reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Ano Agata tak pewnie wyszorowala samochod ze musi na nowo polakierowac :-D:-D:-D no energia ja rozpiera ;-)
Anka to do mnie doszliscie ? :-D no ladnie 4 kilosy :tak: ja dzisiaj tez kolo tego zrobilam bo troche polazilam i nagadalam sie :tak:
a moj mezus robi gofry, miesko na galaretke sie gotuje wiec jutro bedzie krojonko i doprawianie. a jeszcze jutro n a13 jade na bilans polroczny Mayi :tak:
Viola mieszkasz azzzz taaam ???
from: bergen to: Dønna, Norwegia - Mapy Google
to masz noce polarne?

reklama
wow ale musi byc fajnie :-), no a teraz to wogole macie jasno dlugo, co?
opisz cos o Twojej miejscowosci :tak: baaardzo mnie to ciekawi :happy2:
no i co tam porabiacie...
a ma Ktos wieci o Izce???
i gdzie reszta babek sie schowala :confused:
Darika, Natanek....

dzieńdoberek:)
sdlphs.jpg

jak tam nocka , wyspane mamusie i dzieciaczki , my jak zwykle o 7 pobodka , czarek nawet jak zaśnie późno to wstaje tutaj z rańca:-D, wiec kawusia z rana juz dawno zaliczona , ubieramy się i idziemy na poranny obchód:happy2:...jak zwykle nic ciekawe w planie:sorry2:

Witam wszystkie mamusie :-)
Kuba w przedszkolu, więc mam chwilkę dla siebie i na neta :tak:
Marta rzeczywiście teraz już jasno całą dobę... w środku nocy można wyjść na dwór i książkę czytać :-D
Ja mieszkam na wyspie, więc tutaj jest jest jak na wsi. Do najbliższego miasta muszę płynąć promem. Ale coś za coś. Wynajmujemy tu duży dom, wkoło jest dużo miejsca, do najbliższego sąsiada koło 300m.
Ja zawsze mieszkałam w bloku, więc tutaj odpoczywam i cieszę się, że w końcu mam taką przestrzeń :tak:

Hej. My tez na nogach od 7ej. Kawkę to już druga kończę:-p Czekam na Adę i lecę zapłacić ubezpieczenie auta, bo od piątku nieświadomie jeżdżę bez :szok: Uff całe szczęście, że kontroli nie miałam, bo by jaja były :-D Ale iść i wybulić tyle kasy na raz to aż serce boli ... ile rzeczy bym sobie w to miejsce kupił :rolleyes:

Viola a jak daleko masz do przedszkola? Ja też w Norwegii mieszkam na wsi ale jakoś szczególnie nie jestem z tego zadowolona. Zwłaszcza, że do najbliższej koleżanki Polki mam około 30 km:baffled: A jak jest tam u Ciebie? Macie jakichś znajomych Polaków?

Ostatnia edycja:
Viola a jak daleko masz do przedszkola? Ja też w Norwegii mieszkam na wsi ale jakoś szczególnie nie jestem z tego zadowolona. Zwłaszcza, że do najbliższej koleżanki Polki mam około 30 km:baffled: A jak jest tam u Ciebie? Macie jakichś znajomych Polaków?

Do przedszkola mamy coś koło 2 km, więc nie jest źle. Mamy jeden samochód, więc czasami muszę sama odebrać Kubę i jakoś dajmy radę :tak: Wzieliśmy spacerówkę z Polski, myślałam, że już się nie przyda a jednak...
Jeżeli chodzi o Polaków to na wyspie mieszka jedna Polka, jest już tu od 15 lat i czasami się widujemy. Ona jest tłumaczką jak zachodzi taka potrzeba. Oprócz niej, przez te 10 miesięcy spotkaliśmy jednego Polaka, mieszkał koło nas w poprzednim miejscu naszego zamieszkania. Od chwili kiedy się przeprowadziliśmy tutaj nie spotkaliśmy nikogo z Polski. Zostaje komputer, dobrze, że jest internet :-D
Mam nadzieje,że jak nauczę się języka to będzie łatwiej i nawiążemy jakiś bliższy kontakt z Norwegami mieszkającymi tutaj. Na razie jestem na dobrej drodze bo chodzę na kurs do komuny, a poza tym uczestniczę w korkach przez net. Znalazłam wirtualne korki przez forum norwegia i powoli, powoli coś tam w głowie się rozjaśnia. Chociaż głowa już nie ta i nie chce tak szybko wchodzić jakbym chciała :sorry2:

Lece robić obiad, będę zaglądała co jakiś czas. Miłego dnia. Mam nadzieję, że u Was tez jest takie piękne słońce jak u nas...

reklama
Do góry