reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

enigmaaaa, witaj na forum ;) niestety nie mam pojecia gdzie to jest little hulton, to dzielnica? Czy ulica? Ja jestem z Hulme.

yowka, dziekuje za mile slowa :)

reklama
A w sumie daleko od tego miejsca, gdzie mieszkaliście? Na szczęście u nas jest cichutko, ale Wy mieszkaliście przy głównej ulicy. Nie szkoda Ci troszkę Heaton Parku?

yowka ja tez nie kojarze wielu miejsc, ale sprawdzam sobie na mapie, zeby miec orientacje :p
Do Whitefield mam 7 mil takze nie tak az calkiem blisko heh

a ja mam pytanie jesli chodzi o te spotkania dla dzieci co ostatnio bylo. Tam sa same polki?
Bo w sumie nie mam daleko, a zawsze narzeczony moze mnie podrzucic. Zawsze to jakas mila odskocznia od zycia codziennego :/
Wszyscy tam moga przyjsc? Czy jest jakas granica wiekowa?
Jakby cos bylo w najblizszym czasie to dacie znac? ;];]

W ogole przepraszam jesli tak Was czasami zamecze tymi postami heh... wybaczcie. ;]

Czuje sie tu tak obco troche, nie znam angielskiego i o wiele rzeczy musze sie pytac.

Mianowicie.
Chodzi mi o to, ze Czy robilyscie sobie tu w Anglii cytologie badz jakies badania biustu lub tego typu rzeczy?
Chcialam sie zbadac i nie wiem za bardzo gdzie mam sie udac. Slyszalam cos, ze badania tego typu robi sie w jakiejs klinice planowania rodziny czy mozna isc normalnie do lekarza rodzinnego?

reklama
Pandorka, super ze dziewczynka i ladne imie wybraliscie :) Gratulacje!

enigmaaa, ja jestem zapisana do lekarza rodzinnego GP, a ze mam ponad 25 lat to zapraszali mnie na cytologie (listownie) ale bylam w tym czasie w ciazy, a tutaj w ciazy nie robia, takze nie poszlam. Mysle, ze jak sie zarejestrujesz u lekarza i poprosisz o badanie to powinni Ci zrobic.
W takiej klinice planowania rodziny kiedys bylam ale tylko po tabletki antykoncepcyjne wiec nie wiem czy badania tez robia ale przynajmniej nie trzeba sie wczesniej rejestrowac, tylko przychodzisz w godzinach, w ktorych przyjmuja i juz. Ja wtedy chodzilam na longsith i bylo zawsze duzo ludzi, wiec jak otwierali o 18, to bylam zawsze pol godz wczesniej, a i tak czekalam w kolejce.. pewnie zalezy od dzielnicy.

Nasz health visitor wyslal nam list ze sa busy i sie moze wizyta przesunac w czasie.. a ja nie wiem ile malutki wazy (czyli jak przybiera na wadze) myslicie, ze moge z nim do GP isc na zwazenie?

Do góry