reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Akalin- to prawda. Mi tez czasem potrzeba kogos do pomocy zeby chociaz odpoczac chwile od jej krzyku czy od codziennosci, no ale jest jak jest..:(
W styczniu sie wybieram sama z Maja do Pl bedzoe na tyle juz duza ze bede tylko dawac jej cyca o ile jeszcze bede karmic a reszta mnie nie interesuje:p wykorzystam moja mame i rodzenstwo maksymalnie jak sie da;) A Majka juz bedzie bardziej lobuzowac niz teraz woec nudzic sie nie beda:p
P.S. Piekne slowa w tym obrazku i takie prawdziwe hihi;)

reklama
Dziewczyny naprawde nie macie zadnych kolezanek zyby na kawke wyskoczyc? Ja mieszkam na takim zadupiu ze wcale polakow nie ma ale mam 2 takie kolezanki co widujemy sie nawet kilka razy w tyg.
Co do opieki to ja tez wszystko sama, ale juz nauczylam sie robiac to wszystko i przy tym odpoczywac ;-). Codzinnie mam dom posprzatany, ugotowane, poprane i jeszcze wieczor mam dla siebie bo M prawie zawsze do polnocy w pracy. Jak przyjezdza to jeszcze siedzimy do 2 w nocy i sie nagadac nie mozemy ;-), a pobudka codziennie o 7 rano. Tylko ja z tych co przed tv nie usiedzi ani chwili, nic nie ogladam jakos nic mnie nie wciaga. Moje hobby to akwarystyka i czasami pogrzebie w moim akwa z 3 godzinki jak dzieciaki juz spia :tak:. M zawsze sie smieje za mam ADHD.

Ja podobno tez do zorganizowanych należę i nawet nie mam w domu tv , bo mi nie potrzebne , strata czasu.
Tyle , ze ja muszę wyspać porządnie min 8 h , wiec staram sie nie siedzieć po nocach. Jeśli chodzi o koleżanki na kawę to cieżko sie spotkać na zewnątrz będąc z małymi dziećmi w kawiarni. Pozostają mi playgrupy.

Tylko nie mam jak sie zrelaksować mentalnie , wiesz kino , albo jakiś wieczór z mężem sam na sam .. Jak moja mama tu była w styczniu , to pojechałam z mężem bez dzieciaków na lody do kawiarni . Nie mogłam sie odprezyc i dziwnie sie czułam ciagle myślałam czy mała no wyje:((

Magda - będzie trzeba się ugadać ! :)
Akalin -no tak już stety i niestety z dziećmi jest , co do zakupów i wyjść to mam ulgę bo mogę wszędzie i na długo iść z synkiem i nie marudzi , ważne,że jest najedzony i przebrany .Ale w domu czasem nie udaje się zrobić tego co jest zaplanowane.
Mamcia - no niestety nie mam w pobliżu koleżanki żadnej ;/ W mieście moim mieszkam od niedawna i nie poznałam jeszcze nikogo ,owszem mam znajomych ,ale nie mieszkają blisko mnie tylko tam gdzie mieszkałam poprzednio ..

Tylko nie mam jak sie zrelaksować mentalnie , wiesz kino , albo jakiś wieczór z mężem sam na sam .. Jak moja mama tu była w styczniu , to pojechałam z mężem bez dzieciaków na lody do kawiarni . Nie mogłam sie odprezyc i dziwnie sie czułam ciagle myślałam czy mała no wyje:((
Wlasnie tak to jest, wkoncu gdzies wyskoczysz i ciagle myslisz co teraz robia dzieci itd. Ja z koleznakami spotykamy sie zawsze w domu, ciagle gadamy ze gdzies wyskoczymy jak starszaki w szkole i zostaje nam po jednym najmlodszym a i tak zawsze wychodzi na to ze przychodza do mnie ;-). Dzis tez pol dnia po parkach chodzialm wkoncu poszlam do jednej na kawe i zladowalam po 18 dopiero. Dzieciaki sie wybawily i popadaly :tak:. A jutro wiadomo znowu pobudka o 7:00.

Hej.
Jusia- noo trzeba trzeba;))) a gdzie wczesniej mieszkalas?? Ja mieszkalam na Hounslow Przez 1,5 msc zaraz po przyjezdzie tutaj.
Mamcia- zazdroszcze kolezanek. Ja teraz niedawno tutaj poznalam jedna ale tez za Czesto sie nie widujemy bo ona pracuje od 8 do 16 to nie bede sie jej zwalac na glowe po pracy;) no coz truudno sie mowi;) W Pl to zawsze to do jakiejs ciotki to do sasiadki chodzilam a tu moge sobie do parku z Maja pojsc;) kiedys w parku zagadywalam do jednej Polki ma dwoje dzieci i drugie urodzone w podobnym czasie co moja to ona tak
Ze mna gadala jakbym byla jakas inna wielka taka "damulka" noo masakraaa i dalam Sobie na luz;)

Kurde mnie wczoraj caly dzien mdlilo dzis brzuch boli i rozwolnienie;// rewelacja poprostu;//
My dzis z Maja pospalysmy. Zjadla rano kaszke posiedziala troche i zaczela
Jeczec i sie tulic bo chciala do cyca. Pocycala i zasnela i ja wstalam po 10 a ona jakies 10 min temu;)) pewnie wieczorem nie bede mogla zasnac ale sie wyspalam przynajmniej;)
A w sumie to i tak wieczorem bede ogladac nowy program na Tlc chyba ma byc o polskich parach ktore poddaja sie in vitro;) widzialam urywek i calkiem fajne;)

Ostatnia edycja:
Magda-Przedtem mieszkałam w Sheppertonie . W Pl to znajomych masa była , dobre i to,że jak lecimy na urlop to zawsze jest ktoś kto na nas czeka ( nie wliczając oczywistej rodziny ). Ten program muszę sobie oglądnąć, zawsze mnie ciekawiły takie tematy hihi.
Tak bardzo czekam aż Maksio się usamodzielni troszkę , tzn więcej rzeczy będzie można z nim zrobić , Dupek mały podciąga się do siadania ale sam nie usiądzie :D Ale wszystko w swoim czasie :):)

Jusia- Maja tez sie podciaga ale jest LENIWA i sie zaraz drze zeby ja podniesc jak upadnie. Ja moja wsadzam do chodzika i mam chwile zeby cos porobic. Dzis zaczela powoli do przodu sie odpychac;) wynalazla drukarke pod stolikiem i za kabel targala a
W kuchni to szafki otwiera sobie i zaglada hehe

reklama
Dziewczyny my juz po, dzidzia zdrowa ma 300g. No i moje przeczucia sie nie sprawdzily :-p. Bo bedzie CHLOPIEC!!!!!!!!!!!!!
Jestem szczesliwa i w szoku :-D.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.