reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ala-Oli-W tej chwili siedze w domu i obijam sie:-p.Dwa razy w tygodniu chodze do szkoly.Zajmuje sie takze u mnie w domu chlopczykiem w Dominika wieku.Tak wiec razem sie bawia a ja dodatkowo mam lewe pieniadze:-D.Poza tym to chodze po kolezankach i im sie narzucam:-p ale jeszcze nie narzekaja, wiec chyba nie jest az tak zle:-D

reklama
czesc...
KAMA-to fajnie masz,zawsze jakies dodatkowe pieniazki...ja kiedys myslalam o takim zajmowaniu sie czyjims dzieckiem ale nikt sie nie zglosil:-Ddo jakiej szkoly chodzisz?
SYLWIA-jak u ciebie?jak sie czujesz?
BLUSZCZ-jak pierwsza nocka w lozeczku?udalo sie?
MISKA-co u ciebie?
BEFATKO-a ty co sie nie odzywasz hehe.jak u ciebie?

milego wieczorku kochane:tak:

Hej laseczki
Ala wiesz chyba masz razcje ze to 4ki ale takie wielkie jak 2 normalne ząbki prawie.Nie jestem pewna tylko co do lewego u dołu bo jak policzyłam te takie zawiązki ząbków jakby to wygląda na 5ke.Sama nie wiem ale wazne ze ma nas czym dziabać.:-)
Kama83, kaskazdw- witam serdecznie
Bluszcz-oby do przodu dzielna córcia :-):-)
Sylwus gdzie Ty??rodzisz???
Ala Miska ma sie dobrze hahahaha

hej dziewczyny:) kurcze nie czytalam forum jeden dzien a juz wyscie zdarzyly tyle napisac:)ja jestem tu nowa wiec moze napisze troszku o sobie i swoim kubusiu:) jestem tu 2,5 roku, dzidzia ma juz za pare dni 4 miesiace:) obecnie jestem na maciezynskim, tazke siedzimy w domku z kuba i sie nudzimy,nie mam tutaj znajomuch mam z dzieciaczkami dlatego postanowilam poznac kogos przez neta:) bardzo chetnie pisalabym sie na jakies spotkanka bo szczeze mowiac bardzo mi sie nudzi.oprocz tego ze chodzimy na dluhie spacerki z kuba to sie nudzimy:)
Widzialam tam pytanie w sprawie wizyty u lekarza w polsce nie majac w pl ubezpieczenia.jesli jestes tutaj ubezbpieczona i masz oczywiscie insurance number to podobno bierze sie jakis papier stad ze jest sie ubezpieczonym i w pl mozna normalnie doi lekarza chodzic.Tak samo ajk wyjezdzasz z POlski do angli np na wakacje to bierzesz ze soba europejsca karte zdrowia i masz leczenie za darmo wszedzie i tak samo jest w odwrotnym przypadku.

Hej dziewczyny

Jak narazie pelny sukces lozeczkowy:-):-)
Mala od dwoch dni spi w lozeczku, co prawda usypia przy cycu, ale juz nie budzi sie jak ja przekladam do lozeczka. Usypia ok 24.00, pozniej budzi sie na cyca ok 3.00, 4.00 a nastepnie ok 7.00, 8.00;-)

Wczoraj bylismy w konsulacie zlozyc wniosek na paszport....masakryczna kolejka. Polskie urzedy nawet w Londynie nie potrafia sprawnie dzialac:wściekła/y:

kaskazdw ... z jakiej czesci Londynu jestes?

ja mieszkam w 5 strefie, barnet. okoline miedzy edwgare a finchley:) wasnie dowiedzialam sie o spotaniach dla polskich mam:) w Bush hill park, Main Avenue we wtorki o 15:15. ja sie chyba wybieram:) byla moze ktoras z was juz na tym spotkaniu?

ala_oli - W tej chwili chodze na kurs angielskiego aby dostac certyfikat:tak:.Pozniej planuje isc na kurs Childcare ale to bedzie dopiero w przyszlym roku:tak:
W moim przypadku bedac w Polsce na karte europejska przyjmuja tylko w naglych przypadkach np.goraczka.Ale z tego co wiem to co miasto to inaczej patrzy.Moja kolezanka np.na karte europejska chodzi z corka do dentysty;-) Radze wiec zapytac sie w przychodni do ktorej planuje sie chodzic.

reklama
Czesc kochane,

Co za dzien dzisiaj mialam. Spalam w ciagu dnia przez 2h, jakos dziwnie zmeczona jestem a po za tym jak wstaje to od razu skurcz mnie lapie. Udalo mi sie tez z meze posprzeczac.... ah to chyba ta pogoda tak na mnie dziala.

Widze ze nie tylko ja jestem tuaj sama. to straszne jak nie mam koleznki z ktora mozna odwiedzic na kawke i tak sobie poplotkowac ....

Takie spotkania mam to fajny pomysl. jak juz urodze i stane na nogi to napewno sie tam wybiore kaskazdw to moze sie kiedys tam spotkamy albo i wczesniej. Muswell Hill jest calikem niedaleko od Finchley :cool2:

Bluszcz- gratuluje postepow, oby tak dalej :) mimo ze mieszkasz tak daleko moze nam tez sie kiedy uda spotkac. Ty przyjedziesz w nasze strony a pozniej my sie wybierzemy w Twoje okolice :) albo jak sie cieplo zrobi spotkamy sie w Richmond Park na lunch na trawie :)
Mnie PL konsulat tez bedzie niedlugo czekal, jakies wskazowki? jak robilas zdjecie malej? i jakie dokumenty sa potrzebne?

Ala, - cos tam u Ciebie kochana

Befatka- z tymi znajomymi w PL zawsze tak jest, nikomu nigdy nie dogodzisz, zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony.

Ok zmykam, ide zrobic sobie herbatki i zasiadam przed telewizorem, nuuuuudaaaaa

milego wieczorku moje kochane wirtualne kolezanki :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.