reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

czesc dziewczynki, co u was nowego?? juz jesiennie sie robi za oknem, ciemno o 19 30...A gdzie tu do nastepnego lata...

Ja od tygodnia pracuje 50% , postanowilam bardziej zadbac o siebie i Cudenko pod serduszkiem, czyli Lenke. Ogolnie dobrze sie czuje, teraz sie zastanawiam czy isc na USG 4 d, bylyscie na takim?? szkoda mi troszke 12oo koron...

pozdrowionka:)

reklama
Hej Aska , dlugo Ciebie nie bylo :rofl2:
a co do usg 4D to nie wiem, ja mialam 3D i nawet fajnei tylko pozniej pepowine miaal kolo buzki i buzka troche zniekasztalocna wyszla , ale ogolnie oki :tak:
no to fajnie ze 50 masz :-), odpoczywaj poki mozesz bo pozniej nie bedzie na to czasu :-D:-D:-D
pozdrawiam;-)

Tampeza - to mialas super ksiedza! I mam nadzieje ze nie trafie na tego o ktorym ty zbyt dobrze nie slyszalas :szok:

u nas proboszcz udzielal chrztu, ale nie podczas mszy, tylko chyba w sobote to bylo. a w Oslo mieszka moja kuzynka i sporo mowila o tamtejszym ksiedzu, podobno jakas kobiete wyzwal od k..., jest strasznie niemily i podczas zajec z dziecmi wychodzi na papierosa. mam tez pare znajomych polakow w oslo i wszyscy mowia o nim niezbyd dobrze.

Kingula82 pewnie zrobisz jak uważasz a faktycznie później jako osoba dorosła może się krępować chociaż u mnie moja bratowa tak miała że rodzice jej nie ochrzcili ponieważ nie byli tak 100% katolikami,i ona miała chrzest,komunie i bierzmowanie razem w katedrze a później normalny ślub kościelny a najśmieszniejsze było to że miał chrzestną młodszą od siebie:-D:-D:-DA co do problemów jakie robią księża to dla mnie masakra jeżeli rodzice chcą dziecko ochrzcić to powinni to zrobić a nie patrzeć czy rodzice maja ślub kościelny czy nie itp
AsiaMoss usg 3d czy 4d to jest to samo tylko w 4 d jest filmik ja polecam byłam w 32 tc jak miałam robione i pamiątka na całe życie moja córa jak się urodziła wyglądała identycznie jak na tym usg:-)
A u nas dzisiaj 4 stopnie :szok::szok::szok:o zgrozo dopiero lato się skończyło a tu juz zima :szok:a gdzie jesień:-D:-D:-D

no to chyba sie zdecyduje na to USG, tez bym, juz chcialam zobaczyc moja corunie:). juz nie moge sie doczekac. A pieniazki chyba kazde sa tego warte...

Pozdrawiam ,postaram sie zagladac tu czesciej, ale po pracy (nawet po tej 50)nie chce mi sie wlaczac kompa. Ale sie postaram, u mnei tez dzis z rana 4 stapniie..... brrrrr

AsiaMoss jak dla mnie to jest super pamiątka tyle że właśnie najlepiej jest zrobić tak ok 30 tc bo naprawdę wtedy buzia jest piękna i wszystko dokładnie widać dziecko juz jest spore ma troszkę jak ja to mówię tłuszczyku i nie jest takie kościste(przepraszam za wyrażenie ale nie wiem jak to powiedzieć)jak będę na swoim kompie to wrzucę ci zdjęcie bo teraz pisze z m i nie mogę znaleść:tak:

Witam Was,
Maniulka ja nie mieszkam w Forde, 2 h mam od Forde (auto i prom), mieszkam w wiosce Bjordal ;) Bardziej w okolicach Oppedal, Ortnevik, Hoyanger...A gdzie jest Twoja wioska?

Troszke sie wtrace apropo tego chrztu, ja w sumie nie pomyslalam soie ze moglibysmy ochrzcic dzidzie w No, ale jak piszecie ze macie to za soba to czemu nie...I tez nie jestem jakos specjalnie religijna, ale to tylko dlatego ze rodzice mnie tego nie nauczyli...a moj narzeczony jest bardzo, on to marzy o tym by chodzic ze mna w niedziele do kosciola a jak sie urodzi dzidzia to z nia, aby dawac przyklad.... A ja poprostu ''nie umiem'' siedziec w kosciele...ostatni raz na zwyklej mszy jak bylam to mialam 5 lat!! Przez nastepne 17 mojego zycia to tylko od czasu do czasu jak jakis pogrzeb byl w rodzinie czy slub...A teraz w lipcu 2010 roku planujemy slub koscielny no i mam problem, bo ani komunii, ani bierzmowania...A bedac dluzej w Norwegii niz w PL to naprawde nie ma czasu na latanie na te spotkania i zajecia przed komunia czy bierzmowaniem, tak wiec mysle ze kazdy rodzic powinien dac taka mozliwosc dziecku, oczywiscie jak juz jest starsze i moze zdecydowac samo to niech wybiera, ale te sakramenty sa wazne do przyjecia slubu koscielnego a chyba kazdy o takim marzy...
Maniulka chyba Ty pisalas o tym, ze jakas Twoja znajoma przyjela w katedrze chrzest,komunie i bierzmowanie, powiedz mi jak ona to zalatwila??

Pozdrawiam Was z chlodnej juz Polski ;)

Ostatnia edycja:
kacha87 moja wioska jest koło (przepraszam za pisownie ale nie wiem jak co się pisze) Hareid,Ulsteinwik,Fosnawag
Co do katedry i mojej bratowej to niestety nie pomogę było to 10 lat temu i nie pamiętam jak to się odbyło

reklama
Kasiu dla Was
6od6xx.gif

Teraz nie będziecie odczuwać deszczu,
bo każde z Was będzie schronieniem dla drugiego.
Nie będziecie odczuwać chłodu,
bo każde z Was będzie dla drugiego ciepłem.
Nie będzie już samotności,
bo każde z Was będzie dla drugiego towarzyszem.
Teraz jesteście dwoma ciałami,
ale przed Wami jest tylko jedno życie.
Obyście wspólnie żyli w miłości i radości

5n83rr.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry