reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kama83- jesli moge zapytac to ile kolezanka kolezance placi za opieke nad dzieckiem.
Wiem mniej wiecej ile kosztuje niania czy childminder ale tak pokolozensku?
wiem ze to bardzo delikatne pytanie wiec jesli nie chcesz opowiadac to ja zrozumiem. Pytam bo sama szukam opcji dla mojego (jeszcze nie narodzonego) szkraba. nie wiem co bedzie mi sie bardziej oplacalo. ja planuje wrocic do pracy na part time wiec bede cos szukac o na 3 dni wtyg.
Za wszelka rade dziekuje z gory
Milego wieczorku

Mileg

reklama
SylwiaBi-Rozne bywa z oplatami,ale ja np. od znajomej bralam 20 funow na dzien.Zalezy na ile godzin i czy sie oplaca.Ja opiekowalam sie od 14 do 20godz:tak:Moja kolezanka takze dostawala 20 na dzien a siedziala z dziewczynka od 9 rano do 18:sorry:.W tej chiwli opiekuje sie dzieckiem angielki i placi mi 5 funtow na godz co sie bardziej oplaca:-D.Najlepiej zapytaj znajomej czy zgodzila by sie na taka kwote czy wolala by wiecej:tak:Ale moze dziewczyny napisza ci inne stawki.Ja poprostu pisze z wlasnego doswiadczenia;-)

hej:) ja jak zwykle mialam nocke caly pprzespana:) takze jestem pelna energi:) SYLWIAB- ja chetnie sie spotkam:) pogadamy troszke:) a ile twoja dzidzia ma?

Hej laski
Kaska ja najprawdopodobniej bede własnie we wtorek na Bush hill park o 15,15:-D:-D:-DWiec wpadaj ale jeszcze dam znac bo idzie do mnie paczka z PL i ma byc we wtorek.Musze byc osobiscie i zrobic zadyme bo paczka miała byc u mnie tydzien temu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sylwia z tego co wiem to laski biorą cos ok 4 - 4,5 po znajomosci.Ja dostawałam 3,50/h ale to po rodzinie i laska zarabiała grosze wiec na wiecej nie było jej stac.No i dawała mi jeszcze na przejazdówke bo musiałam jej synka ze szkoły na Bush hill Park odbierac.Wiec to była jakby forma przysługi bo z ta szkoła byłociezko czasem zaprowadzałm młodego a za 2,5h musiałam znowu po niego jechac.Ai czesto bywałao tak ze musiałam go zaprowadzic i odebrac a liczone miałam tylko za 3h bo czas który traciłam na dojazd nie był liczony.Ale chłopczyk był super wiec nawet za free bym sie nim zajeła.
Teraz tez mysle zeby zając sie jakims dzieckiem bo moja myszka nie ma sie z kim bawic a szybko jej rodzenstwa nie zmontuje :-D:-D

Ostatnia edycja:
czesc gwiazy...u nas wszystko ok,dzisiaj od rana zakupy wieksze bo pustki,potem sprzatanko,gotowanko,dzisiaj palcuszki ziemniaczane smazylam,dotego sosik czosnkowy,bez mieska,kubek mleka,pyszne bylo:-pa wieczorekznowurobimysobie filmowy,fajna komedia leci na tvn dzisiaj po mam talent...zakupilam wiec popcorn,pistacje,coca cole w puszkach,bedzie jak w kinie:-D:-D:-Dna jutroplanow wiekszych brak,do kosciolka pojedziemy obiadek...
KASKA,BEFATKO-to sie poznacie na live,fajnie..a ty BEATKO z MISKA sie spotkalas?
KAMA-to dobrze masz platne,az zazdroszcze:-p,masz dodatkowe pieniazki,super sprawa:tak:
SYLWIA-u mnie dobrze kochana,ja to juz myslalam o tobie,nie odzywalas sie wiec pomyslalam ze to juz:-p:happy:a ak sie czujesz ogolnie?wszystko ok?od kiedybys chciala wrocic do pracy?
BLUSZCZ-gratuluje,i zycze aby dalej szlo wszystko po waszej mysli:tak:

milego wekendu dziewczynki

KASKA,BEFATKO-to sie poznacie na live,fajnie..a ty BEATKO z MISKA sie spotkalas?

Jeszce nie ale moze uda sie we wtorek i upiec 2 pieczenie na jednym ogniu :-D:-D:-Da własciwie to 3 bo najpierw umówiłam sie z Karolinka:-)A własnie nie pisałam Wam ze udało mi sie juz spotakac z jedną mamusia była u mnie Mommy-d z uroczym Dylankiem :-):-)
Teraz pozostało mi sie modlic zeby paczka przyszła w poniedziałek :-D:-D:-D

Santa021zxa.gif
hej mamcie i dzieciaki zapraszam na watek Mikolajkowy

https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-uk-f141/6-grudnia-mikolajki-w-londynie-12509/

pozdrawiam maxin;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry,wekendzik minal milutko,odpoczelismy troszeczke...dzisiaj musze posciele poprac,obiadek zrobic...
BEFATKO-to super ze paczka dotarla:tak:no to fajnie ze spotykasz sie z forumowymi mamuskami :tak:kiedys musimy spotkanko zorganizowac ze wszystkimi co sie juz poznalysmy:tak::-)

gdzie reszta?pomeldowac sie troszeczke

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.