reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Marta dzieki wielkie! nawet nie wiedzialam ze maja tu takie leki bez recepty :-) A co jesli partner tez ma prze to problem??? czy jest jakis lek bez recepty czy juz musi isc do lekarza? Aha i ile kosztuje ta tabletka no i czy jedna rozwiaze problem. Z gory dzieki za odpowiedz :happy:

reklama
Olka jedna wystarczy bo to jest skoncentrowana dawka i dziala kilka dni, najlepiej na noc. a u partnera to nie wiem bo nigdy nie zarazilam i nie mial tego problemu moj maz ale spytaj w aptece o odpowiednik w masci :tak: bo mowie :tak: po co isc do lekarza i zabulisz ok 300 nok za wizyte plus zrobione badania tam i do tego dolicz 175nok za lek wiec sie nie oplaca, chyba ze po tej tabletce i jej dzialaniu czyli ok tygodnia ne przejdzie to wtedy idz do lekarza a tera z to nie ma tak mysle potrzeby, ja tak sie wlasnie nadzialam na te koszta i sie wpienilam ze moglam isc do apteki i sie spytac bo wiem co mi jest, bo neistety co jakis czas nawraca ale najwazniejesze wiedziec jak dzialac :tak:

marta - sliczne zdjecia Ci zrobili :) Ja nie bede miala niestety USG w Bergen, a bardzo bym chciala bo jak pojdzie wszystko po mojej mysli to tam chcialabym rodzic w wodzie, no ale coz ja naleze do Forde (nie mam norweskiej klawiatury ale o powinno byc przekreslone hehe ) i tam wysylaja mnie na USG czy porod, no chyba ze ten w wodzie a to najblizszy oddzial w Bergen. W ogole wolalabym w Bergen bo niby mam 2h samochodem, ale do Forde wychodzi na to samo, bo pol godzinki autem, potem przesiadka na prom pol godziny i godzinka drogi autem po wysiadce z promu...to juz lepiej mi tylko autem do Bergen 2 h...no ale co zrobic jak naleze do tamtego szpitala no to trudno.

Maniulka - a czy ten doktor W. na Unii nie jest czasem uczniem doktora Cz.?? Bo mam znajoma polozna na unii i wlasnie mi o nim wspominala, ze jest swietnym lekarzem i byl uczniem doktora Cz. W kazdym razie doktor Cz. jest okropnie niemily, musze to stwierdzic, chamski i w ogole...no ale coz jak tam kazala mi isc moja ginekolog to tam poszlam, byla ze mna siostra ktora twierdzi ze jej syn mial zupelnie co innego pomiedzy nogami i ze jej zdaniem to tez dziewczynka bo to zupelnie inaczej wyglada...Jeszcze bede miala USG w Norwegii polowkowe, ciekawe co wtedy mi powiedza :) Ciuszkow mam pelno od siostry neutralnych, pare po chlopcu niebieskich, pare po dziewczynce od kolezanki, zreszta dla takiego Maluszka paromiesiecznego to nie ma roznicy jak sie go ubierze, zreszta cokolwiek sie ma urodzic to niech tylko bedzie zdrowe a ja bede niesamowicie szczesliwa :)

kacha87 możliwe że dr.W to uczeń dr.Cz jak tak to uczeń przerósł mistrza hi hi:-)
Tak jak napisałaś najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa:-)
Widzę że mieszkasz w Forde bardzo chciałam tam mieszać mąż często tam jeździł w delegacje i mówił że bardzo mu się tam podoba ale wyszło inaczej i jestem tu na mojej małej wiosce :cool:

Hej Brzuchatki i Mamuski :happy:
Kasia to masz niezaciekawie z tymi dojazdami :sorry: na Twoim miejscu tez wolalabym w Bergen rodzic ;-), pogadaj ze swoim lekarzem bo po dkoniec ciazy wybierasz szpital gdzie chcesz rodzic :tak: moze uda sie w bergen :-p
ja dzisiaj nieprzytomna jestem,niskie cinienie plus hustawka hormonalna spowodowana zblizajaca sie @ , a niunia w swietnym humorku i poczekam najej drzemke i wskakuje podkolderke :-p
a jak sie czujecie?
na pewno powiedza jak aplec dziecka :tak:
no i najwazniejsze zeby zdrowe dzieciatko bylo :happy:
a ja mam zanomych i to nawet dwa przypadki ze nie chca wiedziec plci :szok::rofl2: taka niespodzianke robia :-D:rofl2:
milego dnia :happy:

ana79 masz rację smutno,wcześniej myślałam że mało kto tu zagląda ale oświeciło mnie że pewnie jakieś trolle podczytywały i głupoty pisały i się dziewczyny wyniosły na wz ale nic może zbierze się jakaś nowa ekipa;-)i będzie wesoło ja jestem raczej codziennie na BB tylko nie zawsze jest z kim tu pisać:zawstydzona/y:dobrze że mam swój marzec i wspaniałe dziewczyny :-)ale tu tez bym popisała zwłaszcza że od niedawna jestem w No

a no byly trole byly :crazy:...ehhhh...
no i sie pochowaly laski i z ukycia teraz :-D
al eogoelm fatk pusto, ja nie wiem o czym pisac....wiec jak macie jakies pytania czy ogolnei zeby pogadac to walcie smialo :tak: ja tez zawsze jestem :-p:-D
no a zaraz smigam na spacerek , bo mala odstawiam od pieresi i od wczoraj nie karmie ja po poludniu tylko rano i na noc...ale i tak bedzie meka bo ona nie chce zadenej butli, zadnego kubka :wściekła/y:...maakra :eek:...podczytalam laski na watlku karmienia piersia i mam nadzieje ze z braku dostepu do cyca w koncu wezme ta butle czy kubeczek :zawstydzona/y:
milego dnia :happy:

24oy0rm.gif

reklama
Hej dziewczyny! Ja sie tak przyblakalam tutaj z watku o mamusiach listopadowych. mam do was pytanko... czy ktoras z was chrzcila dziecko w Norwegii? Jezeli macie pojecie gdzie, w ktorym kosciele i wogole jak sie to odbywa tutaj to bardzo bym was prosila o onformacje. Dzidzia za niedlugo przyjdzie na swiat, i bedzie trzeba sie zastanowic nad chrzcinami. Ja jakas bardzo religijna nie jestem, ale uwazam ze chrzest dziecko powinno otrzymac. Fajnie by bylo jeszcze gdyby to sie odbylo na mszy w j.Polskim. Tak aby chrzestni cos z tego zrozumieli :o)))

Do góry