reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Asia w/g tego artykulu bedzie za pozno niestety na to badanie :-( Genetyka Ginekologiczna
a tutaj masz tylko 1 usg , polowkowe w 18/19 tyg ciazy,ale mozesz zrobic sobie prywatnie na pewno , ale nie wiem ile kosztuje prywatne usg bo nie robilam
a tutaj masz z innego forum Forum Norwegia :: Zobacz temat - Przeziernosc karkowa (ciaza)

te linki...ale dziwnie siebie cytowac :-D
a serduszko za kazdym razem na wizycie u lekarza bedziesz slyszec:tak::-) ,zawsze uwielbialam to badanie :tak::-)
wszytko bedzie do brze, zobaczysz :-)

reklama
weim ze bedzie dobrze, musi byc:), zobaczymy za 3 tyg bede w polsce i zrobie sobie usg, a poza tym dzis wlasnie zamowilam tu wizytee prywatnie, tak dla spokoju, nie chcialbym stracic tej dzidzi a tak bed spokojna,dam znac jutro,pozdrowionka

Na pewno będzie dobrze, nie ma co się martwić, bo i dzidziuś odczuwa nasze nerwy :tak: Ja też już jakoś wątpliwości się pozbyłam i stwierdziłam, że USG zawsze można zrobić będąc w Polsce prywatnie, my np planujemy raz w miesiącu odwiedzić rodzinę w domu, więc okazję będę miała, o ile nasze plany się zrealizują :-)
Póki co mąż ciągle szuka pracy na terenie Norwegii i nic :baffled::baffled::baffled:
No ale wszystkie pośrednictwa pracy w trójmieście mamy zwiedzone, może w końcu któreś się odezwie :sorry:

a skad jestes, jakie masz wyksztalcenie, i jakiej pracy szukasz???

teraz potrzebuja duzo na wakacyjna pomoc, ale tacy pomocnicy czesto zostaja potem na dluzej...

co do usg, to racja, do polski zawsze mozna podjechac i zrobic, jutro zrobi tu, nastepne w polsce za 3 tyg i juz polowkowe 14 wrzesnia we fredrikstad :), zleci...

jesczxe dzis mnie lekko prad kopnal, ze tak napisze, minimalnie od zmywarki..wiec znowy nerwy... asz ja chyba dzis nie zasne...

Asiu to nie ja szukam pracy, tylko mąż. Póki co mieszkamy jeszcze w Polsce. A szuka w pracy w branży obróbka/ skrawanie jako operator/ programista maszyn CNC.
A swoją drogą to widzę, że Ty chyba lutówką 2010 jesteś? ;-) Ja kolejne maleństwo rodzę w styczniu :-) Więc nie będzie dużej różnicy pomiędzy naszymi maluszkami.
A co do USG to tego połówkowego nie mogę się doczekać, bo chciałabym już znać płeć :-)

aaa, nie czytalam wszystkiego co piszecie bo duzoooo tego bardzo..Rrzeczywisce, termina mam na 14 luty, czyli niedaleko twojego teerminu. A moze nievch maz sprobuje na norweskich stonkach poszukac, na NAV albo finn.no Moze tam sie cos trafi

:)

Marta tak sie zastanawiam bo Ty bedziesz chciala co miesaic do PL na badania??? a w cizy mozna sobie tak latac co miesiac? noi w dodatku bilety dosyc drogie sa...
no nie wiem, ja by,m si ebala tak co iesiac latac bo to zmiana cisnienia i sam lot...
to ja juz nie rozumiem, to on ma nagrana ta prace czy nie:confused:
asia wsytko fajnie, poszukac oferty ale trzeba je jeszcze przeczytac ... a sa przeciez po norwesku ...
aaa i nie czytaj hehe bo jak ksiazka i to kilutomowa :laugh2::laugh2::laugh2:

Marta sluchaj tutaj mozecie zadzwonic i sa tam polskie babki rowniez, wiec jak poprosicei z polka to sie dogadacie :tak:
Bergen, Bygg og industri
Bryggen 11-15, inng 13,
PB 7330
5020 Bergen
Telefonnummer: 55540413
Faks: 55540435
E-post: byggogindustri.bergen@adecco.no

a to norweska strona adecco, moga sie oferty roznic tymi z polski :tak:

Witam
Do tłumaczenia polecam google :tak:/ Text and Web - Google Translate| :tak: Można tam całe teksty wklejać i bardzo ładnie tłumaczy, choć polecam angielski, ewentualnie niemiecki (choć nie znam), bo na polski wychodzi niezła łamanina:-D . Ale na angielski tłumaczy prawie idealnie, ja wrzucam całe maile, czy projekty i jestem zadowolony. Co do pracy to niech zobaczy również na manpower engineering, oni zajmują się właśnie technicznymi.

reklama
Marta tak sie zastanawiam bo Ty bedziesz chciala co miesaic do PL na badania??? a w cizy mozna sobie tak latac co miesiac? noi w dodatku bilety dosyc drogie sa...
no nie wiem, ja by,m si ebala tak co iesiac latac bo to zmiana cisnienia i sam lot...
to ja juz nie rozumiem, to on ma nagrana ta prace czy nie:confused:
asia wsytko fajnie, poszukac oferty ale trzeba je jeszcze przeczytac ... a sa przeciez po norwesku ...
aaa i nie czytaj hehe bo jak ksiazka i to kilutomowa :laugh2::laugh2::laugh2:

Marta sluchaj tutaj mozecie zadzwonic i sa tam polskie babki rowniez, wiec jak poprosicei z polka to sie dogadacie :tak:
Bergen, Bygg og industri
Bryggen 11-15, inng 13,
PB 7330
5020 Bergen
Telefonnummer: 55540413
Faks: 55540435
E-post: byggogindustri.bergen@adecco.no

a to norweska strona adecco, moga sie oferty roznic tymi z polski :tak:

Nagraną miał, ale nie wypaliło :baffled: I szukamy dalej. Wczoraj dzwonił w sprawie jednej oferty, zobaczymy co z tego będzie. Do końca tyg mają mu dać znać.

Do góry