reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czesc gwiazdeczki...jak mi sie dzisiaj dobrze spalo,wstawac mi sie nie chcialo,a tu Oli nade mna i mowi mama nie spij,wstawaj,otworz zaluzje,zrob sniadanko,iojej ale czego sie nie robi dla dziecka:tak:takz ejuz wszystko porobione,zaraz idziemy na spacerek,potem jakis obiadek i luzik:cool2::-p
SYLWIA-no ja skurczy nie dostalam,odeszly mi woy w 38 tygodniu,i pojechalam do szpitala,1 dzien pod ochronna kroplowka lezalam,potem dostalam kroplowke na wywolanie i dostalam skurcze i zaczelam rodzic:tak:no i jak na ciebie tez nakrzycze,nie wolno ci takich rzeczy wiecej robic...porzadki mniejsze owszem,wiem ze sie nie da,sama tak robila,ale zeby na parapet wchodzic:no:kochana juz tuz tuz i dzidziunia bedzie z wami,tymczasem odpoczywaj ile mozesz:tak:
BLUSZCZ-badz silna,Sylwia ma racje,ja w sumie nie mialam tego prpblemu,moj oli spal w lozeczku,dopiero pozniej sie zaczelo,ale trzeba to przetrzymac...trzymam kciuki kochana:tak:
BEFATKO-no to sie pobyczylas w Polsce,a m byl z wami?czy tu?
MISKA-no wlasnie zrobilas te golabeczki?jak wyszly?

reklama
Dziendoberk
Miska -z chęcia sie kiedys skusze;-)Podaj adres na PW to zobacze jak bliskimi sasiadkami jestesmy :tak::-)Wreszcie ktos z moich stron:-):-)
Ala -J nas przywiózł był z nami jakies 4dni po czym wrócił do UK.No i wracając po nas był 5 dni.
Troche sie pochorowałysmy na początku mnie dopadły zatoki a młoda miała katar i rozwolnienie ponad 2 tyg jak sie pózniej okazło 4 piątki sie wyrzynały w tym samym czasie.Ogólnie z PL moja córcia przywiozła 5 nowych zębów:-D:-D:-D
Niestety nie załatwiłam wszystkich swoich spraw wiele osób sie na mnie obraziło ze nie udało mi sie ich odwiedzic no sorry ale ja nie byłam na wycieczce krajoznawszczej tylko w konkretnym celu zeby pozałatwiac swoje sprawy (zaległoz z 2lat)Przykro mi troche było jak dostawałm durne maile albo wiadomosci na nk ale cóz dobrze wiedzieli ze jestem w PL i wiekszosc wiedziała gdzie mnie szukac.No cóz nie te czasy teraz mam dziecko,rodzine i to ona jest dla mnie najwazniejsza chcą niech sie gniewaja.Ale i tak mni troche przykro:-:)confused2:
Sylwia to Ty kochana juz na dniach mozesz sie nam rozsypac super :-):-)Przepraszam ale ja nie w temacie w sensie kinder niespodzianke bedziesz miała czy znasz płec dzidziusia??
Do tej ciasnoty którą lubią dzidziole to tez racja dlatego niektóre mamusie uzywają rozków albo zawijają dzidziole w kocyk lub pieluszke zeby im ciasno było.Moja zasypiała swobodnie jak połozna zobaczyła ze mam dzicko w rozku kazała mi rozwinąc i nakryc małą tylko jak kołderką wiec w UK sie tego nie praktykuje jak wielu innych rzeczy.Róznice w połoznictwie w UK a w PL czasem mnie powalały:szok::szok::szok:ale to temat rzeka wiec dam sobie spokój bo mi jakas ksiżka wyjdzie z tego.
Bluszcz jak tam dzis nocka?Gdzie córeczka nocowała ??;-):-)
Dobra nie smece młoda zasneła wiec pedze zupke dla niej nastawic
Miłego dnia laseczki

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:) ja mam 3 miesiexznego synka Kube. I tez szczeze mpowiac doskwiera mi samotnosc, chetnie moge sie z wami spotkac na jakis spacerek i na pogaduszki o |Naszych szkrabach:) ja mieszkam na barnet w sumie to mam blisko edwgare:)pozdrawiam.

