reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

agathe82 zdrówka dla Daniela!!! Dobrze, że trafiliście na takiego lekarza, który nie zbagatelizował problemu...
Ja mam złe doświadczenia z norweską służba zdrowia. Od kiedy jesteśmy tutaj Kuba raz był chory, też z gorączką :-( Okazało się, że bakteria, więc dostał antybiotyk. Po kilku dniach temperatura nie spadała, więc poszłam jeszcze raz. Kazali czekać, nie wiem na co... Moczu do badania nie wzieli. Skontaktowałam się telefonicznie z lekarzem w Polsce, miałam swoje leki tutaj, więc jakoś udało mi się wyleczyć dziecko.
Mnie zapalenie gardła trzymało prawie 2 miesiące tak mnie leczyli :angry: Byłam chyba 3 czy 4 razy to tylko ręce rozkładali...
Teraz jak sobie pomyślę, że któreś z nas się rozchoruje i będę musiała tam pójść to mi się słabo robi...
Cały czas zastanawiam się nad drugim dzieckiem, ale ciąża z Kubą była wysokiego ryzyka, spędziłam ponad 2 miesiące w szpitalu, zakończyłam zatruciem ciążowym i cc. I jak sobie pomyślę, jakie mają tutaj podejście to nie wiem czy chce ryzykować :baffled:

reklama
oj Viola witaj w klubie.....aż strach co ???
a co do anginy to miałam to samo..u mnie w przychodni myśleli , że symuluje , pacany....:sorry:wiec też mi sie tutejsza służba zdrowia źle kojarzy i juz w pl nie narzekam na krajową:tak:.
a chcecie troche cos poczyta przyjemnego , prosze krótka bajeczka o uczuciach

Dawno dawno temu istniała wyspa którą
zamieszkiwały uczucia emocje i cechu ludzkie takie jak:
dobry humor smutek mądrość duma;
a wszystkich razem łączyła miłość.
Pewnego dnia mieszkańcy wyspy dowiedzieli się że niedługo wyspa zatonie.
Przygotowywali swoje statki do odpłynięcia w morze,aby na zawsze opuścić wyspę.
Tylko miłość postanowiła pozostać do ostatniej chwili.
Gdy pozostał jedynie maleńki skrawek lądu-miłość poprosiła o pomoc.
Pierwsze podpłynęło bogactwo na swoim luksusowym jachcie.
Miłość zapytała:
Bogactwo możesz mi pomóc?
Niestety nie mogę.Pokład mam pełen złota srebra i innych kosztowności.
Nie mam tam już miejsca dla Ciebie-odpowiedziało Bogactwo.
Druga podpłynęła Duma swoim ogromnym czteromasztowcem.
Dumo zabierz mnie ze sobą-poprosiła Miłość.
Niestety nie mogę Cię wziąć.
Na moim statku jest wszystko uporządkowane,a Ty mogłabyś to wszystko popsuć.-odpowiedziała Duma i z dumą podniosła piękne żagle.
Na zbutwiałej łódce podpłynął Smutek.
-Smutku zabierz mnie ze sobą-poprosiła Miłość.
Och Miłość jestem tak strasznie smutny że chcę pozostać sam.
Odrzekł Smutek i smutnie powędrował w dal.
Dobry humor przepłynął obok Miłości nie zauważając jej,bo był tak rozbawiony że nawet nie usłyszał wołania o pomoc.
Wydawało się że Miłość na zawsze zginie w głębiach oceanu.
Nagle Miłość usłyszała:
Chodź zabiorę Cię ze sobą-powiedział nieznajomy starzec.
Miłość była tak szczęśliwa i wdzięczna za uratowanie życia że zapomniała zapytać kim tajemniczy starzec.
Zwróciła się o poradę do Wiedzy.
Powiedz mi proszę kto mnie uratował?
To był czas-odpowiedziała Wiedza.
Czas?-zdziwiła się Miłość-dlaczego Czas mi pomógł?
Bo tylko Czas rozumie jak ważnym uczuciem w życiu każdego człowieka jest Miłość.-odrzekła Wiedza.

"

Agata tak mi przykro :-(, ale mam nadzieje ze antybiotyk zadziala poprawnie i ze bedzie malec tez wskaznik:happy:,a i niepotrzebnie na Ciebie skoczyl lekarz :no:, nieladnie tak, bpo my nie studiujemy medycyny a sama mialas przeboje ze odsylali Ciebie z kwitkiem :angry:, a tymbardziej ze widzialas ze zabki wychodza, no fakt wysoka goraczka ale to wszystko, teraz to wszyscy sa madrzy i od razu mowia co i jak jak jest grozba szpitala :no::wściekła/y: do dupy z taka opieka medyczna, niech zrobia kursy medycyny dla matek to moze wiecej bedziemy wiedziec :sorry:, a i tak mysle ze My Polki i tak duzo wiemy na temat chorob, krzywicy czy innych takich bo te norwezki to dopiero zielone :baffled:
a na sucha skore super jest ten z apteki "SEBA MED" bialo-niebieski, ja uzywalam dla Mayi i naprawde polecam :tak:
a ja z przebojami dzisiaj

• bylam u prawnika i kasy dalej nie ma :wściekła/y: qwa 10 tyg juz czekamy i kasy nie ma, ale powiedzial ze jak wlasciciele beda sie burzyc ze nie mamy zaplacone to mowil ze mam dac im numer do niego i niech do niego dzwoni to im powie co i jak,a le oni sa w porzadkui sami na ta kase czekaja wiec spokuj, bo tylko za meiszkanie wisimy a rachunki udalo sie ladnie splacic i jestesmy "prawie" na czysto :happy:

