reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czesc gwiazdeczki...jak mi sie dzisiaj dobrze spalo,wstawac mi sie nie chcialo,a tu Oli nade mna i mowi mama nie spij,wstawaj,otworz zaluzje,zrob sniadanko,iojej ale czego sie nie robi dla dziecka:tak:takz ejuz wszystko porobione,zaraz idziemy na spacerek,potem jakis obiadek i luzik:cool2::-p
SYLWIA-no ja skurczy nie dostalam,odeszly mi woy w 38 tygodniu,i pojechalam do szpitala,1 dzien pod ochronna kroplowka lezalam,potem dostalam kroplowke na wywolanie i dostalam skurcze i zaczelam rodzic:tak:no i jak na ciebie tez nakrzycze,nie wolno ci takich rzeczy wiecej robic...porzadki mniejsze owszem,wiem ze sie nie da,sama tak robila,ale zeby na parapet wchodzic:no:kochana juz tuz tuz i dzidziunia bedzie z wami,tymczasem odpoczywaj ile mozesz:tak:
BLUSZCZ-badz silna,Sylwia ma racje,ja w sumie nie mialam tego prpblemu,moj oli spal w lozeczku,dopiero pozniej sie zaczelo,ale trzeba to przetrzymac...trzymam kciuki kochana:tak:
BEFATKO-no to sie pobyczylas w Polsce,a m byl z wami?czy tu?
MISKA-no wlasnie zrobilas te golabeczki?jak wyszly?

reklama
Dziendoberk
Miska -z chęcia sie kiedys skusze;-)Podaj adres na PW to zobacze jak bliskimi sasiadkami jestesmy :tak::-)Wreszcie ktos z moich stron:-):-)
Ala -J nas przywiózł był z nami jakies 4dni po czym wrócił do UK.No i wracając po nas był 5 dni.
Troche sie pochorowałysmy na początku mnie dopadły zatoki a młoda miała katar i rozwolnienie ponad 2 tyg jak sie pózniej okazło 4 piątki sie wyrzynały w tym samym czasie.Ogólnie z PL moja córcia przywiozła 5 nowych zębów:-D:-D:-D
Niestety nie załatwiłam wszystkich swoich spraw wiele osób sie na mnie obraziło ze nie udało mi sie ich odwiedzic no sorry ale ja nie byłam na wycieczce krajoznawszczej tylko w konkretnym celu zeby pozałatwiac swoje sprawy (zaległoz z 2lat)Przykro mi troche było jak dostawałm durne maile albo wiadomosci na nk ale cóz dobrze wiedzieli ze jestem w PL i wiekszosc wiedziała gdzie mnie szukac.No cóz nie te czasy teraz mam dziecko,rodzine i to ona jest dla mnie najwazniejsza chcą niech sie gniewaja.Ale i tak mni troche przykro:-:)confused2:
Sylwia to Ty kochana juz na dniach mozesz sie nam rozsypac super :-):-)Przepraszam ale ja nie w temacie w sensie kinder niespodzianke bedziesz miała czy znasz płec dzidziusia??
Do tej ciasnoty którą lubią dzidziole to tez racja dlatego niektóre mamusie uzywają rozków albo zawijają dzidziole w kocyk lub pieluszke zeby im ciasno było.Moja zasypiała swobodnie jak połozna zobaczyła ze mam dzicko w rozku kazała mi rozwinąc i nakryc małą tylko jak kołderką wiec w UK sie tego nie praktykuje jak wielu innych rzeczy.Róznice w połoznictwie w UK a w PL czasem mnie powalały:szok::szok::szok:ale to temat rzeka wiec dam sobie spokój bo mi jakas ksiżka wyjdzie z tego.
Bluszcz jak tam dzis nocka?Gdzie córeczka nocowała ??;-):-)
Dobra nie smece młoda zasneła wiec pedze zupke dla niej nastawic
Miłego dnia laseczki

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:) ja mam 3 miesiexznego synka Kube. I tez szczeze mpowiac doskwiera mi samotnosc, chetnie moge sie z wami spotkac na jakis spacerek i na pogaduszki o |Naszych szkrabach:) ja mieszkam na barnet w sumie to mam blisko edwgare:)pozdrawiam.