Czesc dziewczyny :-)

Ale pogoda w PL co? normalnie szok!

Ala- a gdzie Ty kochana rodzilas w PL czy UK?

kaskazdw - witamy :happy:, gdzie dokladnie mieszkasz? ja mieszkam na Muswell Hill wiec do Finchley calkiem blisko.

Sluchajcie, mam pytanko, co trzeba zrobic/zalatwic aby bezplatnie chodzic z dzieckiem do lekarza w PL? ja tam nie place zadnych skladek ani ubezpieczen ale jak sie juz mluszek urodzi chcialabm pojechac na dluzej do PL i jak bym chciala isc do lekarza to co mam zrobic?

Milego dnia kochane

czesc kochane...
SYLWIA-pogoda w pl szok,kolezanka do mnie dzwonila dzisiaj ze tak duzo sniegu spadlo hehe:tak:ja rodzilam w Polsce,przyjechalam tu jak Oli mial 3 miesiace:tak:a z lekarzami wpolsce to raczej prywatnie bedziesz musiala,ja tez nie place zadnych skladek,ani ubezpieczona w pl nie jestem,ale jak w lutym bylismy i oli zachorowal na angine to 6 dni w szpitalu spedzilismy i doktorka tak wszystko zalatwila ze nic nie zaplacilismy,a powinnismy i to duzo:tak:na ile chcesz do Polski jechac?sama z dzidziusiem czy z mezem?
KASKAZDW-ja mieszkam na Edgware,takze blizutko,co na codzien porabiasz?od kiedy w Londynie?
BEFATKA-ja tez nie podwiedzalam wszystkich,ale zrozumieli,dwa tygodnie bylam,rodzinke tylko zdazylam zobaczyc:tak:to szybciutko zebolki powychodzily corci,a jestes pewna ze to piatki,bo one po 2 latkach wychodza...powinna miec 16 zebow wraz z 5 a tak to 12...ja tez tak myslalam a to 4 byly i jak poszlam na bilans dwulatka to mi powiedziala doktorka ze to 4...a piatki wyszly zaraz jak 2 latka skonczyl:tak:

Hej dziewczyny

Wlasnie polozylam mala spac.....do lozeczka:szok: szok, usypialam ja ponad godzine, ale wkoncu udalo sie. Dzisiaj pierwsza nocka w lozeczku....mam nadzieje. Wczoraj nie probowalismy bo mieszkamy z wspołlokatorka i nie chcielismy jej budzic. Na szczescie jutro ma wolne takze zaczynamy misje ' lozeczko'.;-):rofl2:

SylwiaBl mieszkam w Chessington ( to okolice Kingston)
Co do lekarzy to chyba ala_oli ma racje, trzeba chodzic prywanie. Ja tez jade na caly styczen do Polski, ale mam nadzieje ze nie bede potrzebowala lekarzy;-)

Buziaki xxx

ale tu pustki:szok:
czy pojawily sie tu jakies mamusie z pn.zach londynu?
cricklewood, kilburn,golders green, finchley, brent cross, neasden, dollis hill, wembley....

Witam was.
Mam nadzieje ze mnie milo powitacie:-) .Co prawda jestem juz w Londynie od dluzszego czasu ale zawsze jakos brakowalo mi czasu na siedzenie przy komputerze:sorry:.Mam nadzieje ze to sie zmieni i bede czesto do was zagladac:tak:

reklama
KAMA-czesc,witaj w naszym gronie...jak ci zyje w Londynie?co porabiasz?
BLUSZCZ-zycze sukcesow lozeczkowych,aby wam sie udalo:tak:

dobrej nocy zycze moje drogie panie:tak::cool2::happy:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.