reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

No niestety tak trafiłam :-D On sam ma 2 metry i 120kg żywej masy więc wagowo nie jestem nawet jego połową :-D:-D:-D Jego rodzice, dziadkowie, rodzeństwo - wszyscy po 2 metry. W kolejne pokolenia wolę nie wnikać :-D

Niby właśnie tak się mówi, że zazwyczaj drugie dziecko większe - choć to nie zawsze się sprawdza - ale mówią też, że drugi poród łatwiejszy, więc się pocieszam ;-)

reklama
Marta :szok: ale jest wielki Mezus :tak::szok::-D no to iwesz skad dzieciaczki beda duze :-D
a mi sie przypomnialo cos...bo natala miala gruba pepowine i w PL stoswalam spirytus z woda rozcienczony, ale takie zwyky skazony spiryt (z tym ze tutaj jest nielegalny) i odpadl jej dopiero po paru tyg
najwazniejesza zasada tutaj to nie moczyc pepuszka i niczym nie robic i mayi odpadl na 4 czy 5 dobe :tak:, i ladnie sie wszytsko zagiolo, jak odpadnie to sie przemywa spirytem...ja nie mialam wiec vodka przemylam :-D
milego dnia :-)

Julka też miała podobno bardzo grubą pępowinke, aż się położne dziwiły, przemywałam spirytusem i po tygodniu już było zagojone. I pamiętam jak strasznie się bałam jej dotykać tego pępuszka jak kikut wisiał na jednej niteczce :-D

Siedzieć to ona chce, podciąga się wszystkiego, ale jak się niczego nie chwyci to zaraz leci na bok albo składa się w pół jakby nogi chciała zjeść. No i do raczkowania się chyba pomału zbiera, bo jak leży na brzuszku to tyłek podnosi do góry i próbuje nogami przebiegać, ale jeszcze nie wie jak sobie poradzić z rękoma i co zrobić żeby się odepchnąć :-D

hihi no to ladnie sobie cwiczy Julka :tak: ja moja to poduchami obkladalam z kazdej strony jak na podlodze siedziala :-D, no to za iesiac ,poltora zobaczysz jak bedzie sie juz porzadnie do tematu zabierac :tak::-D
a u mnie maly kryzys sie zaczal bo byla troche chora (Maya) i nie miala apetytu, jadla tylko mus owocowy i czasem perre warzywne i to wszystko ..i teraz juz jej lepiej ale kaszek nie chce mi jesc , macha raczkami jak wiatrak i ja wtedy cala w kaszce :zawstydzona/y::-D

Julka też tak ma jak coś jej nie smakuje :-D Albo do tego jeszcze pluje na matkę i wszystko w koło jest w obiadku :sorry::-D Ale coraz weselej się w domu robi, bo co dzień Jula wpada na nowe pomysły i odkrywa coś innego ;-) Zresztą między Twoją młodszą córcią i moją tylko 2,5 miesiąca różnicy jest ;-) To sama niedawno przez to przechodziłaś :-).

Moja marudna była jakiś czas temu, bo zęby jej szły i to 6 na raz :szok::szok::szok: :eek::eek::eek:Najpierw jej wszystkie czwórki wyszly, a teraz jeszcze dolne jedynki, więc strasznie dużo jak na ten wiek :baffled: No ale tego procesu nie zatrzymam, pocieszam się tylko, że jest jeden plus tego że tak szybko idą - szybciej się ząbkowanie skończy :laugh2:

dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest.. czy nie martwilyscie sie ze tu nie robia tych badan na przeziernosc karkowa?? czy lekarze na usg polowkowym, ja mam chyba w 18 tyg beda mi w strnie powiedziec czy dzidzia bedzie zdrowa?? to moja 1 ciaza i sie martwie sporo, choc wiem ze nie mam powodow..

pozdroiwonka z Moss

Asiu nie martw sie na zapas ...tylko sobie starchu narobisz :tak::-(...
ja mialam w szpitalu kobiecym robione usg , sorawzdali wszytko co sie da, od zoladeka przez serce do paluszkow u stopek :-)
mi nawte 3D pokazala wszystko i zdjecia dostalam za darmo :tak::-)
a mam pytanie...przejzalas te linki?
a moze po prostu spytaj sie Twojego lekarza i powiedz ze to dla Ciebie bardzo wazne... moze Ci pomoze w tym :happy:
a to z epierwsza ciaza to nei znaczy ze w drugiej sie nie martwisz i nie myslisz...tak samo sie martwisz ...jedyne co wiesz to to ze przy porodzie bedzie bolalo i to wszytsko...ciaza od ciazy rozni sie...porody tak samo...mowia ze drugi latwiejszy a moim zdaniem po prostu juz wiesz co Ciebie czeka
a to zmieni Twoja decyjze jak bedziesz wiedziala ze dziecko bedzie mialo ZD?

[video=youtube;tmjPrdTNxQ0]http://www.youtube.com/watch?v=tmjPrdTNxQ0[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
Marta, o jakich linkach piszesz???

Nie nic by nie zmienilo gdybym wiedziala :) Chcialm tylko uslyszes serducho, to wazne dla mnei tym abrdziej ze 1 ciaze juz poronilam...

Do góry