• na parkingu w centrum bilet przy wyjezdzie mi nie zadzialal, komunikat "feil ticket" i musialam dzwonic do obslugi parkingu zeby mi zrobili nowy bilet, oczywiscie musialam sie wydrzec na chlopka bo mi kazal biegac z gory na dol z dzieckiem na rekach :wściekła/y:, no ale jak go wyzwalam ze jest glupi to mi powiedzial gdzie mam nacisnac zeby nowy bilet wyskoczyl, pozniej z roztargnienia zapomnialam gdzie samochod zpstawilam i latalam po pietrach :baffled:
jakas masakra dzisiaj normalnie :confused2:
a Natala jutro idzie na urodziny do kolezanki z przedszkola i latalam po sklepie i szukalam prezentu i zakupilam puzzle :tak:
Anka dawaj na skypa co i jak i keidy i gdzie, ja mam samochodzik wiec moge jezdzic :-D tylko niech pogoda bedzie
sorki ze znowu sie rozpisalam ale jakos nie umiem krotko pisac
Izka jak sie czujesz i Kaska daj znac jak gardelko
pozdrawiam :-)

Ostatnia edycja:
Agata ja tez używałam tego seba-med(emulsję bo Czarek miał sucha skórkę i plamki alergiczne AZS, w pl używałam produkty Emolium-super, no i mleczko może zmień...hmmm.
Kasia juz w domku , ja mam nadzieje , że się tu zjawi:tak:

Ostatnia edycja:
Marta - wiesz nawet jestem wdzieczna mu, bo nie wyskoczyl tylko zdecydowanie powiedzial. A ja sie zdziwilam bo przeciez od kilku lat mi robia norwedzy pranie mozgu ze przeciez to nic takiego i zeby sie tak nie rozdrabniac itp.. same pamietacie jak mnie odsylali z legevakt a ile razy wogole jak dzwonilam to uznali ze nie potrzeba przyjezdzac:wściekła/y:

wiec wyraznie mi wyartykuowal ze mam przyjezdzac i tyle

Marta - tez mialas dzien. I wyprobuje ten produkt bo widzialam wielokrotnie w aptece.

Dzieciaki wykapne ide zaraz je polozyc spac, bo Sandrze tak juz odbija:szok: a wogole jak sie zaczela odzywac, bo my mowimy do psow np. cicho bo nie chce zeby obudzili mi daniela, albo idz stac... a ona teraz zasuwa do nas tak:crazy: dzisiaj uslyszalam - mama do konta? nie rozumiesz? halo, nie slyszysz?:angry:

Izka a jak tam Karolinka? chodzi juz? za miesiac roczek i wielki bal pewnie ,co?
ja sie zabunkrowalam w sypialni z lapem i Maya, a ta najszcesliwasza jak lezy u rodzicow na lozku :-D
a teraz sie odblokowalo posty Anki i Violki bo wczesniej ich nie widzialam
fajna bajeczka Anka i baaardzo madra, czemu bogactwo i milosc nie moga isc w parze :zawstydzona/y::sorry:ehhh...
a jak tam, u Was wieczorek sie szykuje??

Beka Agata :-D ale wiem ze to wcale smieszne nie jest :no:
nasza dzisiaj ogladala gazetkei wypalila sama do siebie " o kurcze! ja juz mam namiocik...o kurcze !!!" no ja plakalam ze smiechu :-D:-D

Ostatnia edycja:
Marta - ja tez pare razy sie usmialam pokryjomu zeby nie widziala, bo tez wola kurcze!! ale dzisiaj jak przy znajomej mi powiedziala w trybie rozkazujacym cicho, to mi nie bylo do smiechu:crazy:

ahh jak ona potrafi wyczuc ze nie daje rady teraz nad nia stac i pilnowac,,,,cwaniara:baffled:

no wlasnie ciekawe jak tam Izka sie czuje, no i nasza Kasia.

Ania - piszesz ze jest w domu, ale pewnie pomieszkac chce troche i zajrzy:tak:

Witam Mamuski:-)

Kurcze od 19 mecze sie z Amelia wykapana najedzona a ona nadal nie chce spac:no: Tyle ze prawie pol dnia przespala:-D wiec sie niedziwie... ale licze na to ze jednak zaraz zasnie narazie slucha karuzelki:-p

Co to jest ten SEBA MED ??? Moja mala tez ma sucha skorke:baffled: a codziennie oliwkowana.

Ciekawe kiedy moja mala powie "kurcze":-p;-):-D

Masakra z tymi lekarzami ..:no: tylko sie modlic zeby nikt sie nie rozchorowal:tak:

dobra dziewczyny ja sie powoli zbieram. Moze uda mi sie polozyc wczesniej, bo tak sie wciagnelam w jedna ksiazke, ze nie moge zasnac jak troche nie poczytam, a jak zaczne to nie moge skonczyc:-D

jutro wizyta na 11,,,ahhh ciekawe co mi powiedza:sorry: wyglada dobrze, ale goraczke lekka ma taka 38,3. dla nas to lekka bo nawet nie widac po nim, chlopak pewnie sobie mysli ze to pikus w porownaniu z 40,3:sorry:

a Marta ten Seba Med to co uzywalas? bo tam jest duzy wybor w produktach.....

reklama
Do góry