reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Hej:happy2:
Agata jak Danielek sie czuje?:confused:mam nadzieje , że już gorączka zeszła....
Marta u mnie temat odkurzacza na tapecie ....nasz wspóllokator wziął odkurzacz i zonk , nie mamy. dzisiaj mielismy jechac na zakupy bo nasz zepsuty ,ale męża nie ma , normalnie tylko go ubic:wściekła/y:, nie moge patrzec na dywan:baffled:.
mam wiadomosc od Kasi, jest juz po operacji , strasznie ja boli , i troche jest otlumaniona po przeciw bolowych, pozdrawia

reklama
witam :happy2:

Jejku ale jestem zla.. Amelia ma 2 i pol miesiaca a jeszcze nie jest zarejestrowana ..:szok: normalnie robia tutaj takie problemy ze glowa boli.. najpierw przyslali nam ten swistek co wypelnia sie imie i nazwisko dziecka (nie wiem jak to sie fachowo u nich nazywa..) wiec wypelnilismy i wyslalismy a oni nam go odeslali:szok: Darek pojechal wiec do nav-u zapytac sie o co chodzi:confused: to powiedzieli ze najpierw musimy zlozyc papiery o pozwolenie stale dla niej :baffled: (bezsensu bo przeciez ona sie tu urodzila..) wiec D pojechal na policje zlozyc to pozwolenie to sie znowu przyczepili ze mi sie konczy za 4 miesiace a D za 2 wiec to jest za krotko i musimy my tez zlozyc o przedluzenie:wściekła/y: pozniej wymyslili ze musimy przyjsc z Amelia bo oni chca ja zobaczyc wiec jak wkoncu niby bylo wszystko zalatwione pojechalismy z mala to nawet na nia niespojrzeli:no::angry: normalnie czuby!!:wściekła/y: No ale to nie wszystko.. przy skladaniu tych papierow zapytalismy sie czy mozna byloby to troszke przyspieszyc bo musimy jeszcze w ambasadzie zalatwic paszport (albo chociaz jakis kwitek zebysmy mogli przkroczyc granice) bo 18 lipca chcemy jechac do Pl to ta babka powiedziala ze oni maja na to 3 miesiace...:szok: I dupa zimna trzeba czekac i modlic sie zeby jednak dali to pozwolenie jak najszybciej..
Darek jednak pojechal jeszcze do ambasady dowiedziec sie czy jak papiery o pozwolenie sa juz zlozone czy dali by cos zeby przekroczyc granice to baba powiediala ze nieee:no: I D jej tlumaczy ze przeciez to jest nasze dziecko to czemu robia takie problemy tym bardziej ze jestesmy Polakami i chcemy jechac do PL ze mamy tu stale prace wiec wrocimy zalatwic wszystko do konca to baba zaczela na niego wrzeszczec ze to byloby uprowadznie dziecka:szok::szok::wściekła/y:
Po prostu nie mam slow..
Na dodatek od przedwczoraj boli mnie zab i jade caly czas na ketanolu:dry:
Ale wam posmucilam.. :-(
Uzywalyscie swoim malucha na odpazenia "Inotyol" dzisiaj kupilam ale dziwnie ten krem(masc) wyglada i pachnie.. takie szare smierdzace:zawstydzona/y: Prawie za kazdym razem jak przewijam mala smaruje jej pupe sudocremem (ale wlasnie sie konczy) a Amelka i tak ma czasem czerwona pupe i piczke.. przebieram ja dosc czesto tak co 2 godziny zmiana pieluszki czasem co trzy ( jak jakies wyjscie)..

