reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Cześć dziewczyny!!
Przepraszam że tak nic nie zaglądam ale u mnie nastał czas "wszystkiego brak" brak snu , czasu, chęci itp. i itd. Chyba mnie jakaś chandra jesienna łapie:-(
Mały mi daje popalić nocami łóżeczko go parzy oj bardzo, Maniulka podobnie jak u ciebie zmęczony jak diabli na rękach śpi a położe do łóżeczka ryk i tak w kółka całą noc ręce opadają.... Znachor przepisał mi jakiś kremik dla małego i pomaga na policzki, widzę że mniej go swędzi:-) choć jedna pociecha.
ooooo już wyje całe 10min spał:no:
Lece spróbuje jeszcze później może uda mi się was nadrobić pa
mój nie chciał wogóle spać w ciągu dnia i kupiliśmy huśtawkę z FP i dopiero zaczął w niej zasypiać więc przynajmniej raz dziennie go wkładałam i miałam min godzinkę z głowy ;)
teraz śpi 2x 30min więc też nie za wiele ale lepszy rydz niż nic ;)

JojoB no niby masz rację że jest masa naciągaczy ale cała akcja jest zorganizowana przez koleżanki tej dziewczyny więc myślę że to prawda , poza tym staram się wierzyc w ludzi
Kasia zawsze możesz kupić kaszkę od 4 miesiąca i dosypywać miarkę lub 2 do mleka ,ona pewnie tak kiepsko śpi bo się już nie najada (przynajmniej tak mi się wydaje)

Ostatnia edycja:
reklama
Ela - u nas tez byly przeboje z tym spaniem Malej, ale na dzien dzisiejszy to jakos nie pamietam o tym, do tej pory kiepsko sypia, ale ja sobie tlumacze ze to juz tak musi byc i jak bedzie starsza (moze jak pojdzie do szkoly hehe) to zacznie sypiac cale noce :-D

A ja Wam powiem dziewczyny ze chyba zwariowalam bo juz chce drugie dziecko :szok: Maz tez, aczkolwiek troche sie boi, ze mu w depresje popadne przy dwojce :-D

Jojo ale to bez tego proso tez moge robic? Bo u nas tego nie ma, a do miasta sie na razie nie wybieram....

Aniu ja nie karmie jej wcale modyfikowanym mlekiem, a sciagac mojego nienawidze, wiec narazie wole cos na bazie wody jej dawac.

Dostala juz 2 dni marchewke, ale od tej pory kupy nie robi wiec dzis marchewki nie bedzie a jablko, mam nadzieje ze ja cos ruszy, chociaz nie dolega jej nic, bo brzuszek miekki.

Wczoraj sobie siedzialam przy stole i jadlam pierogi ruskie, a Mala na lezaczku i ja marcheweczka karmilam, mowie Wam jaka radosc :-D nie moglam sie doczekac momentu az zaczniemy razem jesc i przestanie mi sie drzec z wyrazna mina ''daj mi trocheeeeeeeeee :-D

Kasia te havregryn to platki owsiane no i one chyba z glutenem i w przepisach od 6 mies.
Ale w przepisach jest ze mozna samemu taki domowy ris, maisgrøt zrobic z wody i z rismel albo maismel (ichnie maki) bo te bez glutenu. Nigdy nie probowalam bo mi sie to dosyc ekstremalne wydawalo (woda+maka swietne do klejenia np.plakatow). Jak sie odwazysz to przepis moge przeslac...

A to co ci przeslalam to po prostu zamiast mleka to wody troche wiecej...

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane!

Przepraszam Was serdecznie, ze tyle mnie nie było. Miałam okropne te parę dni. Miałam straszne problemy z brzuchem - bóle takie, że po nocach nie śpię... :no::baffled: We wtorek nad ranem wszystkie emocje i nerwy mi puściły i zatestowałam z wynikiem oczywiście negatywnym. :no::baffled::baffled: Było za wczesnie na test, a ja byłam taka wściekła na siebie, ze nie wytrzymałam... :baffled: A teraz nie testuję, dopóki nie minie kilka dni - tyle mnie to nerwów kosztuje, że się nawet nie spodziewałam... Nie odliczam dni, a jak przyjdzie czas i nie będzie @, to zatestuję.

Starałam się Was czytać, ale z tych głupich emocji i zmęczenia nie dawałam rady. Dziękuję Wam za troskę i przepraszam, ze nie klikałam!

Mery - Beth - a czesto mialas takie cykle ze przed miesiaczka mialas takie bole? Bo wiesz, jak az spac nie mozesz, to nie wiem, jejku, moj ginekolog profilaktycznie by mi hormony zalecil, progesteron, w celu ewentualnego utrzymania ciazy, bo wiesz, organizm moze walczyc z ''cialem obcym'' i stad moga byc te bole, no chyba ze to przedmiesiaczkowe, sama nie wiem, a jak 5 miesiecy juz probujecie to chyba znasz swoje cialo na tyle, by ocenic o co chodzi, wiec zrob jak czujesz...Tzn tutaj to za wiele nie zrobisz, tyle zeby na siebie uwazac! Dbaj o siebie, odpczywaj ile mozesz:tak:

Dzieki dziewczyny za te rady odnosnie jedzonka, Jojo w sumie to logiczne - kleik - klej do plakatow, maka i woda :-D dopiero to do mnie dotarlo:-D skad ta nazwa kleik :-)

Ok, ja poki co sie zegnam, bo stanowczo za duzo czasu poswiecam na komputer. Dlatego postanowilam, zey maz jutro jadac do pracy zabral go ze soba....dobrze ze mamy laptopa :-D w ten oto sposob nie bede miala dostepu do netu, czyli wkoncu caly dzien poswiece corci i obowiazkom domowym.....

