reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

enigmaaa te spotkania sa teraz co każdą środę 10.30-12. Tak tam są same polki i ich dzieci. Trafiło się nawet dwóch tatusiów. Jest to spotkanie dla mam z dziećmi poniżej piątego roku życia, czyli jeśli twoje dziecko miało już piąte urodziny w tym roku, to was nie wpuszczą niestety.

Nasz health visitor wyslal nam list ze sa busy i sie moze wizyta przesunac w czasie.. a ja nie wiem ile malutki wazy (czyli jak przybiera na wadze) myslicie, ze moge z nim do GP isc na zwazenie?

W każdej przychodni raz w tygodniu jest baby clinic i wtedy w konkretnych godzinach idziesz z dzidzią bez rejestracji i możesz spotkać się z health visitor, GP lub pielęgniarką.
Zadzwoń i zapytaj w jaki dzień tygodnia jest baby clinic u was.

Ostatnia edycja:
reklama
Pandorka moja corka ma niecale 2,5 roku takze z checia bym sie przylaczyla.
Mozesz mi dac dokladny adres?
Mam nadzieje, ze trafie ;]
gdzie to sie znajduje? Chodzi mi o jakies rozpoznanie budynku ;];]

Z gory dziekuje:)

enigmaaa nie jest łatwo tam trafić. Sama się troszkę naszukałam. To jest w budynku primary school. Jeśli będziecie jechać autem i macie nawigację gps, to proponuję jej uzyć ;-)
Oto adres:
Butterstile Children's Centre
School Grove, Prestwich
M25 9RJ
tel.01612537900

Dziewczyny mam do oddania herbatke hipp natal dla mam karmiących. Data ważności tylko do 8 grudnia niestety, ale jeszcze można z niej skorzystać. Pozdrawiam.

Pandorka super, ze tez bedziesz miala Zuzie ;-) Super imie :-)

Enigmaaa witaj wsrod nas, patrzac na mape, wydawalo mi sie, ze twoja dzielnica znajduje sie w okolicach Salford tak?

Ja na te spotkania mam, tez chetnie bym sie wybrala, ale ode mnie to sa jest kawal drogi a poza tym akurat w srody pracuje :-(

Elzu, nie wiem gdzie ty masz sowoja przychodnie i baby clinic ale pewnie gdzies w swojej okolicy, to wlasnie tak jak Pandorka powiedziala, mozesz tam smialo zadzwonic i oni ci powiedza kiedy przyjmuja. Ja zawsze chodze w Hazel Grove i oni przyjmuja w kazdy wtorek od 9-12. Zuzia wazy teraz 8,600 wiec nie moge nazekac na swoja chudzinke, na razie mi nie ciazy na rekach :-D Zaczela tez juz chodzic i wszystko wymusza ale jest smieszna i kochana a to wszystko wynagradza.

Wogole, dzis udalo mi sie odkupic kilka workow super ciuszkow dla dzieci, dziewczece i chlopiece, wiekszosz wiek 0-6 miesiecy, wiec jezeli znacie kogos kto czegos potrzebuje to dajcie znac, za grosze odsprzedam. Reszte, pewnie wystawie na ebay bo przyznaje, troche mi sie nudzi a przyda mi sie jakies dodatkowe zajecie.

biszkopcik- co tam u ciebie slychac? Trzeba jakies spotkanie w koncu zorganizowac :tak:

Pozdrawiam

lysa_d nie, do Salfordu mam jakies ponad 7 mil
Najblizej mojej dzielnicy jest Walkden, Farnworth, Kearsley, Worsley, troche dalej Swinton itp.
Kiedys mieszkalam na Eccles.

I tak w ogole nie wiem czy dobrze patrze na suwaczek, ale Toja corcia ma dzis 1 urodzinki?

Jak tak to WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, USMIECHU NA BUZCE, I SAMYCH RADOSMYCH DNI ZUZIU ;]

Jezeli chodzi o wazenie i mierzenie dzidzi to my np. chodzimy z mala do Children's Centreobok naszego domu. Z tego co sie orientuje to w kazdym mozna zwazyc i zmierzyc dziecko bez narazania go na tlumy mam z dziecmi, bakteriami z przychodni itp. co w przypadku naszej Lenki jest bardzo istotne :/...polecam.
Fajnie, ze sie cos tu znow ruszylo dziewczyny z pisaniem bo strasznie czesto zapada tu cisza, ze nie ma na czym oka zawiesic;)
Co do ciuszkow to chetnie odsprzedam mase workow z ciuszkami dla chlopca po moim Szymku od 0 do 3 lat i po mojej Lence od wczesniaka waga 1,4 kg :) do ok. 4-5 kg czyli tak na start i stopniowo chce wysprzedawac po niej bo nie planujemy juz kolejnej po tych wszystkich przykrych przejsciach...dwojka nam musi wystarczyc.
Odsprzedam tez pas ciázowy i monitor do sluchania serduszka i ruchow dziecka w brzuchu :)
Moze nam sie gieldowo zrobi..hehe

Lysa te dla dziewczynki od 3-6 miesiaca to moze ja bym odkupila co? Pstrykla bys mi jakas fotke? Jak mozesz to podeslij na maila yowka@o2.pl :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry