reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Wow!!! naprawdę śliczny bukiecik , fajna niespodzianka:tak:.
Lilak to wykorzystaj ten czas dla siebie na maksa :tak: i dziaiałaj , fajnie , ze będziesz miała pomoc , choc troche ograniczona w domku :):blink:
a nasz kraj wygra jak nie bedzie żadnych wyjców:-D.
Lika ja w Norge chwilowo , może na miesiąc , zobaczymy jak moja mma bedzie sie czuła , jak cos sie pogorszy to wracam , zreszta maly do przedszkola w pl...
dobra zmykam kobitki:):happy2:buziaki

reklama
I ja idę spać, kolorowych snów
d030.gif

no ja tez bo pobudka pewnie o 5 na mleko albo spiewanie Daniela:baffled: dwa dni temu zaczal gaworzyc da da ta ta i bardzo mu sie to podoba wiec nie da sie nie slyszec.. wlasnie jest na etapie odkrywania intensywnosci glosu:baffled: w dzien to nawet smiesznie brzmi ale nad ranem:sorry2:

witam z rana
ale sie rozpisalyscie wczoraj. mi sie tez bardzo podobala norweska piosenka, czesto leciala w radiu, ale nie wiedzialam, ze to norkow:-D
lilka jestem bardzo do tylu, co z tym kursem, co nav oplaca, mozesz mnie uswiadomic?
mi pojedziemy moze po poludniu do miasta, jakos nie chce mi sie teraz, parade co roku ogladalam, a jak sobie pomysle o tych tlumach i problemem z parkowaniem to mi sie odechciewa.
co do planow, na razie po wakacjach mamy nadzieje przeniesc sie do osla, albo chociaz w okolice, oboje mamy juz dosc stavanger, a zwlaszcza dale. bylismy w kilku miastach i miasteczkach teraz podczas wycieczki po europie i stwierdzilismy, ze mieszkamy na zupelnej prowincji. to nawet nie zycie a wegetacja. bylam pod wrazeniem jak czysto jest w luksemburgu, czy holandii, mozna jesc z chodnikow. w kazdym z najmniejszych miasteczek widac, ze ludzie naprawde zyja, piekne domy, dobre samochody ulice itd. a w norwegii, niby najbogatsze panstwo w europie, a na nic nie ma kasy, teraz jeszcze dobili, ze zamykaja fødeloft bo nie ma kasy. wszystkie pieniadze w skarpetach chowaja. myslelismy, zeby kupic duzy samochod, jak pajero, land cruiser i tez nie ma wyboru, bo wszystkie na zielonych rejestracjach. ogolnie jakos mam dosc mieszkania tu. wyzalilam sie, sory.
dalej, w przeciagu 2 lat myslaimy o przeprowadzce do europy, prawdopodobnie na poludnie francji

tittei.gif
hej!
pogoda u nas pikna....pojechał zawieśc kolege do Bergen , o matko jakie korki tez mi się odechciewa , o miejscu do parkownia można zapomiec, juz się szykują napewno bedzie super
heia.gif
, ale chyba odpuścimy Bergen, chyba , że motorówka popłyniemy bo taki ma plan mąż , ale nie wiem czy to jego fanatazje
bluss.gif

Agnieszka grubo pojechałaś z tematem , no ale nie ma co ukrywac tak jest -skarpeciarze
knegg.gif
....na maksa.
ja sobie troche ...jak zwykle poleniu****e z kawusia w ciszy , bo mój gdzies wybyl z Czarkeim , nawet nie wiem gdzie i kiedy....pa zmykam

hejka

u nas tez tak zimno ze szok, fakt ze nie pada, ale takim zimnym wiatrem wieje ze na parade to tylko Sandra z tata pojechali bo wiedzialam ze i tak Daniel to sie bedzie bal tych trab itp... no i zimno. wiec ja troche poleniuchowalam z malym, bo nocka ciezka. Jednak po dwoch dniach nieobecnosci to mi sie Sandra budzila czesto i mnie wolala.

Tampeza - ja juz dawno probowalam sie dowiedziec dlaczego np. nie inwestuja w wiekszy szpiatal tutaj skoro tak ciagle problem z miejscami, a tu tak jak wlasnie wspominasz fødeloft zamykaja, bo oszczedzaja........... na holere oszczedzaja skoro niby tyle biliardow na plusie maja:baffled:

oczyiwscie co po niektorzy probowali mi wyjasnic ze niby jak beda inwestowac to wartosc korony pojdzie w gore i nikt z innych kraji nie bedzie chcial kupowac nic bo wyjdzie za drogo itp... ja juz sie poddalam z nimi dyskutowac,, przeciez to i tak nic nie da:baffled:

wy jestscie w innej sytuacji i skoro razem dochodzicie ze gdzie indziej bedzie fajniej to czemu nie. Musicie znalesc swoje miejsce zanim dzieciaki do szkoly nie pojda bo bedzie wtedy ciezko tak kraje zmieniac:tak:

ja wogole nigdy nie myslalam o przyjezdzie do Norge zanim nie poznalam meza, ja to znowu mialam juz wize i zalatwiona szkole w Stanach... nie za pieniadzem tam jechalam ale za checia uczenia sie.. no ale zakochalam sie i tyle z tego.....

tak do konca psioczyc na ta Norge to sie nie da, ale to nie jest moje wymarzone miejsce. Najbardziej mnie wkurza ze tutaj wszyscy sie byle czym zadowolic potrafia i w temacie wyksztalcenia, ciuchow, imprez itp... no ale coz to poprostu inna mentalnosc:sorry2:

Hejka
Ja dziś od rana w szkółce a potem byłyśmy z Adusią w Łodzi na festynie z okazji Święta Łodzi. Pogoda dopisała, bo piękne słoneczko świeciło. Lodów się nażarłam i karuzelą wyjeździłam heheh fajnie było. Trochę humorek mi sie poprawiła i wogóle jakoś tak lżej na sercu:-p

Co do mentalności Norwegów to w zupełności się z Wami zgadzam.
Jedno co mi się w Norge podoba to kasa jaka można tam otrzymać za pracę:-D

Aga jak masz możliwość to uciekaj :-)

A co to jest fødeloft :confused:

Dziekuje ci bardzooo za odp :-D Zapytam sie jeszcze o gras rozweselajacy slyszalam ze w norwegii go podawaja podczas porod miala ktoras z was do uzytku juz ??

reklama
nie, no tak do konca nie psiocze, niektore rzeczy mi sie podobaja, jak cisza, przyroda, spokoj no i bezpieczenstwo. ja z kolei marzylam o przeprowadzce tu od 97 roku, jak tylko pierwszy raz przyjechalam. teraz jak juz troche tu jestem to zaczynam dostrzegac minusy, zwlaszcza jak sie porownuje z innymi krajami.
pensje to roznie, w publicznych placowkach sa raczej oplakane, tu tez strajkuja pielegniarki, czy nauczyciele. poza tym nie wydaje mi sie zebym dostala tu prace w zawodzie, dostalam juz kilka odmownych odpowiedzi, np z TINE, napisali ze maja kandydatow z wyzszymi kwalifikacjami, co jest raczej niemozliwe. w norwegii na zadnym uniwerku nie ma specjalizacji przetworstwa mleka, co konczylam. a praca nie w zawodzie mnie nie interesuje.
my siedzielismy caly dzien w domu, za zimno na wychodzenie, maz tylko pojechal do znajomego zobaczyc co da sie zrobic z samochodem, bo po tej wycieczce jest w oplakanym stanie, zarysowany, jakies plastiki poodpadaly, i pekla przednia szyba:wściekła/y:

Do góry