reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Akalin- no wlasnie jakie?:D ja to bez ciazy uwielbiam ciasta. Lubie tez piec ale teraz przy malej to srednio mam jak;) bo ona niecierpliwa jest:p

Za mna chodzi od paru dni szarlotka bez pieczenia na biszkotpach z bita smietana:p
Podobno pycha;)))

Ja mam późne jabłuszka w ogrodzie przed domem więc chyba też się skuszę na jabłecznik :) MAGDA- mogłabym prosić przepis na ten "bez pieczenia" ? Brzmi ciekawie :):)

Jusia- ja sobie zapisalam ta stronke z tym przepisem
Szarlotka bez pieczenia przepis | Kotlet.tv
Widzialam tez w Pl sklepie z tym "pomyslow na.." wlasnie taki pomysl na szarlotke bez pieczenia;) zazdroszcze takich jablek pod domem;)
A mialam sie ciebie ostatnio pytac. Gotujesz malemu sama obiadki I sama robisz deserki? ;)

Akalin- mmm brzmi ciekawe;) to na jakism biszkopcie?

Magda-Dziękuję za przepis :) Co do gotowania małemu to niedawno zaczęłam, wcześniej był niejadek i zjadał czasem z dwie łyżeczki więc słoiczkowałam go . Teraz owszem słoiczki również daję, nie jestem w stanie sama w domu zapewnić mu takiej różnorodności jakie można kupić już gotowe hehe . Deserki kombinuję jak najwięcej z jabłek , trzeba je wykorzystać bo jest ogrom, a poza tym są naturalne i nie nawożone, blenduje jabłuszka surowe albo ugotowane i inne owocki też. A zupki robiłam ostatnio z wody,oliwy,marchewki, brokuła i ziemniaczków -tak na początek:) Mam fajne pojemniczki z tesco do mrożenia i tym sposobem mam na kilka dni obiadków i deserkow. U Ciebie jak to wygląda ;>?

Akalin- czadowy ten przepis:D trafil do ulubionych, duzo skladnikow nie trzeba to moze sie skusze I nie jest trudne, co dla mnie wazne bo nie lubie skomplikowanych robic:)
Jusia- ja na poczatku malej dawalam sloiki, ale ona mi sie jednym sloikiem nie najada.. gotuje jej sama, robie wiecej tzn na 2 czasem 3 dni I w lodowce mam. Dzis tez jej robilam zupke z udka z kurczaka, marchew, brokul, ziemniak. Tak sie zajada ze hoho. Robie tez z kalafiorem, albo cos ala rosól itp;) I troszke sole jej;) ostatnio robilam to dodalam jej zielonej pietruszki to taki super smak byl zupki, ze mi smakowalo, a ona przy kazdej lyzeczce robila "niam" hehe. Deserki tez jej sama kombinuje. Gruszki, banan, jablko, jak mam kwasniejsze jablko to dorzucam biszkopta. Robie jej tez np ta herbatke granulowana jablkowa I krusze do tego biszkopty, uwielbia to;) a jablkowa herbata jej pomaga w kupce;) tzn nigdy z tym nie mielismy problemu ;)

reklama
Co u Was dziewczyny ? :)
My wczoraj od 5-ciu dni byliśmy na spacerku w końcu ( choroba ) .. ostatnio zamówiłam bujaczkę i kołki dla małego - byliśmy u znajomej i jak wsadziłam Maksia do bujaczki to był zachwycony :) Dzisiaj przyszła bujaczka ale bez kołków z hakami ;/ Pewnie trzeba poczekać kilka dni aż osobno nadeślą .. a tak już chciałam mu pokazać niespodziankę :( :p
Wczoraj też zrobiłam te kotlety o których wcześniej pisałam,narobiłam sobie ochoty :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.