reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Magda - z tymi biszkoptami świetny pomysł, dawałam małemu ale do polizania , zacznę wkruszać do deserków,etc :)

reklama
Hej , dziś miałam straszna jazdę , moja mała jest strasznie zaborcza w stosunku do brata . Nie ma normalnej zabawy , zawsze ona musi zacząć się wydzierać, chce to co on mieć w ręce i wogole pępek swiata. Szkoda mi synka bo on już woli odpuścić niż słuchać jej krzyków i wszystko jej oddaje, tylko żeby nie krzyczała. Potwór mi rośnie ! Tyle razy jej tłumaczyłam , karalam i nic ! Dzis tak sie rozwyla ze nie dalAm rady jej uspokoić przez dłuższy czas.
Wczoraj to była pierwsza noc od jakiś 4 lat co przespalam ja cała , normalnie czułam się jak normalny człowiek szczęśliwy. Czemu ja wcześniej nie oduczylam jej piersi '? Czuje się w końcu NORMALNIE:))))

Akalin -jakiś czas temu kuzynka u mnie robiła właśnie ciasto z mikrofalówki - w misce hehe ,brzmi banalnie .. ale było takie pyszne,że szok :D

Jusia- no sprobuj z biszkoptami;)
Akalin- wspolczuje ze cora tak daje popalic, kurcze nieciekawie ze taka zazdrosna jest.. A ile ma? I faktycznie synek moze czuc sie nawet odtracony jak panna rzadzi zawsze;)
A moze powinnas zacisnac zeby i wtedy jak ma ataki takiego krzyku ignorowac razem z synem, i np wychodzic do innego pokoju czy cos.. Gdzies kiedys w jakims programie tskie cos bylo. Na poczatku ciezko bylo ale po czasie to dziecko zrozumialo ze nie rzadzi w domu i nie jest pepkiem swiata.

My to mamy jazde z zebami.. Matkoooooooo
Nim jej cos wykielkuje to ja osiwieje i nabawie sie nerwicy krotko mowiac:no::wściekła/y:
Wszystkiego probuje. Na rekach ja nosze i tak i siak.. I wszystko zle. Wczoraj w nocy miedzy godz 1 a 5 budzila sie chyba ze 20 razy. Juz myslalam ze szalu dostane i ze pojde sobie walne mocna kawe bo i tak nie oplaca mi sie spac.. Pozniej jest jazda ok 13-14, i kolejna wieczorem;((((

Jednym slowem MASAKRA;////////

Teraz leze i czekam az obudzi sie na cyca bo w poludnie nie do konca sciagnela z niego bo miala takie zale i nerwy i zasnela. A mnie tsk boli ze masakra. Myslalam ze pod prysznicem chociaz troszke poplynie to lzej ale nic. No to czekam.
W ogole to od paru dni codziennie boli mnie brzuch identyko jak na okres za chwile przechodzi i tak co jakis czas mnie lapie. Moze to od dzwigania malej? Wazy juz grubo ponad 7kg takze jest co nosic..

Magda- a nie odciągasz ręcznie gdy masz za dużo pokarmu ? Ja odciągałam czasem do butelki nawet i dawałam malemu z buteleczki :) Biedna jest Twoja malutka z tymi ząbkami :( A Wy razem z nią ,bo niewyspani rodzice = gorsza jakość czasu spędzanego z dzieckiem i gorsze samopoczucie. Ja czasem narzekam jak Maksio obudzi się ze spania od 18 -o 5 rano i nie chce iść dalej spać przez jakieś 30 ale później znów zasypia i kima tak do 8/9..chyba powinnam zacząć to doceniać heh.. Jak dużo nosisz Majkę to moze być i od tego,że brzuch boli . Albo z nerwów :p

hej dziewczyny.
Alkalin to masz mala rozrabiake, ja ignoruje takie zachowanie i to najlepiej dzialalo. U nas u dzieciakow jest zgoda, bardzo ladnie sie bawia, choc mala tez czasami chce cos od brata wymusic, ale ja sie nie zgadzam i jej tlumacze. Poplacze ale wkoncu sie podda.
Magda jeszcze troche musisz wytrzymac, a ja myslalam ze tylko chlopcy tak zle zeby przechodza.
Jusia wychodzi na to ze twoj synus spokojniutki :tak:.
Ja chyba sie skusze na takie ciasto z mikrofali moze sie uda ;-).

Co do nocek to Maksio jeszcze nigdy nie miał problemów,za to w dzień jest bardzo absorbujacy ale mimo to z 3/4/5 razy śpi na dzień .Czasami mnie to denerwuje bo nie mam jak mu dawać innego jedzonka.Do zaśnięcia musi być MLEKO obowiazkowo,więc jak wstanie po spaniu ma pełen brzuszek ( śpi 30 min w dzień) więc czekam ponad godzinkę i mogę mu dać obiadek, minie chwila i znów pora spania jego się zbliża i kolejne MLEKO .. Cieszyłam się kiedyś ,że usypia mi sam zawsze w łóżeczku swoim tylko mleczko pije ,smoka i nie ma go ,teraz widzę minusy .Ciężko będzie go odstawić od ciągłego mleka :(

Mamcia10 ja jej rzadko dopuszczam (. 22 miesiące ) tłumacze , ignoruje, ale ona nie ma limitu, potrafi płakać godzinę, aż dostaje spazmow. Mikrofalowkiwe ciasteczka są super, dodałam tez masła orzechowego a na wierzch galke lodów waniljowych. Pyyucha , tak wiem sporo kalorii ale czasami na handre albo na posiedzenie przed tv są najlepsze . Synek Znowu przewlekł coś z przedszkola , leje mu się z nosa . To już 3 raz choroba wirusowa go dopadła odkąd chodzi do przeszkola ( a chodzi od miesiąca) ehhh:((

reklama
Niestety ten pierwszy rok w szkole zawsze nalezy do tych co dzieciaki musza odchorowac. Pozniej sie zaczana choroby tj ospa itd.
Co do malej to juz prawie 2 latka i ona napewno rozumie co jej tlumaczysz. Jest malym uparciuszkiem ale to jej pewnie przejdzie, w tym wieku dzieci sie buntuja. Moj syn sie tak buntowal az sie balam go do szkoly dac. Wszystko mu przeszlo jak mial 4 latka.
Dostalismy zaproszenie na apel w piatek bo syn zostal wyrozniony w klasie za dobre wyniki w nauce :tak:, ale jestem dumna :-D. Tylko 2 dzieci w klasie byla wyrozniona. Takiego mial biedny stresa na apelu, rodzice klaskali, az lezka sie w oku zakrecila jak pani mowila o nim :tak:.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.