Ale sie rozpisalam.. sory ze tylko tak o sobie ale tyle naskrobalyscie ze nie ma szns zebym to przeczytala:-p Pozdrawiam Was cieplutko;-)

Oj MM współczuje przezyc...szkoda słów , mi tez powiedzieli , że mam czekac 3 miechy , ale przyslali po trzech tygodniach , wiec nie martw sie na zapas , tez zalezy w jakiej komunie mieszkasz.
ja tej masci nie nie zanm co napisalas , ale jak sudocrem nie pomaga to moze krochmal czyli maczka ziemiaczana , wietrzenie pupki i mycie po kazdej kupce , , sluchaj ja kiedys mialam problem , Czarek mial okropne oparzenia i polecialam tu do lekarza i przepisal super maśc i taki silikon ochronny , wiec może idź i zapytaj.
pozdrawiam

Ana ona nie ma odparzen ale tym sudocremem smaruje zapobiegawczo czasem ma taka zaczerwieniana pupe ale wydaje mi sie ze to takie nie bolace.. ( przynajmiej jeszcze nigdy przy wycieraniu czy smarowaniu nawet sie nieskrzywila raczej zawsze sie usmiecha-chyba lubi byc na golaska)
A co do tej masci co ci przepisal to pamietasz moze nazwe i czy to bez recepty?
Jestem chyba przewrazliwiona z ta jej pupa:-D
aaa i jeszcze pytanko bo wszystkie kosmetyki mam z PL ale konczy mi sie tez szmpon dla malej i nie wiem jaki tutaj wziasc moze doradzicie :-p (taki dobry jakis hehhe wole Was zapytac bo niechce wziasc jakiegos szajsu co bedzie miala po nim uczulenie.. chociaz raczej jeszcze po zadnych kosmetych nie miala nic:tak:)

A i odnosnie tabletek anty.. brala ktoras z Was LOETTE 28 ? Mi takie przepisala babka ale to chyba sa dla mam karmiacych:confused::-D ( a mowilam ze juz nie karmie;-)) Choxciaz nie jestem pewna bo nie znam zbytnio jezyka wiec ulotki nie przeczytam a w necie nie ma nico tych tabl po pl
No ale konkretnie chodzi mi o to czy jak jest ich 28 a nie 21 to przerwy 7-dniowej mam nie robic? Zapomnialam sie o to zapytac:baffled: No i dzisiaj wzielam 21 tabletke i chyba zaczyna mi sie miesiaczka.. (pierwsza po porodzie..:dry:)
Kurcze kiedys kiedys (dosc dawno) bralam tabl ale w pl wiec przeczytalam ulotke i wszystko bylo jasne a teraz dojze ze ulotka po No to jeszcze jest ich 28.. Ale jestem zacofana hehe :-D

Daniel dobrze znosi goraczke, marudzi juz jak jest 40, wiec dzielny chlopak. Ale niestety zbije mu jak juz dochodzi tak wysoko, no ale po jakims czasie wraca:-( kurcze nie widze wogole sensu zeby zabierac go do lekarza narazie bo i tak powiedza mi ze stan ogolny jest dobry, ze je i pije,, choc zobacze jak sie bedzie utrzymywac taka goraczka to pojade zeby go osluchali..choc holerka nawet nie kaszle, tylko jak sie zakrztusi. No i pluje tak samo jak mu dolne jedynki wychodzily:baffled:

MM - biurokracja co? Uwielbiam ja:wściekła/y: Nie pamietam skad jestes bo to rzeczywiscie zalezy od gminy. W mojej to przesrane, w zeszlym roku czekalam 4 miesiace, a w tym roku to moze dlatego ze czekam na stale pozwolenie juz, ale juz ponad 5 miesiecy:baffled: ja tam sie nie przejmuje bo mi nic nie zalezy i liczy sie kiedy zostalo zlozone. Ale wasz przypadek to naprawde moze wnerwic,bo kurcze wyjechac sie nie da:angry:

a ja mialam takie plany zeby auto wyczyscic i niestety, ale za to caly dzien na dworzu z Sandra szalalam. Daniel w wozku lub spal przy otwartym oknie w kolysce. U nas dzisiaj bylo tak samo w domu jak i na dworzu to po co go trzymac na sile;-) Sandra padla przed 20 jak martwa:-D

jutro planuje dzien sprzatania, bo mowia ze bedzie padac,,, choc rano zobacze i stwierdze. Te prognozy pogody to sie nadaja, albo ja na zle patrze:zawstydzona/y:

