reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ala-Oli-W tej chwili siedze w domu i obijam sie:-p.Dwa razy w tygodniu chodze do szkoly.Zajmuje sie takze u mnie w domu chlopczykiem w Dominika wieku.Tak wiec razem sie bawia a ja dodatkowo mam lewe pieniadze:-D.Poza tym to chodze po kolezankach i im sie narzucam:-p ale jeszcze nie narzekaja, wiec chyba nie jest az tak zle:-D

reklama
czesc...
KAMA-to fajnie masz,zawsze jakies dodatkowe pieniazki...ja kiedys myslalam o takim zajmowaniu sie czyjims dzieckiem ale nikt sie nie zglosil:-Ddo jakiej szkoly chodzisz?
SYLWIA-jak u ciebie?jak sie czujesz?
BLUSZCZ-jak pierwsza nocka w lozeczku?udalo sie?
MISKA-co u ciebie?
BEFATKO-a ty co sie nie odzywasz hehe.jak u ciebie?

milego wieczorku kochane:tak:

Hej laseczki
Ala wiesz chyba masz razcje ze to 4ki ale takie wielkie jak 2 normalne ząbki prawie.Nie jestem pewna tylko co do lewego u dołu bo jak policzyłam te takie zawiązki ząbków jakby to wygląda na 5ke.Sama nie wiem ale wazne ze ma nas czym dziabać.:-)
Kama83, kaskazdw- witam serdecznie
Bluszcz-oby do przodu dzielna córcia :-):-)
Sylwus gdzie Ty??rodzisz???
Ala Miska ma sie dobrze hahahaha

hej dziewczyny:) kurcze nie czytalam forum jeden dzien a juz wyscie zdarzyly tyle napisac:)ja jestem tu nowa wiec moze napisze troszku o sobie i swoim kubusiu:) jestem tu 2,5 roku, dzidzia ma juz za pare dni 4 miesiace:) obecnie jestem na maciezynskim, tazke siedzimy w domku z kuba i sie nudzimy,nie mam tutaj znajomuch mam z dzieciaczkami dlatego postanowilam poznac kogos przez neta:) bardzo chetnie pisalabym sie na jakies spotkanka bo szczeze mowiac bardzo mi sie nudzi.oprocz tego ze chodzimy na dluhie spacerki z kuba to sie nudzimy:)
Widzialam tam pytanie w sprawie wizyty u lekarza w polsce nie majac w pl ubezpieczenia.jesli jestes tutaj ubezbpieczona i masz oczywiscie insurance number to podobno bierze sie jakis papier stad ze jest sie ubezpieczonym i w pl mozna normalnie doi lekarza chodzic.Tak samo ajk wyjezdzasz z POlski do angli np na wakacje to bierzesz ze soba europejsca karte zdrowia i masz leczenie za darmo wszedzie i tak samo jest w odwrotnym przypadku.

Hej dziewczyny

Jak narazie pelny sukces lozeczkowy:-):-)
Mala od dwoch dni spi w lozeczku, co prawda usypia przy cycu, ale juz nie budzi sie jak ja przekladam do lozeczka. Usypia ok 24.00, pozniej budzi sie na cyca ok 3.00, 4.00 a nastepnie ok 7.00, 8.00;-)

Wczoraj bylismy w konsulacie zlozyc wniosek na paszport....masakryczna kolejka. Polskie urzedy nawet w Londynie nie potrafia sprawnie dzialac:wściekła/y:

kaskazdw ... z jakiej czesci Londynu jestes?

ja mieszkam w 5 strefie, barnet. okoline miedzy edwgare a finchley:) wasnie dowiedzialam sie o spotaniach dla polskich mam:) w Bush hill park, Main Avenue we wtorki o 15:15. ja sie chyba wybieram:) byla moze ktoras z was juz na tym spotkaniu?

ala_oli - W tej chwili chodze na kurs angielskiego aby dostac certyfikat:tak:.Pozniej planuje isc na kurs Childcare ale to bedzie dopiero w przyszlym roku:tak:
W moim przypadku bedac w Polsce na karte europejska przyjmuja tylko w naglych przypadkach np.goraczka.Ale z tego co wiem to co miasto to inaczej patrzy.Moja kolezanka np.na karte europejska chodzi z corka do dentysty;-) Radze wiec zapytac sie w przychodni do ktorej planuje sie chodzic.

reklama
Czesc kochane,

Co za dzien dzisiaj mialam. Spalam w ciagu dnia przez 2h, jakos dziwnie zmeczona jestem a po za tym jak wstaje to od razu skurcz mnie lapie. Udalo mi sie tez z meze posprzeczac.... ah to chyba ta pogoda tak na mnie dziala.

Widze ze nie tylko ja jestem tuaj sama. to straszne jak nie mam koleznki z ktora mozna odwiedzic na kawke i tak sobie poplotkowac ....

Takie spotkania mam to fajny pomysl. jak juz urodze i stane na nogi to napewno sie tam wybiore kaskazdw to moze sie kiedys tam spotkamy albo i wczesniej. Muswell Hill jest calikem niedaleko od Finchley :cool2:

Bluszcz- gratuluje postepow, oby tak dalej :) mimo ze mieszkasz tak daleko moze nam tez sie kiedy uda spotkac. Ty przyjedziesz w nasze strony a pozniej my sie wybierzemy w Twoje okolice :) albo jak sie cieplo zrobi spotkamy sie w Richmond Park na lunch na trawie :)
Mnie PL konsulat tez bedzie niedlugo czekal, jakies wskazowki? jak robilas zdjecie malej? i jakie dokumenty sa potrzebne?

Ala, - cos tam u Ciebie kochana

Befatka- z tymi znajomymi w PL zawsze tak jest, nikomu nigdy nie dogodzisz, zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony.

Ok zmykam, ide zrobic sobie herbatki i zasiadam przed telewizorem, nuuuuudaaaaa

milego wieczorku moje kochane wirtualne kolezanki :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.