reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

do noska idz do apteki i popros o malutka strzykaweczke i o sol fizjoloczinczna i doslownie kilka kropel do noska wcisnij i potem n abrzuszek lub tez na chwile mozesz go dowrocic na rece skosem w dol , wyleca wszytskie :tak:, z nawilzaczem wiesz mozesz poporobowac ale to tez za duzo nie mozna bo sluzowka nosa musi sie :tak:przyzwyczaic, zamiast tedo poloz mokry recznik badz pieluche tetrowa na aloryfer a jak macie kominek to sa takie specjalne rynienki albo tez mozesz kubekz woda postawic kolo i tez bedzie parowac :tak:
dobrze ze Kubus ma sie juz lepeij :-) bzuaki dla Was i wszytskich Mamusiek :tak:

reklama
Ja na zatkany nosek uzylam tylko wlasnego mleka (pare kropli ze strzykawki) i tak jak miala zapchany tak od razu sie odetkalo. :-) Mleko matki radza tez uzywac w przypadku zaropienia oczek.Tez bylam tym zaskoczona ale widac, ze mleko matki spelnia naprawde wiecej funkcji niz mogloby sie wydawac.
To dobrze,ze to jednorazowe bylo.Moze zjadlas cos,na co Maly zareagowal?
Nie wiem jakie restrykcje wprowadzili w szpitalach odnosnie swinskiej grypy.Ale wiem, ze tutaj porody rodzinne sa jak najbardziej naturalne. Nie wiem, czy tutaj przeprowadzasz wszystkie kontrole.Ale jak mielismy jeszcze miesiac do porodu to pojechalismy wtedy do szpitala na odpis karty przebiegu ciazy i moglismy obejrzec porodowke i zadac pytania- jest to taka oferta dla rodzacych chociaz teraz moga ograniczyc "zwiedzanie" ze wzgledu na grype. Najlepiej, tak jak radza albo zadzwonic do szpitala albo zapytac na kontroli.
Tez mozna zrobic sobie taka "liste zyczen" czyli jak bys chciala aby twoj porod przebiegal (basen, pilka itp.).Chociaz jest to bardziej teoretyczne bo roznie porody przebiegaja i nie zawsze jest mozliwosc aby z takich pomocy korzystac.
Pozdrawiam :-)

Dziś byłam na wizycie i juz wiem co z tymi rodzinnymi porodami. Moze ojciec dziecka byc przy porodzie niema zadnych zakazow i na oddziale po porodzie tez moze byc. Niewpuszczaja tylko innych z rodziny

hej JojoB :-)
a Aga23 dzisiaj na porodowke pojechala :-) wyczytalam na styczniowkach ;-):-p
no tutaj cicho a nie ma co monologow pisac :-D bo to jak pisane blogu czy pamietnika on-line :-D
no to co u Was:confused::-)
u mnie szukanie pracy , szukanie i szukanie, w poniedzialek lece do posrednikow i do firm sprzatajacych :-p
milego wieczorku :happy2:

Witam :tak:

Czasem was podczytuje, ale ostatnio sie wielki zastoj tu zrobil wiec postanowilam cosik napisac:tak::-)

Wlasnie szykuje sie do porodu, mam rodzic na Ullevålu i troszke sie denerwuje jak to bedzie:zawstydzona/y::sorry2:
Jesli, ktoras a Was ma jakies informacje na temat porodu w tym szpitalu to chetnie bym je poznala:tak:

ps. Czy AsiaMoss juz urodzila?

Czesc Zabka :-)
no na ostatnich nogach tez widze :-)
Asia jeszcze nie urodzila ale ostatnio si enie odzywaala wiec moze sie "wyklula" :happy2:
nic nie wiem na temat tego szpitala , ja rodizlam w bergen , ale mysle ze jaka kazdy szpital w NO nie odbiega wyposazeniem , czyli wszystko na wypasie i obsluga tez bardzo fajna :happy2:, nie stresuje, wiem ze ciezko i ze teraz myslisz tylko jak to bedzie , ale daje Ci wiare z ejak przyjda bole porodowe to bedziesz chciaa tylko urodzic i trzymac malenstwo w ramionach :-)
a gdzie reszta Mamusiek :confused:
JojoB najlpszego dla coreczki
29lok10.gif

mielgo wieczorku :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Zabka :-)
no na ostatnich nogach tez widze :-)
Asia jeszcze nie urodzila ale ostatnio si enie odzywaala wiec moze sie "wyklula" :happy2:
nic nie wiem na temat tego szpitala , ja rodizlam w bergen , ale mysle ze jaka kazdy szpital w NO nie odbiega wyposazeniem , czyli wszystko na wypasie i obsluga tez bardzo fajna :happy2:, nie stresuje, wiem ze ciezko i ze teraz myslisz tylko jak to bedzie , ale daje Ci wiare z ejak przyjda bole porodowe to bedziesz chciaa tylko urodzic i trzymac malenstwo w ramionach :-)
a gdzie reszta Mamusiek :confused:
JojoB najlpszego dla coreczki
29lok10.gif

mielgo wieczorku :happy2:

Witaj żabka:-)
Ja rodziłam w Pl więc nie pomogę :no:
A tu faktycznie ciszaaaaaa

No w koncu sie cos tu ruszylo:-):-)
Dzieki za info, i slowa otuchy:tak:, ale stracha mam, hihi. Mam nadzieje, ze wlasnie tak bedzie, ze jak sie zaczna bole to juz bede myslala tylko o tym zeby utulic mojego syneczka:tak:

Do góry