reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Akalin- no wlasnie jakie?:D ja to bez ciazy uwielbiam ciasta. Lubie tez piec ale teraz przy malej to srednio mam jak;) bo ona niecierpliwa jest:p

Za mna chodzi od paru dni szarlotka bez pieczenia na biszkotpach z bita smietana:p
Podobno pycha;)))

Ja mam późne jabłuszka w ogrodzie przed domem więc chyba też się skuszę na jabłecznik :) MAGDA- mogłabym prosić przepis na ten "bez pieczenia" ? Brzmi ciekawie :):)

Jusia- ja sobie zapisalam ta stronke z tym przepisem
Szarlotka bez pieczenia przepis | Kotlet.tv
Widzialam tez w Pl sklepie z tym "pomyslow na.." wlasnie taki pomysl na szarlotke bez pieczenia;) zazdroszcze takich jablek pod domem;)
A mialam sie ciebie ostatnio pytac. Gotujesz malemu sama obiadki I sama robisz deserki? ;)

Akalin- mmm brzmi ciekawe;) to na jakism biszkopcie?

Magda-Dziękuję za przepis :) Co do gotowania małemu to niedawno zaczęłam, wcześniej był niejadek i zjadał czasem z dwie łyżeczki więc słoiczkowałam go . Teraz owszem słoiczki również daję, nie jestem w stanie sama w domu zapewnić mu takiej różnorodności jakie można kupić już gotowe hehe . Deserki kombinuję jak najwięcej z jabłek , trzeba je wykorzystać bo jest ogrom, a poza tym są naturalne i nie nawożone, blenduje jabłuszka surowe albo ugotowane i inne owocki też. A zupki robiłam ostatnio z wody,oliwy,marchewki, brokuła i ziemniaczków -tak na początek:) Mam fajne pojemniczki z tesco do mrożenia i tym sposobem mam na kilka dni obiadków i deserkow. U Ciebie jak to wygląda ;>?

Akalin- czadowy ten przepis:D trafil do ulubionych, duzo skladnikow nie trzeba to moze sie skusze I nie jest trudne, co dla mnie wazne bo nie lubie skomplikowanych robic:)
Jusia- ja na poczatku malej dawalam sloiki, ale ona mi sie jednym sloikiem nie najada.. gotuje jej sama, robie wiecej tzn na 2 czasem 3 dni I w lodowce mam. Dzis tez jej robilam zupke z udka z kurczaka, marchew, brokul, ziemniak. Tak sie zajada ze hoho. Robie tez z kalafiorem, albo cos ala rosól itp;) I troszke sole jej;) ostatnio robilam to dodalam jej zielonej pietruszki to taki super smak byl zupki, ze mi smakowalo, a ona przy kazdej lyzeczce robila "niam" hehe. Deserki tez jej sama kombinuje. Gruszki, banan, jablko, jak mam kwasniejsze jablko to dorzucam biszkopta. Robie jej tez np ta herbatke granulowana jablkowa I krusze do tego biszkopty, uwielbia to;) a jablkowa herbata jej pomaga w kupce;) tzn nigdy z tym nie mielismy problemu ;)

reklama
Co u Was dziewczyny ? :)
My wczoraj od 5-ciu dni byliśmy na spacerku w końcu ( choroba ) .. ostatnio zamówiłam bujaczkę i kołki dla małego - byliśmy u znajomej i jak wsadziłam Maksia do bujaczki to był zachwycony :) Dzisiaj przyszła bujaczka ale bez kołków z hakami ;/ Pewnie trzeba poczekać kilka dni aż osobno nadeślą .. a tak już chciałam mu pokazać niespodziankę :( :p
Wczoraj też zrobiłam te kotlety o których wcześniej pisałam,narobiłam sobie ochoty :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.