Czesc dziewczyny :-)

Ale pogoda w PL co? normalnie szok!

Ala- a gdzie Ty kochana rodzilas w PL czy UK?

kaskazdw - witamy :happy:, gdzie dokladnie mieszkasz? ja mieszkam na Muswell Hill wiec do Finchley calkiem blisko.

Sluchajcie, mam pytanko, co trzeba zrobic/zalatwic aby bezplatnie chodzic z dzieckiem do lekarza w PL? ja tam nie place zadnych skladek ani ubezpieczen ale jak sie juz mluszek urodzi chcialabm pojechac na dluzej do PL i jak bym chciala isc do lekarza to co mam zrobic?

Milego dnia kochane

czesc kochane...
SYLWIA-pogoda w pl szok,kolezanka do mnie dzwonila dzisiaj ze tak duzo sniegu spadlo hehe:tak:ja rodzilam w Polsce,przyjechalam tu jak Oli mial 3 miesiace:tak:a z lekarzami wpolsce to raczej prywatnie bedziesz musiala,ja tez nie place zadnych skladek,ani ubezpieczona w pl nie jestem,ale jak w lutym bylismy i oli zachorowal na angine to 6 dni w szpitalu spedzilismy i doktorka tak wszystko zalatwila ze nic nie zaplacilismy,a powinnismy i to duzo:tak:na ile chcesz do Polski jechac?sama z dzidziusiem czy z mezem?
KASKAZDW-ja mieszkam na Edgware,takze blizutko,co na codzien porabiasz?od kiedy w Londynie?
BEFATKA-ja tez nie podwiedzalam wszystkich,ale zrozumieli,dwa tygodnie bylam,rodzinke tylko zdazylam zobaczyc:tak:to szybciutko zebolki powychodzily corci,a jestes pewna ze to piatki,bo one po 2 latkach wychodza...powinna miec 16 zebow wraz z 5 a tak to 12...ja tez tak myslalam a to 4 byly i jak poszlam na bilans dwulatka to mi powiedziala doktorka ze to 4...a piatki wyszly zaraz jak 2 latka skonczyl:tak:

Hej dziewczyny

Wlasnie polozylam mala spac.....do lozeczka:szok: szok, usypialam ja ponad godzine, ale wkoncu udalo sie. Dzisiaj pierwsza nocka w lozeczku....mam nadzieje. Wczoraj nie probowalismy bo mieszkamy z wspołlokatorka i nie chcielismy jej budzic. Na szczescie jutro ma wolne takze zaczynamy misje ' lozeczko'.;-):rofl2:

SylwiaBl mieszkam w Chessington ( to okolice Kingston)
Co do lekarzy to chyba ala_oli ma racje, trzeba chodzic prywanie. Ja tez jade na caly styczen do Polski, ale mam nadzieje ze nie bede potrzebowala lekarzy;-)

Buziaki xxx

ale tu pustki:szok:
czy pojawily sie tu jakies mamusie z pn.zach londynu?
cricklewood, kilburn,golders green, finchley, brent cross, neasden, dollis hill, wembley....

Witam was.
Mam nadzieje ze mnie milo powitacie:-) .Co prawda jestem juz w Londynie od dluzszego czasu ale zawsze jakos brakowalo mi czasu na siedzenie przy komputerze:sorry:.Mam nadzieje ze to sie zmieni i bede czesto do was zagladac:tak:

reklama
KAMA-czesc,witaj w naszym gronie...jak ci zyje w Londynie?co porabiasz?
BLUSZCZ-zycze sukcesow lozeczkowych,aby wam sie udalo:tak:

dobrej nocy zycze moje drogie panie:tak::cool2::happy:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.