MM - ja tam uzywam natusan i nie bylo problemu i uzywam do dzisiaj.

a i dziewczyny bo ja nie pamietam od kiedy podaje sie jogurty dzieciakom? Bo Daniel wcinal juz jakies owocki z jogurtem w sloiczku i bylo ok, ale sama nie wiem:confused: niby tak nie dawno Sanddra byla mala a ja nie pamietam:baffled:

Mieszkam kolo Oslo ;-) Mam nadzieje jeszcze ze jakos wszystko sie ulozy bo nie wytrzymam jak bedziemy musieli zostac na wakacje tutaj:no:

Agata ale dzielna z Ciebie kobitka ja juz chyba ze stanem podgoraczkowym bieglabym do lekarza chociaz znajac ich powiedzieliby ze wszystko jest ok (ostatnio tylko to slysze..) no i oczywiscie synek rownie dzielny ;)

aaa sorki z jednym mowia ze nie ok.. Amelka przekreca glowke przewaznie na prawa strone i wygina sie w taki luk i przez to ma przekrzywiony troszke kregoslup (ale mowia ze to da sie naprawic- mam nadzieje) chodzimy do fizjoterapeutki co dwa tyg (dzisiaj bylismy drugi raz) a tak to mam cwiczyc z nia w domu. troszke sie martwie o ten kregoslup bo z glowka to jest juz lepiej coraz czesciej widze jak lezy czy spi na lewej stronie wiec jakas poprawa jest.

Za 3 tyg Amelka bedzie miala szczepienie jak narazie miala w trzeciej dobie na gruzlice i nic poza tym ( wasze maluchy tez tak mialy?) chcemy zrobic to 5w1 i na pneumokoki. kurcze nie znam sie na tym a Wy juz przez to przechodzilyscie.. moze powinnam cos wiedziec?

Ostatnia edycja:
MM - no to pociesze cie ze moji znajomi niedawno przyjechali i dzisiaj przeslali mi juz papiery ze dostali, zebym im przetlumaczyla czy jest tam cos co powinni wiedziec. Czyli glowa do gory jest nadzieja:tak:

MM nie pamiętam nazwy , ale to bylo na receptę:tak:, ale jak to nic groźnego i tylko zapobiewgawczo to jak ci sie sudocrem skończy możes obie tu kupic pudry , normalnie mozna dostac w aptece , co do kosmetyków tez uzywałam te co Agata, to nawet u mnie w rimi na półce stoi , wszystko na luziku mozna dostac , JJ przeważnie uczula , ale w twoim przypadku może byc inaczej:tak:.

Agata co do jogurtów to tak od 8 miecha przeważnie średnio lekarz zaleca, ja zaczęłam od jednaej łyżeczki danonka , żeby sprawdzic , było oki, jak mu teraz nic nie było , żadnych objawów , to czemu nie...wiesz co ja tez nic nie pamięta , co kiedy sie wprowadza Hi hi a tak to dawno było , nie , chyba nie:)))

MM a co się dzieje z MAMĄ Natatka???

Ostatnia edycja:
reklama
Pudry chyba dla niej nie sa odpowiednie mam chyba ze trzy roznych firm ale po nich czesciej miala zaczerwieniona pupe dlatego wole jakies masci;-) hehe ale marudze o tych kremach pupach:-D:-D:-D

Ana a nie wiem czemu Kasia juz tutaj dawno niezagladala.. u niej wszystko ok (czesto sie widzimy;-)) Natan zaczyna powoli chodzic tzn narazie chodzi przy stole, szafkach ale chyba juz nie dlugo zacznie smigac:-D:tak:
Ostatnio mial roczek chlopaczek:-)
No i chyba w ten piatek jada na wakacje do PL (na 2 miesiace) ale im zazdroszcze.. heheh:-D

Do góry