :-)

Hej!

Mam nadzieję, że u Was miło mija weekend. Ja dziś do pracy i dzień jakiś do d***... :baffled::baffled::confused::-( Pada, wieje, zimno... 4 dc i jakoś mi nie halo.

Kawka nieodzowna, bo ciągle niewyspana jestem. Więc i Was częstuję! :-)
images
:-):-)

Miłego weekendu Wam życzę! :happy2:

reklama
Witam sie niedzielowo...Zobacz załącznik 286902

Mala sama zagonila sie do lozia, wiec chwilka "spokoju"...
Jakos nigdy nie mialam serca do niedziel. Trudno w ten dzien cos wiekszego zaplanowac bo zaraz poniedzialek...

A i tutaj puuusssto...!

MamuniaKubunia daj znac jak wasze przygotowania do "wyprawy za morze"!

Beatris mam nadzieje, ze wizyta u lekarza troche pomogla i czy Kamil juz przychylniejszym okiem patrzy na butle!

Wszystkim zycze milo-leniwej niedzieli!

Do góry