reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

No niestety tak trafiłam :-D On sam ma 2 metry i 120kg żywej masy więc wagowo nie jestem nawet jego połową :-D:-D:-D Jego rodzice, dziadkowie, rodzeństwo - wszyscy po 2 metry. W kolejne pokolenia wolę nie wnikać :-D

Niby właśnie tak się mówi, że zazwyczaj drugie dziecko większe - choć to nie zawsze się sprawdza - ale mówią też, że drugi poród łatwiejszy, więc się pocieszam ;-)

reklama
Marta :szok: ale jest wielki Mezus :tak::szok::-D no to iwesz skad dzieciaczki beda duze :-D
a mi sie przypomnialo cos...bo natala miala gruba pepowine i w PL stoswalam spirytus z woda rozcienczony, ale takie zwyky skazony spiryt (z tym ze tutaj jest nielegalny) i odpadl jej dopiero po paru tyg
najwazniejesza zasada tutaj to nie moczyc pepuszka i niczym nie robic i mayi odpadl na 4 czy 5 dobe :tak:, i ladnie sie wszytsko zagiolo, jak odpadnie to sie przemywa spirytem...ja nie mialam wiec vodka przemylam :-D
milego dnia :-)

Julka też miała podobno bardzo grubą pępowinke, aż się położne dziwiły, przemywałam spirytusem i po tygodniu już było zagojone. I pamiętam jak strasznie się bałam jej dotykać tego pępuszka jak kikut wisiał na jednej niteczce :-D

Siedzieć to ona chce, podciąga się wszystkiego, ale jak się niczego nie chwyci to zaraz leci na bok albo składa się w pół jakby nogi chciała zjeść. No i do raczkowania się chyba pomału zbiera, bo jak leży na brzuszku to tyłek podnosi do góry i próbuje nogami przebiegać, ale jeszcze nie wie jak sobie poradzić z rękoma i co zrobić żeby się odepchnąć :-D

hihi no to ladnie sobie cwiczy Julka :tak: ja moja to poduchami obkladalam z kazdej strony jak na podlodze siedziala :-D, no to za iesiac ,poltora zobaczysz jak bedzie sie juz porzadnie do tematu zabierac :tak::-D
a u mnie maly kryzys sie zaczal bo byla troche chora (Maya) i nie miala apetytu, jadla tylko mus owocowy i czasem perre warzywne i to wszystko ..i teraz juz jej lepiej ale kaszek nie chce mi jesc , macha raczkami jak wiatrak i ja wtedy cala w kaszce :zawstydzona/y::-D

Julka też tak ma jak coś jej nie smakuje :-D Albo do tego jeszcze pluje na matkę i wszystko w koło jest w obiadku :sorry::-D Ale coraz weselej się w domu robi, bo co dzień Jula wpada na nowe pomysły i odkrywa coś innego ;-) Zresztą między Twoją młodszą córcią i moją tylko 2,5 miesiąca różnicy jest ;-) To sama niedawno przez to przechodziłaś :-).

Moja marudna była jakiś czas temu, bo zęby jej szły i to 6 na raz :szok::szok::szok: :eek::eek::eek:Najpierw jej wszystkie czwórki wyszly, a teraz jeszcze dolne jedynki, więc strasznie dużo jak na ten wiek :baffled: No ale tego procesu nie zatrzymam, pocieszam się tylko, że jest jeden plus tego że tak szybko idą - szybciej się ząbkowanie skończy :laugh2:

dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest.. czy nie martwilyscie sie ze tu nie robia tych badan na przeziernosc karkowa?? czy lekarze na usg polowkowym, ja mam chyba w 18 tyg beda mi w strnie powiedziec czy dzidzia bedzie zdrowa?? to moja 1 ciaza i sie martwie sporo, choc wiem ze nie mam powodow..

pozdroiwonka z Moss

Asiu nie martw sie na zapas ...tylko sobie starchu narobisz :tak::-(...
ja mialam w szpitalu kobiecym robione usg , sorawzdali wszytko co sie da, od zoladeka przez serce do paluszkow u stopek :-)
mi nawte 3D pokazala wszystko i zdjecia dostalam za darmo :tak::-)
a mam pytanie...przejzalas te linki?
a moze po prostu spytaj sie Twojego lekarza i powiedz ze to dla Ciebie bardzo wazne... moze Ci pomoze w tym :happy:
a to z epierwsza ciaza to nei znaczy ze w drugiej sie nie martwisz i nie myslisz...tak samo sie martwisz ...jedyne co wiesz to to ze przy porodzie bedzie bolalo i to wszytsko...ciaza od ciazy rozni sie...porody tak samo...mowia ze drugi latwiejszy a moim zdaniem po prostu juz wiesz co Ciebie czeka
a to zmieni Twoja decyjze jak bedziesz wiedziala ze dziecko bedzie mialo ZD?

[video=youtube;tmjPrdTNxQ0]http://www.youtube.com/watch?v=tmjPrdTNxQ0[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
Marta, o jakich linkach piszesz???

Nie nic by nie zmienilo gdybym wiedziala :) Chcialm tylko uslyszes serducho, to wazne dla mnei tym abrdziej ze 1 ciaze juz poronilam...

Do góry