Trzymajcie sie cieplo, wroce tu pewnie w sobote po pracy ;-)

Mary-Beth wspolczuje bolesci brzuszkowych :-(, czekami i tak na wiesci co i jak jak sie zdecydujesz :happy2:
a fajny watek zalozylas :tak::happy2: ale raczej dobrych opinii o NAV tam nie bedzie :-D:-D;-) jak to nav...
co do kaszek ja dawalam na dzien dobry risgrot ta co sie robiz zmlekiem matki ale lrobilam z woda a pozniej kupowalam z mlekiem juz ze sie wode dodaje tylko , pozniej z wiekiem dostosowanym do innych podawalam inne :tak: nie czailam sie z zadnymi kleikami etc...:no:...a w sumie szybko zaczelam podawac danonki , ktore baaardzo lubila i uczyla sie sama je jesc czyli czytaj po 6 miesiacu ;-)
kasia mozesz malej podawac mus z suszonych sliwek nestle , bardzo pomaga na kupki :tak: Barnets ernæring trinn 1 to akurat jest soczek ale w sliczkach mus tez maja :tak:

yyyyyi zapomnialam :zawstydzona/y: aha...a ze sprzataniem u mnie to masakra tez, wywalic to tak ale posprzatac to nei ma komu :angry: a ja jak wscieklizna wtedy ....najlepiej to ----> :ninja2: :-D:-D:-D:-D:-D
no to u mn iekoneic pory suchej , jeszcze jutro ma byc ok ale od soboty lejeeeeeeeeei to po 20/30 mm:baffled::rofl2: jesieeeeen/antum/høst

Mery - Beth - a czesto mialas takie cykle ze przed miesiaczka mialas takie bole? Bo wiesz, jak az spac nie mozesz, to nie wiem, jejku, moj ginekolog profilaktycznie by mi hormony zalecil, progesteron, w celu ewentualnego utrzymania ciazy, bo wiesz, organizm moze walczyc z ''cialem obcym'' i stad moga byc te bole, no chyba ze to przedmiesiaczkowe, sama nie wiem, a jak 5 miesiecy juz probujecie to chyba znasz swoje cialo na tyle, by ocenic o co chodzi, wiec zrob jak czujesz...Tzn tutaj to za wiele nie zrobisz, tyle zeby na siebie uwazac! Dbaj o siebie, odpczywaj ile mozesz:tak:

Dzięki, Kacha! Ja nigdy tak nie miałam wczesniej - bóle przedmiesiączkowe owszem, ale ten był dużo silniejszy i kłujący w jednym konkretnym miejscu po lewej stronie (jajnik może). :eek: I już się nie powtórzył w takiej postaci - teraz tylko lekkie bóle podbrzusza.

Ale wyskoczyła mi na buźce opryszka dziś! Czuję się jak chora, wiec może to z tego. Ale doradzono mi, żeby uwazać na siebie, bo opryszka przeniesiona na dół może zagrażać dzidzi jesli jestem w ciąży. No, to dla dobra swojego i ewentualnej fasolki, zatestuję jutro raniutko, a jakby co to pognam do lekarza to sprawdzić. :eek::confused:

Mary-Beth wspolczuje bolesci brzuszkowych :-(, czekami i tak na wiesci co i jak jak sie zdecydujesz :happy2:
a fajny watek zalozylas :tak::happy2: ale raczej dobrych opinii o NAV tam nie bedzie :-D:-D;-) jak to nav...

Dzięki, Marta! No, jutro, z powodu opryszki na buźce, będę testowała. Jak wspomniałam wyżej, jesli by się przeniosła na dół, to może być niebezpieczna dla dzidzi, więc testuję, by wiedzieć, co i jak... :eek:

A co do wątku. To zależy - faktycznie NAV działa jak chce, ale jak się im wszystkie papiery złoży, to za długo się na pieniążki nie czeka - jeśli się należą. Oczywiście, trzeba samemu wszystkiego dopilnować i nie czekać aż pracodawca wyśle papiery do NAV (w przypadku macierzyńskiego). Zobaczymy, może dziewczyny będą pisać, to się dowiemy.

Dobranoc wszystkim! Ja padam na buźkę, a lodów mi się chce i M. mi zaraz przywiezie! :-D:-D:tak::tak::tak:

Mary beth trzymam kciuki za jutro rano,
a co do nav to ja mam zwsze problemy , teraz chca zebysmy im oddali 4000 nok bozle naliczyli dagpenger mezowi w marcu!!!!! skur...... jedne....trzeab miec nasze nazwisko zeby takiego pecha miec., oczywista ze napisalismy odwolanie i czekamy jeszcze tydzien na odpowiedz z ich strony ..buhhhuuuu....ale czuje w kosciach ze trzeba bedzie oddac :(((((
dobranoc :)

Hej wszystkim!

Zrobiłam 3 testy, w tym jeden o czułości 10. Wszystkie negatywne... :sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad: Dziś prawdopodobny termin @, więc chyba by nie kłamały...

reklama
Mary tak mi przykro:-:)-:)-(ale może jeszcze nic straconego skoro ciągle niema @ a patrzałas na test po czasie,teraz mi sie przypomniało że u mnie nie było nic widać trochę byłam zdziwiona bo byłam na 90% pewna ze jestem w ciąży więc po 10 minutach wyjęłam test i patrze a tam bardzo bladzieńka kreseczka ale nie widziałam jej wczesnie

Do góry