reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Magda - z tymi biszkoptami świetny pomysł, dawałam małemu ale do polizania , zacznę wkruszać do deserków,etc :)

reklama
Hej , dziś miałam straszna jazdę , moja mała jest strasznie zaborcza w stosunku do brata . Nie ma normalnej zabawy , zawsze ona musi zacząć się wydzierać, chce to co on mieć w ręce i wogole pępek swiata. Szkoda mi synka bo on już woli odpuścić niż słuchać jej krzyków i wszystko jej oddaje, tylko żeby nie krzyczała. Potwór mi rośnie ! Tyle razy jej tłumaczyłam , karalam i nic ! Dzis tak sie rozwyla ze nie dalAm rady jej uspokoić przez dłuższy czas.
Wczoraj to była pierwsza noc od jakiś 4 lat co przespalam ja cała , normalnie czułam się jak normalny człowiek szczęśliwy. Czemu ja wcześniej nie oduczylam jej piersi '? Czuje się w końcu NORMALNIE:))))

Akalin -jakiś czas temu kuzynka u mnie robiła właśnie ciasto z mikrofalówki - w misce hehe ,brzmi banalnie .. ale było takie pyszne,że szok :D

Jusia- no sprobuj z biszkoptami;)
Akalin- wspolczuje ze cora tak daje popalic, kurcze nieciekawie ze taka zazdrosna jest.. A ile ma? I faktycznie synek moze czuc sie nawet odtracony jak panna rzadzi zawsze;)
A moze powinnas zacisnac zeby i wtedy jak ma ataki takiego krzyku ignorowac razem z synem, i np wychodzic do innego pokoju czy cos.. Gdzies kiedys w jakims programie tskie cos bylo. Na poczatku ciezko bylo ale po czasie to dziecko zrozumialo ze nie rzadzi w domu i nie jest pepkiem swiata.

My to mamy jazde z zebami.. Matkoooooooo
Nim jej cos wykielkuje to ja osiwieje i nabawie sie nerwicy krotko mowiac:no::wściekła/y:
Wszystkiego probuje. Na rekach ja nosze i tak i siak.. I wszystko zle. Wczoraj w nocy miedzy godz 1 a 5 budzila sie chyba ze 20 razy. Juz myslalam ze szalu dostane i ze pojde sobie walne mocna kawe bo i tak nie oplaca mi sie spac.. Pozniej jest jazda ok 13-14, i kolejna wieczorem;((((

Jednym slowem MASAKRA;////////

Teraz leze i czekam az obudzi sie na cyca bo w poludnie nie do konca sciagnela z niego bo miala takie zale i nerwy i zasnela. A mnie tsk boli ze masakra. Myslalam ze pod prysznicem chociaz troszke poplynie to lzej ale nic. No to czekam.
W ogole to od paru dni codziennie boli mnie brzuch identyko jak na okres za chwile przechodzi i tak co jakis czas mnie lapie. Moze to od dzwigania malej? Wazy juz grubo ponad 7kg takze jest co nosic..

Magda- a nie odciągasz ręcznie gdy masz za dużo pokarmu ? Ja odciągałam czasem do butelki nawet i dawałam malemu z buteleczki :) Biedna jest Twoja malutka z tymi ząbkami :( A Wy razem z nią ,bo niewyspani rodzice = gorsza jakość czasu spędzanego z dzieckiem i gorsze samopoczucie. Ja czasem narzekam jak Maksio obudzi się ze spania od 18 -o 5 rano i nie chce iść dalej spać przez jakieś 30 ale później znów zasypia i kima tak do 8/9..chyba powinnam zacząć to doceniać heh.. Jak dużo nosisz Majkę to moze być i od tego,że brzuch boli . Albo z nerwów :p

hej dziewczyny.
Alkalin to masz mala rozrabiake, ja ignoruje takie zachowanie i to najlepiej dzialalo. U nas u dzieciakow jest zgoda, bardzo ladnie sie bawia, choc mala tez czasami chce cos od brata wymusic, ale ja sie nie zgadzam i jej tlumacze. Poplacze ale wkoncu sie podda.
Magda jeszcze troche musisz wytrzymac, a ja myslalam ze tylko chlopcy tak zle zeby przechodza.
Jusia wychodzi na to ze twoj synus spokojniutki :tak:.
Ja chyba sie skusze na takie ciasto z mikrofali moze sie uda ;-).

Co do nocek to Maksio jeszcze nigdy nie miał problemów,za to w dzień jest bardzo absorbujacy ale mimo to z 3/4/5 razy śpi na dzień .Czasami mnie to denerwuje bo nie mam jak mu dawać innego jedzonka.Do zaśnięcia musi być MLEKO obowiazkowo,więc jak wstanie po spaniu ma pełen brzuszek ( śpi 30 min w dzień) więc czekam ponad godzinkę i mogę mu dać obiadek, minie chwila i znów pora spania jego się zbliża i kolejne MLEKO .. Cieszyłam się kiedyś ,że usypia mi sam zawsze w łóżeczku swoim tylko mleczko pije ,smoka i nie ma go ,teraz widzę minusy .Ciężko będzie go odstawić od ciągłego mleka :(

Mamcia10 ja jej rzadko dopuszczam (. 22 miesiące ) tłumacze , ignoruje, ale ona nie ma limitu, potrafi płakać godzinę, aż dostaje spazmow. Mikrofalowkiwe ciasteczka są super, dodałam tez masła orzechowego a na wierzch galke lodów waniljowych. Pyyucha , tak wiem sporo kalorii ale czasami na handre albo na posiedzenie przed tv są najlepsze . Synek Znowu przewlekł coś z przedszkola , leje mu się z nosa . To już 3 raz choroba wirusowa go dopadła odkąd chodzi do przeszkola ( a chodzi od miesiąca) ehhh:((

reklama
Niestety ten pierwszy rok w szkole zawsze nalezy do tych co dzieciaki musza odchorowac. Pozniej sie zaczana choroby tj ospa itd.
Co do malej to juz prawie 2 latka i ona napewno rozumie co jej tlumaczysz. Jest malym uparciuszkiem ale to jej pewnie przejdzie, w tym wieku dzieci sie buntuja. Moj syn sie tak buntowal az sie balam go do szkoly dac. Wszystko mu przeszlo jak mial 4 latka.
Dostalismy zaproszenie na apel w piatek bo syn zostal wyrozniony w klasie za dobre wyniki w nauce :tak:, ale jestem dumna :-D. Tylko 2 dzieci w klasie byla wyrozniona. Takiego mial biedny stresa na apelu, rodzice klaskali, az lezka sie w oku zakrecila jak pani mowila o nim :tak:.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.