reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

szwy mam rozpuszczalne i mam nadzieje że już niedługo mi znikną i będzie ok :tak:
niestety moja mama nie może przyjechać , to starsza osoba i dość schorowana i byłby problem z samolotem a z drugiej strony nie chce jej narażać na podróż autobusem 3 dni , na szczęście do stycznia mam tutaj teściową i co prawda marne to dla mnie pocieszenie bo chociaż bardzo ją lubię to jednak to nie moja mama
przykro mi z powodu Twojej mamy , to bardzo przykre
dobrze że masz siostrę i zawsze możesz na nią liczyć :tak: ,
tutaj jest rodzina mojego męża więc zawsze mam się do kogo zwrócić o pomoc
idę się kąpać i lulu bo mały się pewnie obudzi niedługo a jutro idziemy do laryngologa na podcięcie wędzidełka języka , nie wiem jak przeżyje płacz mojego dzięciątka :-( może nie powale lekarza ;-)

reklama
Tez sie przylacze z Gratulacjami! I tak jak wszystkie radza odpoczywac jak tylko Maluszek spi. I to jest bardzo dobre, ze maz ci pomaga bo sie przez to blizsza wiez miedzy nimi zawiaze.Bo ty malenstwo przez 9 miesiecy nosilas wiec z toba wiez to naturalne.A poza tym kazdy tata moze byc dumny nawet ze zwyklej zmiany pieluchy!A co do placzu takiego Malenstwa, to fakt az serce potrafi sie pokroic a ze jeszcze hormony dzialaja wiec kazda swiezo upieczona mama jest zdolna "do wszystkiego"
;-)

gratuluje Aniu, synek sliczny :), ja odliczam czas az moja kruszybke bede trzymala w ramionach :)

powodzenia zycze
dziękuje :-)
nie dziwie się ja też się nie mogłam doczekać i cieszę się że już go mam :-) to cudowne uczucie zajmować się takim maleństwem , chociaż nie powiem strachu troche też jest ale miłość wygrywa ;-)

jesteśmy już po wizycie u laryngologa szybciutko poszło , Kubuś nawet nie zdążył zapłakać jak już było po wszystkim :tak:

Ania no widzisz a tak się bałaś że będzie płacz,a tu taki dzielny chłopczyk ci się trafił :tak:
Asia nawet się nie obejrzysz jak będziesz z Lenką w domu,fakt ze ta końcówka to się dłuuuuuużyyyyy:eek:
A u nas na dobre raczkowanie,normalnie wariacja upilnować jej nie idzie wszędzie lezie,wszystko łapie i jeszcze podciąga się do stania zwłaszcza o taki niski stolik aż strach patrzeć mam wrażenie że sobie zęby powybija :crazy:
Cieplutko u nas dzisiaj było,po śniegu zostało już tylko wspomnienie(i zdjęcie:-)) więc byłam z dzieciakami na długim spacerze

Witam:-)
Wczoraj cały dzień byłam zaganiana,bylismy z dzieciakami w szpitalu na badaniach i u specjalistów i miło się rozczarowałam lekarz super,pobieranie krwi fachowe jedym słowem jestem zadowolona :tak:połaziliśmy trochę po miescie tak przy okazji,zaliczyliśmy Mc donalda,syn by nie przepóscił :-D
Na a dzisiaj jade :-p:-p:-pcieszę się jak głupia tylko jeszcze się nie spakowałam ha ha ja jak zwykle na ostatnia chwile ale tak już mam :-) jak się wyprowadzałąm tu to też pakowałam sie w dniu wyjazdu a przeciez było tego duuuużo
Nocki mamy znowu kiepskie,moze w Pl cos sie zmieni
Chcę wziąć neta z playa tylko własnie laptop nam padł tzn.twardy dysk ale będziemy wymieniać więc postaram się zaglądać :tak:
Dalej nie moge zajżeć do was tam:-:)-:)-(

Witajcie dziewczyny czy moge do Was dołączyć ????
Załuje ze Was tak puzno znalazłam a na BB jestem juz dość długo.
Ciesze sie ze tu jestem bede mogła sie jeszcze paru zeczy dowiedziec o porodzie tutaj o opiece poprostu tego czego niewiem do końca.
Jestem z Kristiansand i własnie dziś suwaczek pokazał 35 tydzien czy jest któraś z Was w podobnym terminie??

Manilka spokojnej podrozy :-) no i zagladaj do nas :tak:
*nie wiem czemu nie mozesz , naprawimy :tak:*
Aga Asia Sm jest kolo Twojego tygodnia :tak:
no u nas wczoraj male komplikacje ale juz jest ok .
ze s;uzba zdorwia przygotuj sie Aga ze raz jest cud miod a raz olweka , no ale mi si ewydaje ze musismy sie nauczyc cierpliwosci czasem :zawstydzona/y: taka jakas nasza narodowa cecha
ale jezeli chodzi i opieke w szpitalu i warunki szpitalne na porodowce czy polozniczym to bajka , takie warunki sa w PL w prywatnych klinikach albo w nowych szpitalach :tak:, jak bedziesz miala czas poczytaj pare stron wczesniejszych :tak: duuuzo tam jest tego bo w zeszlym roku od maja do listopada zawsze ktos rodzil :tak: bylo Nas 6 ciezarowek :-D

Marta - zobacz jak to szybko zlecialo. Ja nawet nie pamietam ze az tak duzo nas bylo:-p

i popieram Marte, tylko ze jesli stron bedzie duzo do czytania a was cos ciekawi, to pytajcie, my wielorodki:-D:-D:-D:-D podzielimy sie wiedza:-)

aaaaaaaaaa i ciezarne rodzace tutaj po raz pierwszy, prosze sie upewnic co do swojej szyjki macicy, ja bylam na ciezki porodzie z sasiadka, ktora miala komplikacje i to powazne oraz ciagna sie do dzisiaj. Lekarz powinien sprawdzic czy szyjka nie jest za ciasna!!! nawet jesli to badanie odbedzie sie juz w szpitalu to upierajcie sie przy tym, takze nawet jesli beda chcieli was odeslac do domu!! Odeslanie do domu nie jest w sobie takie zle jak brzmi, bo latwiej w domu przeczekac czasem nawet i kilka dobrych godzin niz w szpitalu, bo sie dluzy no i u siebie to u siebie,,,,,,,,,,,,,, ale badanie musi byc, zeby uniknac pekniecia szyjki. W tym przypadku lepsza jest cesarka - wierzcie mi!!

reklama
witam po krótkiej przerwie
mam za sobą ciężką noc :-( mały po raz pierwszy dostał kolki i nie spaliśmy z mężem całą noc tylko nosiliśmy na zmianę i lulaliśmy i masowaliśmy brzuszek i robiliśmy wszystko co w naszej mocy żeby mu pomóc ale to było bardzo trudne
orientujecie się czy mają tutaj w aptece coś na kolkę?? bo mama mi wyśle w paczce herbatkę z koperku ale zanim to dojdzie to może być ciężko, chociaż mam nadzieje że to się już nie powtórzy :tak:
miłego wieczoru

Do góry